DOÐRU HABERCÝLÝK VE TÜRKÝYE YÜZYILI

02 Kasým 2023 23:24 / 305 kez okundu!

 

 

Ülkemizin doðru haberciliðe en ihtiyaç duyduðu günlerdeyiz. Bunun yanýnda unutulmamasý gereken çok önemli bir nokta var. Dünyanýn ve bölgemizin önemli bir dönemeç aþamasýnda olduðu anda Türkiye, cumhuriyetinin 100. Yýlýný muhteþem bir hamle ile kutladý. 100 gemiyle, uçaklarýyla, harika organizasyonuyla dostlara güven düþmanlarýna gözdaðý verdi.

 

*****

 

DOÐRU HABERCÝLÝK VE TÜRKÝYE YÜZYILI

 

Elbet bu ülkenin güvenliðine, adalet sistemine, ekonomisine yönelik bu kadar suikaste bir noktada ‘Dur’ denilecektir.

Yerinden bile kalkmadan senaryolar, kýçýndan yalan dolan ‘MÝT Raporlarý’ yaz servis et? Bu kadar kolay mý? Türkiye’de kolay fakat doðru deðil.

Bütün yayýn politikalarýný yalan ve yanlýþ bilgilendirme, manipülasyon üzerine kurmuþ muhalif medya ile yani dezenformasyon ile reaktif deðil proaktif mücadele elzem.

‘Ýfade Özgürlüðü’ sonuna kadar evet! Fakat ‘Doðru Bilgi’ye!

Yanýltýcý ve sahte haber konusunda 37 ülkede yapýlan bir araþtýrmada, Türkiye %49 oranýnda yalan haber ile listenin en baþýnda yer alýyor.
Tam anlamýyla bir `Yalan haber terörü` ile karþý karþýyayýz. O kadar ki artýk toplumda “gerçekten gerçek olan habere” karþý bir güvensizlik oluþmuþ durumda.

Önü alýnmazsa, bu yalan terörüne dayanacak bir demokrasi de devlet de ve bu yalan teröründen nasibini almayacak siyasetçi de yok.

Basýn özgürlüðünü koruyan yasalar her zaman varolmuþtur. Þimdi de mevcut.
Fakat halký ve devleti basýndan, basýnýn suistimalinden, istismarýndan koruyacak kanunlar yoktur. 

Basýn özgürlüðünü koruyan kanunlar var fakat halký, devleti full-time tetikçilik part-time gazetecilik yapan basýn mensuplarýndan koruyan kanunlar yoktur.

Ýþler herkes için çok daha kötüye gitmeden bir yasal düzenleme þart. Kaliteli, hakikate sadýk, verilere dayanan bir habercilik bu milletin de hakký.

Tüm bunlarýn yanýnda unutulmamasý gereken çok önemli bir nokta var. Dünyanýn ve bölgemizin önemli bir dönemeç aþamasýnda olduðu günlerdeyiz ve Türkiye, cumhuriyetinin 100. Yýlýný muhteþem bir hamle ile kutladý. 100 gemiyle, uçaklarýyla, harika organizasyonuyla dostlara güven düþmanlarýna gözdaðý verdi.

Erdogan tarafýndan 100 yýl sonra yeniden tam baðýmsýz bir dünya devleti olma yoluna sokulmuþ Türkiye dünyanýn yaþadýðý bütün altüst oluþlarýn içinden büyüyerek sýyrýldý.

Buradan devam eder.

Günümüz dünyasý tecrübeli, halk desteði güçlü ve karizmatik liderlere ihtiyaç duyulan bir süreçten geçiyor ve Erdoðan, ülkesini yeni dünyanýn parlayan yýldýzý yapmak, kuruluþu tamamlamak adýna bütün bu özelliklere sahip.

Erdoðan, yeni dönemde tüm enerjisini adýna ‘Türkiye Yüzyýlý’ denilen bu tarihi misyonun tekamülüne harcayacak ve ülkenin seçilmiþ Cumhurbaþkaný ya da Parti lideri þeklinde politik bir deðer olarak deðil ‘Ülke Lideri’ olarak konumlanacak ve Türkiye modelini bütün dünyaya referans deðer yapacak.

Türkiye’yi Kendi Yüzyýlýnda Ýzleyin!

 

Mehmet ÇEK

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.