GÜNÜMÜZDE GERÇEÐÝ GÖRMEK DE, DOÐRU POLÝTÝK TUTUM DA KOLAY DEÐÝL

13 Ekim 2023 14:16 / 418 kez okundu!

 

 

Yazarýmýz Mehmet Çek, yazar Nihat Genç'in Filistin ile ilgili bir sosyal medya notuna güzel bir yanýt verdi. Kimi zaman cesur saptamalar yapsa da çoðunlukla ideolojik saplantýlarýna ve "yüksek" egosuna yenilen Nihat Genç; "Ýslamcý" dediði muhafazakar kesimlere yönelik olarak alay edici bir üslupla seslenince, Mehmet Çek de kibar bir dille, gerçekte epeyi küfürbaz olarak tanýnan yazara cevap verdi. Sosyal medyada yüzbinlerce kiþi tarafýndan izlenen ve takdir gören yazýsýný, Nihat Genç'in notuyla birlikte paylaþýyoruz çünkü günümüzde gerçeði görmek de, buradan yola çýkarak doðru politik tutum takýnmak da kolay deðil. Mehmet Çek bunu baþarmýþ.

 

*****

 

Yazarýmýz Mehmet Çek, yazar Nihat Genç'in Filistin ile ilgili bir sosyal medya notuna güzel bir yanýt verdi. Kimi zaman cesur saptamalar yapsa da çoðunlukla ideolojik saplantýlarýna ve "yüksek" egosuna yenilen Nihat Genç; "Ýslamcý" dediði muhafazakar kesimlere yönelik olarak alay edici bir üslupla seslenince, Mehmet Çek de kibar bir dille, gerçekte epeyi küfürbaz olarak tanýnan yazara cevap verdi. Sosyal medyada yüzbinlerce kiþi tarafýndan izlenen ve takdir gören yazýsýný, Nihat Genç'in notuyla birlikte paylaþýyoruz çünkü günümüzde gerçeði görmek de, buradan yola çýkarak doðru politik tutum takýnmak da kolay deðil. Mehmet Çek bunu baþarmýþ.

***

Nihat Genç'in sosyal medya notu þöyleydi:

"Sevgili Ýslamcý kardeþler, mücahid olup Afganistan'a savaþa koþtunuz, Allahüekber deyip IÞÝD'ci El Kaideci olup Suriye savaþýna koþtunuz! Hayýrdýr, Gazze'ye savaþmak için niçin koþmuyorsunuz? Çünkü Afganistan'da savaþýrken arkanýzda Amerika vardý, Suriye'de savaþýrken arkanýzda Amerika vardý (PKK da öyle arkasýna Amerika'yý alýp savaþýyor). Türkiye'de iktidar olurken de arkanýzda FETÖ ve Amerika vardý! Hayýrdýr?  Arkanýzda Amerika olmadan bir cihadýnýzý göremeyecek miyiz?"

 

GÜNÜMÜZDE GERÇEÐÝ GÖRMEK DE, DOÐRU POLÝTÝK TUTUM DA KOLAY DEÐÝL

 

Ah Be Sevgili @nihadagenc ,

Hadi þimdi biri de çýkar sana derse `Bir zamanlar her devrimci gencin hayalini süslerdi Filistin, þimdikiler niçin Niþantaþý barlarý, LGBT haklarý peþinde?`, ne diyeceksin?

Öyle ya? Nicelerimiz Filistin`e gitti savaþtý, daha 1968`de Türkiye Ýþçi Partili iki genç (Abdulkadir Yaþargun ve Mustafa Çelik) þehit düþmedi mi Filistin`de?

1969 Haziran`ýnda Deniz Gezmiþ, Yusuf Küpeli, Çi­han Alp­te­kin ve diðerleri Filistin deðilse neredeydiler?

Yusuf Aslan "Bu­gün Or­ta­do­gu'da Ame­ri­kan em­per­ya­liz­mi­nin ile­ri ka­ra­ko­lu olan Ýþ­ra­il'­e kar­si Arap halk­la­rinin verdiði an­ti­em­per­ya­list sa­vaþ hepimizin or­tak sa­va­sý­dýr" demiyor muydu? Hüseyinler Diyarbakýr'da yakalandýklarýnda nereden dönüyorlardý? 

21 Þubat 1973`de Nahr el Ba­red Kam­pýnda sekiz Türk devrimcisi (Bo­ra Gö­zen, Ke­rim Öz­türk, Ca­fer Top­cu, Ah­met Öz­de­mir, Yu­çel Öz­bek, Ali Ki­raz, Þük­rü Ok­tu, Gü­rol Ýl­ban) Ýsrail Savaþ Gemisinin baskýnýnda þehit düþmedi mi?

Bu liste uzar.
Fakat sonrasýnda?

Filistin halkýnýn Ýsrail faþizmine karþý mücadelesi bitmediyse Türk devrimcileri mi tükendi? Neredeler?

Ondan sonrasý sevgili @nihadagenc, Türk Sol`una þýrýnga edilen bir Ýslam/Müslüman düþmanlýðý...

Srebrenica alevler içinde yanýp, kýzlarýn ýrzlarýna geçilip, bebekler en güvenli yer bildikleri annelerinin kucaðýnda katledilirken, katliamý bütün dünya gördü, bir tek Türk Sol`u KÖRDÜ Nihat.

Rusya destekli Ermenistan Ordusu çoluk çocuk demeden Hocali`de yüzlerce Karabaðlý'yý katletti, feryatlarý arþ-i alâ'dan duyuldu, bir tek Türk Sol`u SAÐIRDI Nihat.

Burma`da, Arakan`da bütün insanlýðý dehþete düþüren katliamlar yaþandý. Türkiye kalktý gitti. Bir tek Türk Sol`u YOKTU Nihat.

Görmediler, Duymadýlar, Yoklarý oynadýlar.
Çünkü ölenler Müslümandý.

Haritada yerini dahi bilmedikleri Latin milletlerin adalet kavgalarýna selam durdularda, yýllardýr burnumuzun dibinde Çeçenler'in, Kýrýmlýlar'ýn baðýmsýzlýk, Suriyeliler'in demokrasi arayýþlarý ilgisini çekmedi Türk Sol`unun Nihat?

Çünkü onlar da Müslümandý.
Bu arýzalý, soysuz tavýr hiç deðiþmedi.

Mýsýr'da darbeciler seçilmiþ iktidarý indirip, insanlarý meydanlarda kurþuna dizdiðinde öyle böyle deðil alenen selamladý darbeyi Türk Sol`u Nihat? Çünkü siyaset yapma haklarý gaspedilenler, katledilenler `islamcýlar` idi deðil mi?

Yahu yüzyýlýn en büyük trajedilerinden biri hemen yanýbaþýmýzda. Tanklarý, toplarý, varil bombalarýyla Ýran ve Rusya destekli Esat rejimi Suriye halkýna karþý adaletsiz bir savaþ yürütüyor. Ya GIK DEMEDÝ Türk Sol`u ya da Esat katilinin yanýnda saf tuttu.

Savaþtan kaçýp kapýmýza sýðýnmýþ yüzbinlerce masum Suriyeli sivile düþman gözüyle baktýlar, Çünkü Müslüman idiler.

Pekala hakikaten bu kadar duyarsýz, hissiyatsýz insanlar mý Türk Sol`u?
Ne alaka?
Paris'te birinin burnu kanasa baðrýþýp çaðrýþýyorlar mesela? Marmaris`te 3 aðaç, Alaskalý bir Fok balýðý için seferber olup yollara dökülüyorlar mesela?

O halde?
O haldesi þu Nihat: YENÝ NESÝL Sol`umuzun bütün duyarsýzlýðý da düþmanlýðý da Müslümanlara.

Konuþturtma beni sevgili Nihat, bu mesele uzar.
Herkes de altýnda kalýr.

Zaten hiç tokuþturmayalým da,
Ýlk taþý atacak en günahsýzý aramak beyhude bir iþ bu topraklarda.
Herkesin yok yazýldýðý bir insanlýk sýnavý var.
Herkesin sustuðu bir adaletsizlik.

Son bir sözüm yeni nesil Sol çocuklara;
Size solculuðu kim, hangi þerefsizler böyle öðretmiþse yanlýþ öðretmiþ, yalan öðretmiþ çocuklar. Kendi milletinin inancý, diniyle kavgalý, MÜSLÜMAN düþmanlýðýna endeksli solculuk nerede görülmüþ?

Bence yeter, buradan dönün.
Üstünüze yapýþmýþ bu ÝSLAM / MÜSLÜMAN düþmanlýðýyla vedalaþýn.

Bütün günahlarýnýz tarihe gömülü kalsýn,
Bütün susmuþluklarýnýz dünde kalsýn, bugün "KUDÜS" diyin bugün `GAZZE` diyin olmaz mý ?

Ve bunu KUDÜS, GAZZE`den önce kendiniz için yapacaksýnýz. 

 

Mehmet ÇEK

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2023 14:22

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.