TEKRAR SEÇİM SATHI MAİLİNE GİRERKEN

11 Mart 2023 16:39 / 330 kez okundu!

 

 

"Siyasete bulaşmayalım desek de
Bazı şeyleri görmezden gelemiyoruz..."

 

***


TEKRAR SEÇİM SATHI MAİLİNE GİRERKEN

Gene çıkmazlardayız. Seçimler normalde bir demokrasi bayramı ve değişim umudu olmalıdır ama ne yazık ki böyle hissetmiyoruz çünkü değişim isteğimize yanıt olacak temiz alternatif bulamıyoruz. Vicdanımız ve aklımız, sinsi bir batı projesi olan Y-CHP ve altılı masaya oy vermeye ne pahasına olursa olsun izin vermiyor.

Aklımıza "Mustafa Kemal bunlara nasıl bakardı" sorusu geliyor.

Hukuka, doğaya ve laikliğe bağlı bir değişim istesek de, yurdunu seven bir kişi proje kuklalarına destek olabilir mu? Vicdanı olan herkes bunu düşünmelidir. İstediğine oy vermek elbette herkesin kutsal hakkıdır ve onlara sitem edemeyiz ama bunu herkese değil sinsi müdahaleleri bile bile oy verecek olanlara, tercihin bedelini görebilecek olanlara soruyorum. Bunun alternatifi elbette Cumhur İttifakı’na oy vermek değildir. Ateş mi kızgın tava mı?

Şimdilik çıkış yok, halas yok, ama elimiz kırılsa bu ikisine de, peşlerinden gidenlere de destek olamayız. Öleceksem kendi başıma ölürüm, bunlara minnet etmem. Türkiye’nin gerçek bir alternatif yarattığını görmeye ömrüm yetmeyebilir ama bir gün olacağına inanıyorum.

Ne pahasına olursa olsun acil değişim diye dışarıdan yönetilen politikaların peşine takılanlar, hesap pusulası çıktıkça, dudakları uçuklayacaktır. Gene de tercih edecek çoktur. Bir kısmı bilerek, bir kısmı gözlerini gerçeklere kapadığı için. Bu seçim, nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın bize düşen gene hüsran, gene dilhun olmaktır. Seçim sonrası sıkıntısı çoktandır içimizdedir. Farklı düşünenler şen olsun, biraz oyalansınlar.

Mehmet Tanju AKAD

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.