ANNE, KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN, YEMEKTE NE VAR?

08 Mart 2011 22:24 / 2461 kez okundu!

 


Bugün 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü… Yalancýktan, kandýrýk… Kandýrýk…

Kýzým, dört beþ yaþlarýndayken ona kýzýnca önce suratýný asar, ardýndan avazý çýktýðý kadar aðlamaya baþlardý. Hemen kucaðýma alýp, göðsüme yaslayýp “Aðlama küçük kuzum, kandýrdým. Sana demedim” deyip gönlünü almaya çalýþýrdým. Bir süre sonra bunu oyun haline getirmiþti. Suratýný kýzmýþ gibi yapýp, hemen ardýndan da “Baba, kandýrýk kandýrýk” diyordu.

Böyle özel günlerde kadýnlar neler yapýyor, ne hissediyor diye düþünüp duruyordum. Bunu bir kadýna sormanýn da doðru olmadýðýný düþünüyordum. Bugün mail listemdeki kadýnlara kutlama mesajý attým. Birçoðu geri cevap yazdý. Teþekkür edenler, inceliðimi övenler çoðunluktaydý. Bir tanesi vardý ki, bence Türkiye’de yaþayan birçok kadýnýn vermesi gereken cevabý vermiþti.

Aslýnda bugün kutlanan bu anlamlý günün diðer özel günlerden hiç farký olmadýðýný düþünüyorum. Sevgililer günü, Anneler günü… Geçici, bir anlýk umut ve sonra devam eden cinayetler, dayaklar, kavgalar, tecavüzler, aþaðýlamalar. Haberleri takip edin, hiçbir þeyin deðiþmediðini/düzelmediðini göreceksiniz.

Arkadaþým bana þu mali atmýþ. ‘Ben birazdan çamaþýr asýp, ýspanak piþirip, toz alýp kutlamalara devam edeceðim.’ Siz belki de bu akþam sevdiðiniz adamla birlikte güzel bir akþam yemeði yiyecek, eðleneceksiniz. Ertesi gün ayný adam size elini kaldýrdýðýnda “Dün böyle deðildin” cümlenize kýzýmýnkinden farklý bir cevap olmayacaktýr. Kandýrýk… kandýrýk…

Kanmayýn, bence hiçbir þey deðiþmedi, deðiþmeyecek…

Ben bu satýrlarý yazarken annem yemek yapýyor. Odamdan avazým çýktýðý kadar baðýrýyorum.

“ANNEEEEEE DÜNYA KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN.” Annem mutfaktan mutluluk içinde “Teþekkür ederim” diyor. Ben cümlenin hemen bitiminde “YEMEK HAZIR MI?” diyorum. Kýsa bir sessizlik.

Ýyi okumalar.


Murat Þahin

08.03.2011

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.