ÇIKMAZ

08 Nisan 2023 15:12 / 225 kez okundu!

 

 

"Taraflar seçim kazanmak için halkın kesesinden çılgın vaatlerde bulunuyor. Seçimden sonra bakalım nasıl toparlayacaklar. Bu vaatleri çirkin ve zararlı buluyoruz.
 

KEYFİNİZİ BOZSAK DA
 

Bizin işimiz risklere işaret etmek. Tercihlere saygılıyız. Sonuçta en kötü demokrasi bile, başka durumlardan iyidir. Ancak, seçim demokrasi için gerekli olmakla birlikte, yeterli koşul değildir. Daha doğrusu demokrasinin bin bir çeşidi var."

 

***

ÇIKMAZ 


Mevcut iktidarın değişmesini istiyoruz ama 6+(2z)+(x)+(y)’lik yamalı bohçaya güvenmekte sıkıntılıyız. Başka bir çözüm olmadığına göre gene çıkmazdayız.


NEREDEN MALUM Kİ?
 

Daha icraatını görmeden peşin hükümle mahkum etmek doğru mudur? İlke olarak değildir ama Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Kimine göreyse, her şey iyi olmayacaksa da, en azından bir sonraki seçim(ler) için ülkenin önü açılacak. Hemen yabana atılacak bir görüş değil ama garantisi yok..
 

YA YAPARLARSA
 

Tabii, mevcut muhalefet seçimi kazanıp sonra da iyi bir icraat yaparsa helal olsun, yanılmışız deriz. Ülkenin iyiliğine olan her şeye seviniriz.
 

YA YAPAMAZLARSA
 

Sıkıntılar devam eder, yeni belalar çıkar, borç oy verenler diyetini ister, arayış tükenmez.
 

BORÇ OYLAR
 

Cumhur İttifakı da rakipleri gibi borç oylara karşı diyet isteğiyle karşı karşıya kalacak elbet. 
 

KİMİN KESESİNDEN
 

Politikacı kendi kesesinden değil, halkın kesesinden borçlanır. Borçları da halk öder. Her iki taraf da borca güvenince, seçim sonrası için endişeler artıyor. Sonrası belirsiz olduğuna göre ... son kırk günün tadını çıkarın. Akabinde hızlı bir istikrar beklemeyin.
 

ÇILGIN VAATLER
 

Taraflar seçim kazanmak için halkın kesesinden çılgın vaatlerde bulunuyor. Seçimden sonra bakalım nasıl toparlayacaklar. Bu vaatleri çirkin ve zararlı buluyoruz.
 

KEYFİNİZİ BOZSAK DA
 

Bizin işimiz risklere işaret etmek. Tercihlere saygılıyız. Sonuçta en kötü demokrasi bile, başka durumlardan iyidir. Ancak, seçim demokrasi için gerekli olmakla birlikte, yeterli koşul değildir. Daha doğrusu demokrasinin bin bir çeşidi var.

Mehmet Tanju AKAD

Son Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2023 02:15

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.