KEMAL KILIÇDAROÐLU VE ALEVÝLÝK

20 Nisan 2023 13:16 / 514 kez okundu!

 

 

"Sn. Kýlýçdaroðlu -seçim arifesinde de olsa- ilk kez mezhebinizi dile getirmiþ olmanýzdan bir Alevi olarak açýkçasý mutlu oldum. Hele o `Hak Muhammed Ali inancýyla yetiþmiþ samimi bir Müslümaným` filanlarýnýz? Pehhhhh! 

Cumhurbaþkaný Erdoðan, daha Haziran 2022`de sizi bu anlamda cesaretlendirmek için "Mezhebinden dolayý biri sana aba altýndan sopa gösteriyorsa, korkma! Biz bu ülkede ana muhalefet partisi genel baþkanýnýn hakkýný üç beþ kendini bilmeze çiðnetmeyiz. Senin de yanýnda dimdik dururuz Bay Kemal. Sende dik dur, yeter ki sen aday ol" demiþken?

Adaylýk için icazet almaya gittiðin AB Büyükelçisi sana `Pekala senin Aleviliðin n`olacak Kemal bey?` diye sorduðunda eziliþin, kendi çevrenden birileri "Kýlýçdaroðlu'nun Alevi olmasý Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele" diye açýklamalar yaptýðýnda sessiz kalýþýn hepsi ama hepsi gereksizdi Kemal bey."

 

***

KEMAL KILIÇDAROÐLU VE ALEVÝLÝK

Sn. Kýlýçdaroðlu -seçim arifesinde de olsa- ilk kez mezhebinizi dile getirmiþ olmanýzdan bir Alevi olarak açýkçasý mutlu oldum. Hele o `Hak Muhammed Ali inancýyla yetiþmiþ samimi bir Müslümaným` filanlarýnýz? Pehhhhh! 

Çok bile beklediniz. Mezhebi kimliðinizi açýkça dile getirmek için bugüne kadar beklemiþ olmanýz belki tartýþýlabilir evet ama hepsi o. 

Kaldý ki Cumhurbaþkaný Erdoðan, daha Haziran 2022`de sizi bu anlamda cesaretlendirmek için "Mezhebinden dolayý biri sana aba altýndan sopa gösteriyorsa, korkma! Biz bu ülkede ana muhalefet partisi genel baþkanýnýn hakkýný üç beþ kendini bilmeze çiðnetmeyiz. Senin de yanýnda dimdik dururuz Bay Kemal. Sende dik dur, yeter ki sen aday ol" demiþken?

Adaylýk için icazet almaya gittiðin AB Büyükelçisi sana `Pekala senin Aleviliðin n`olacak Kemal bey?` diye sorduðunda eziliþin, kendi çevrenden birileri "Kýlýçdaroðlu'nun Alevi olmasý Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele" diye açýklamalar yaptýðýnda sessiz kalýþýn hepsi ama hepsi gereksizdi Kemal bey.

Elbette, daha ilk günden Alevileri yok hükmünde sayýp, katliamdan katliama salmýþ, bu ülkede Aleviler hiç yaþamýyormuþ gibi davranmýþ,  Alevileri etnik, mezhepçi çift katlý ayrýmcýlýða, asimilasyona tabii tutmuþ, gelmiþ geçmiþ bütün Alevi katliamlarýnda imzasý olan CHP`nin Genel Baþkaný olarak bir mahcubiyetiniz var, anlýyorum ama emin olun hepsi geride kaldý Kemal bey.

Ýyi oldu bu akþam ki çýkýþýnýz Kemal bey iyi.

Kaldý ki artýk huzurda 100 yýl sonra o adaletsizlikler düzeniyle hesap gören, tamamý partiniz iktidarýnca gerçekleþtirilmiþ Alevi katliamlarý için devlet adýna özür dilemiþ, Alevileri tarih boyunca ilk kez devlet nezdinde kabul etmiþ, Aleviliði ders kitaplarýna sokmuþ, Cumhuriyeti Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdüyle herkes için EÞÝT YURTTAÞLIK koþullarýnda hakikate uygun ifade eden ve hatta sýrf bu yüzden benzersiz bir saldýrý altýnda kalan vede iktidarý döneminde 1 tek alevinin bile burnu kanamamýþ ERDOÐAN Türkiyesi var.

Rahat olabilirsiniz.

Ve hatýrlayýn Sn. Kýlýçdaroðlu, 
20 yýlda nereden nereye geldik?

☑Alevi/Bektaþi geleneðini temsilcileri, devlet katýnda ilk kez muhatap alýndý.

☑Devletin zirvesinde ard arda `Alevi Çalýþtaylarý` düzenlendi. Cumhuriyet kurulduðundan bu yana Aleviler ilk kez anayasal eþit yurttaþlýk için masaya oturdular.

☑100 yýllýk yalan-dolan Kýzýlbaþ hikâyelerinden sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitaplarýna ilk kez ‘Alevilik’ konusu da eklenerek sadece Alevi çocuklarýn deðil Sünni çocuklarýn da Aleviliði doðru öðrenilmesi yoluna gidildi.

☑Geçmiþte yaþanmýþlar adýna Dersim Katliamý için devlet adýna özür dilendi. (Ýzlemedim ama memleketiniz de olduðu için siz en çok bu kýsmý takdir etmiþsinizdir diye düþünüyorum)

☑Bazý üniversitelerde Alevi Araþtýrma ve Uygulama Merkezleri kuruldu.

☑Madýmak oteli kamulaþtýrýlip müzeye çevirildi.

☑Hacý Bektaþ ismini Üniversitelere veren,

☑Alevilere aynen Hac gibi Kerbelâ ziyaretleri organize edilmesinin önü açýldý.

☑Ýmam Hatip liselerinin yapýsýný örnek alarak HACI BEKTAÞ LÝSESÝ kurup, bu liselerden ALEVÝ dedeleri yetiþtirilmesi

☑Geçmiþ dönemin dayatmacý anlayýþýna son verilerek Alevi köylerine cami yapmalara son verildi.

☑Tarihimizde ilk defa Alevi/Bektaþi klasikleri devlet tarafindan basýldý.

☑Yurtdýþýnda yaþayan Alevi toplumunun ihtiyaçlarýný karþýlamak için de, Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý tarafýndan Alevi dedeleri görevlendirildi.

☑Ülkede mevcut 1.684 cemevinin tamamýnýn ihtiyaçlarý karþýlandý.

☑Cumhurbaþkaný bizzat 8 cemevinin toplu açýlýþ törenini gerçekleþtirdi.

☑Tabii en büyük devrim sona saklandý.

9 Kasým 2022 günü Cumhurbaþkanlýðý kararnamesiyle Alevi-Bektaþi Kültür ve Cemevi Baþkanlýðý resmen kuruldu.

Cemevlerinin bütün aydýnlatma ve su giderleri
Cemevlerinin bütün bakým onarým tadilat talepleri
Cemevleri için arazi teminleri

Bu baþkanlýkça karþýlanacak.

Ayrýca her Cemevine biri Bektaþi dedesi olmak üzere 2 kiþiye kadro tahsis edilecek.

Hey gidi Kemal bey hey deðil mi?

Þimdi siz de çýkýp korkmadan, çekinmeden hatta göðsünüzü gere gere `Ben de Aleviyim` diyebilirsiniz elbette.

Hemde hic mahalle baskýsý altýnda ezilmeden, sizin mezhebinizden rahatsýzlýk bildirmiþlere boyun egmeden! 

Arkanýzda "Bu topraklarda Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir" diyen bir Cumhurbaþkaný var.

ERDOÐAN var.

Ýnþallah birliðimize, beraberliðimize, kardeþliðimize, müþtereklerimize daha sýký sahip çýkarak bütün sinsi ve alçak oyunlarý hep birlikte bozacaðýz bundan sonra.

Iyi Geceler Kemal Bey

Mehmet ÇEK

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.