SAFİYE HEPİNİZDEN BİRİ!..

23 Temmuz 2018 12:12 / 1653 kez okundu!

 

 

Ömürleri boyu siyasetten bihaber yaşayıp son 4-5 yıldır (Gezi`den itibaren) fazlasıyla gerilen politik ortamın içinde birdenbire ve abartılı politize olmuş her çevreden bir kesim var ülkemizde ve müthiş fanatikler. Aşırılar. En Atatürkçü, en Türkçü, en Kürtçü, en Müslüman, en Laik görünme yarışına girmişler gibi. SAFİYE de onlardan biri.

 

****

 

SAFİYE HEPİNİZDEN BİRİ!..

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

 

Gözünüz aydın, el ele verip, hep birlikte tutuklattınız.

Safiye İnci olayı konuşulduğu kadar büyük bir meselemidir?

Bir genç kız, hata yapmış, çok mu entresan bir şey? Yapamaz mı ? Çıkmış özür de dilemiş. Ayrıca paylaşan da kendisi değilmiş. Elbette çifte standart da olmasın, cezası neyse çeksin -işte tutuklandı zaten kız, kaldı ki bana göre ağır bir karar- AMA bu iş bu alemde ilk kez oluyormuş gibi yalandan rol de kesmeyin lütfen. Birileri sırf karşı mahalleye siyaseten vurmak diğer birileri de günah çıkartma adına kızı linç ettiler, hakaretlerin, küfürlerin haddi hesabı yok. "BU OROSPU..!" diye başlayan paylaşımlar dahi var yahu? Şöyle bakınca Safiye sizin yanınızda meleke gibi durur ha demedi demeyin?

Bu taraftan birileri Safiye`yi -daha önceden bu konularda sabıkaları kabarık- Kemalist çevrelere, onlar da sırf başı örtülü diye Safiye`yi Aislamı mahalleye, sonra bu mahalle mensupları Safiye`yi FETO`ye yamama telaşında -iki gündür Safiye arada gidip geliyor- yahu yapmayın SAFİYE HEPİNİZDEN BİRİ. Ömürleri boyu siyasetten bihaber yaşayıp son 4-5 yıldır (Gezi`den itibaren) fazlasıyla gerilen politik ortamın içinde birdenbire ve abartılı politize olmuş her çevreden bir kesim var ülkemizde ve müthiş fanatikler. Aşırılar. En Atatürkçü, en Türkçü, en Kürtçü, en Müslüman, en Laik görünme yarışına girmişler gibi. SAFİYE de onlardan biri.

Gözleri kararmış, adeta ellerinde sopayla dolaşıyorlar sosyal paylaşım sitelerinde. Sadece siyasetle tanışmışlıkları değil siyaseten bütün beslenmeleri de sosyal paylaşım sitelerinden olduğundan müthiş cahiller de tabii ve birileri işaret ediyor şu tarafa, diğerleri işaret ediyor öbür tarafa koşuyorlar.

Sosyal medya üzerinden yaygınlaşan nefret dilini gençlerimizden uzak tutmalıyız, sosyal medya sorumsuz medya demek de değildir.

 

Mehmet ÇEK

22.07.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.