RÜYA TABİRLERİ KİTABI KÂR ETMEZ BU RÜYAYA

12 Mayıs 2023 18:08 / 326 kez okundu!

 

 

"Son olarak gözleri çakmak çakmak Mustafa Kemal’i gördüm. “Ben Truva’nın ve Hektor’un intikamını almışken siz benden sonra hemen ülkeyi teslim ettiniz, yazıklar olsun” derken yerin dibine geçtim. “Demokrasiniz bile komplolar yumağından başka şey değil. Ya Çinliye, ya Araba, ya da batılılara teslim oluyorsunuz, hiç mi haysiyetiniz kalmadı.” Valla o an ölsem daha iyiydi."

***

RÜYA TABİRLERİ KİTABI KÂR ETMEZ BU RÜYAYA

Rüyamda
AK SAKALLI BİR DEDE
Bana bir şeyler söyledi, hepsini aklımda tutamadım. Sonunda “dedelik senden uzak olsa da artık ak sakallısın, aklında ne kaldıysa bilemem” gibi bir şeyler söyleyip kayboldu. Son olarak “öyle az satan kitaplar yerine “Rüya Tabirleri” yazsaydın üç kuruşa talim etmez, zengin olurdun, en çok onlar satıyor” diye ekledi. “Bunu biliyorum, ama ben halimden memnunum... işte filan falan...” gibi bir şeyler geveledim ama dinlemedi bile. Vay canına! Ak sakal ha. Her neyse, Aklımda kaldığı kadarıyla rüyanın geri kalanını nakledeyim.

...

Önce Kül Tigin ile vezir Tonyukuk’u gördüm. Dediler ki; Türk Budun yabancıya kapıldı mı büyük sıkıntıya düşer, bunca şeyden sonra bilmeniz gerekir, bunu taşlara, kitabelere bile yazdık  ama her asırda buna heves edip felakete uğruyorsunuz, ne kalın kafalısınız. Hadi Çinlilerden kurtulduk, siz gidip Araplara bakar oldunuz. 

...

Akabinde Tuğrul Bey de uyardı. “Yabancıya minnet etmeyin dedik ama dinemediniz, artık işiniz Allah’a kalmış”.

...

Fatih Sultan Mehmet çok kızdı:  “Frenklere yaranmakla abad olunsaydı ben yapardım, Papa bile gel bizden ol seni Roma imparatoru yapalım dedi, reddettim.” Büyük sultanımız paylamayı sürdürdü. “Frenklere yüz vermeyin dedik siz gittiniz Amerikalılara kapılandınız.” “Ama sultanım, sizin zamanınızda Amerika daha keşfedilmemişti. Binaenaleyh siz patates kızartması ve ketçapı bilmezsiniz. Hatta tütün de yoktu” demeye kalkmadan bir öfkelendi pir öfkelendi “Tiz kellesini urun nabekarın” diye kükredi. Kapıkulları gelmeden hemen Sarayburnundan atlatıp kaçtım. Rüya bu ya, Üsküdar’a kadar uçtum. Biraz ağırdan alıp Bayezıt Camii Şerif’inin inşaatını, Genç Osman’ın boğdurulmasını, Hazarfen Çelebi’yi, Vaka-ı Hayriye’yi, Reşit Paşa’nın fermanı en hayırlı saatte okumak için saray münecciminde haber beklemesini filan göz ucuyla hep izledim. 

...

Biraz da Çanakkale’ye bakayım, küffar gemilerini seyreyleyeyim derken önce Venediklilerin kurdukları karakol hattını, sonra Mahmut’un padişahlığında İngiliz donanmasının Marmara’ya ilk girişini, nihayet Yavuz ve Midilli’nin süzülerek girişini izledim. 

....

Son olarak gözleri çakmak çakmak Mustafa Kemal’i gördüm. “Ben Truva’nın ve Hektor’un intikamını almışken siz benden sonra hemen ülkeyi teslim ettiniz, yazıklar olsun” derken yerin dibine geçtim. “Demokrasiniz bile komplolar yumağından başka şey değil. Ya Çinliye, ya Araba, ya da batılılara teslim oluyorsunuz, hiç mi haysiyetiniz kalmadı.” Valla o an ölsem daha iyiydi. “Ama biz buna karşı çıkıp bedel ödedik” filan demeye kalkınca da “Halinize bakın, bir de adımı kullanıp oy toplayan Truva atlarınız var, utanın”. (Bu Truva atı lafını dün bir arkadaşın paylaşımında beğenmiştim, oradan rüyama girmiş anlaşılan. Umarım hoş görür.)

.....


İşte böle... “Biz ne Arabın, ne Frengin” diye bağırarak uyanmışım.

Mehmet Tanju AKAD

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.