HEZÝMET HÝZMETE GALÝP ÇIKTI

10 Nisan 2024 00:18 / 199 kez okundu!

 

 

"Ýzmir ilk defa bir atom karýnca yakalamýþtý. Sevgi, ilgi, proje, hizmet anlayýþý ile sýcacýk, samimi bir kiþi... Hamza Dað'ýn seçimi kaybetmesi Ýzmir'in kaybý oldu gerçekten. Parti amblemini kullanmadý diye bolca çekiþtirilen Dað, Ýzmir’de oylarýný artýrdý Ak Partinin."

 

***

HEZÝMET HÝZMETE GALÝP ÇIKTI

 

4/4 lük bir yorum olamaz bu ama kýyýsýndan köþesinden tutarsak sanýrým kýrýþýklar açýlýr ve önümüze yine de bazý ip uçlarý serilir.

Seçimde Urla’da okul sorumlusu olarak görev yapmak çok kolay olmadý. Ak Parti ve MHP seçmeni, müþahiti, gönüllüsü oldukça kýttý; ya sonucu tahmin ettiklerinden ya da seçim yorgunluðundan, sandýk baþýnda sorumluluk alacak insan yok gibiydi. Hadi CHP’nin beyaz kalesi burasý ya diðerleri, tarafsýzlýðý þaibeli olan Oy ve Ötesi de yoktu. 

Geçen seçim 200.000 bin kiþiye görev veren batý bu sefer pek de kimse bulamamýþ, bulduðunu da Ýstanbul, Ankara'ya yetirtmiþ anlaþýlan.

Bu seçimde muhalefet adýna kimler vardý bilir misiniz?  DEMliler elbette. Tüm muhalefeti temsilen piyasadaydýlar. Tehditkâr halleri, kaba saba davranýþlarý ve Ak Partililere mesnetsizce, 'hýrsýzsýnýz, memleketi soydunuz' diyerek hakaret etmeleri gerçekten trajik ve komikti. Suç kimde? PKK lý teröristlerin ve uyuþturucu, silah kaçakçýlarýnýn sofrasýndan artýklarla beslenen tayfanýn kuyruðunu dikeltenlerdeydi suç. Ükemizi ortadan ikiye bölmekle tehdit eden, yýllardýr 30-40 bin insanýmýzý þehit eden, yutan bu acýmasýz terör örgütü, karanlýðýn içinden CHP’ye ve diðerlerine hangi feneri yaktý da bu hain ýþýkla hipnotize oldular diye sorarsanýz; yýllardýr halk partisi diye elitlerin partisi olmaktan ve de sürekli yenilmekten býkmýþ olan, batýnýn melek kanatlarý altýndaki kategorik muhalifler kör duyar, saðýr görür ama bu arkadaþlarýn hiç umurunda olmaz. Ya memleketi anlamakta, esas hikayeyi öðrenmekte hiç acelesi de, meselesi de, niyeti de olmayanlarýn kirli, gizli, aþikâr her türlü ittifakýna göz yumanlara ne demeli? 

NASIL DEÐÝÞTÝ BU SAFLAR?

Uzunca bir zaman Kürtlerle hiç bir organik bað kuramayan elitler, ne ara Kürtlerin deðil terörün ve bölücülerin tarafýna geçti? Bu savrulma büyük bir akýl tutulmasý, sorumsuzca ve mantýksýzca. Zamanýnda biz gerçekten doðuda terör belasýndan kurtulalým diye adým attýðýmýzda ve Diyarbakýr Belediye Baþkan'ý ile görüþme ve buluþma çaðrýsý yaptýðýmýzda vatana ihanet ile yargýladý bizi CHP. Þimdi ise neredeyse bitme noktasýna getirilmiþ olan bu örgüte güzellemeler yapar oldular. Flörtöz hareketleri ile bu iþin adýna yalancý aþk demek yerine "kent uzlaþýsý", "Türkiye ittifaký" demek zorunda kaldýlar. Öyle DEMeyin her bir oyun hesabýný kesecek, diyetini ödetecektir emperyalistler ve onun ittifaklarý. Bir kere her ortaya çýkýp da kazandýk dediklerinde mutlaka önce DEM den baþlamalarý þart. DEMli oylarýnýn bedeli çok büyük olacak. Bu vebalin altýnda yýllarca kývranacaklar. Hep kýsa vadeli hesap yapýyorlar. Nefretleri uzun vadeli, sevgileri kýsa ve ziyankarca.

Hakan Bayrakçý gibi baþarýlý analistler nasýl doðru tahmin edebiliyor seçim sonuçlarýný?

Çünkü her bir oyun kaynaðý sorgulanabiliyor, her sandýk her iiçe, köy, þehir kendini ele verirken elbette bilimsel bir tahmin ortaya çýkýyor.

CHP seçmeni gitmez sandýða dedik ama Ak Parti ve MHP gitmedi.

CHP seçmeni DEM'in tuzaðýna hepsi birden düþmez dedik, düþtüler.

ÝYÝ Partililer CHPlilerin kuyruðuna yine yapýþtýlar.

Ankara'da hiç bir hali sevimli olmayan ABB adayý bir iþtah yaratmadý seçmende.

Ýstanbul'da Murat Kurum çok isabetli bir adaydý. Ancak o da kafa karýþtýrýcý pek çok reklamýn, yanlýþ kampanyanýn, kötü iletiþimin, SÝSTEM’li kurbaný bence.

Sanki pek çok reklam ajansýndan tanýtým için teklif almýþlar da hiç birine güvenemeyip bütün ývýr zývýr, iyi, kötü güçlü, zayýf ne kadar ne varsa hepsini halkýn üzerine boca etmiþ gibiydiler. Sonuç hezimet! Hizmet kimin umurunda?

HEZÝMET HÝZMETE GALÝP ÇIKTI

Ýzmir ise ilk defa bir atom karýnca yakalamýþtý. Sevgi, ilgi, proje, hizmet anlayýþý ile sýcacýk, samimi bir kiþi, Hamza Dað'ýn seçimi kaybetmesi Ýzmir'in kaybý oldu gerçekten. Parti amblemini kullanmadý diye bolca çekiþtirilen Dað, Ýzmir’de oylarýný artýrdý Ak Partinin. Mesele kente hizmet getirecek olan büyükþehir belediyesinin devletle, hükümetle savaþ içinde deðil uyum içinde çalýþabilme prensibidir bence. Ayný partiden olmasý elbette bu açýdan epeyi kolaylýk saðlayacaktý, yoksa her yerin kendi bütçesi ve devletin katkýsý zaten var. Baþarýsýzlýðýn suçunu baþkasýna atmak dururken kim kendine toz kondurur?

Hezimetin hizmete galip gelmesini biz yýllarca yaþadýk Ýzmir'de. Yine yaþayacaðýz alýþtýk buna. Ýsveç sendromu mu yoksa derinlik sarhoþluðu mu bu?

BÝLEMÝYORUM, BÝLMÝYORUM. Hiç bir þey 4/4 lük deðil, anlatým hep eksik o yüzden.

04/04/2024

Pervin MISIRLIOÐLU E.  

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.