#EVET AMA YETMEZ!

17 Nisan 2017 01:07 / 1703 kez okundu!

 

 

"Doðru tavýr, yeni duruma uygun olarak tüm partilerin ve kiþilerin kendilerine çeki düzen vermesi, yeni stratejiler kurmasý ve buna uygun yeni taktikler geliþtirmesidir. Çünkü Türkiye'deki politikanýn sahasý deðiþmiþtir.

16 Nisan'da Evet diyenler de Hayýr diyenler de geçmiþe deðil artýk geleceðe dönmeliler yüzlerini. Yeni konularda, yeni verimli tartýþmalara; yeni seçimler ve yeni referandumlarda, yeni saflaþmalara hazýr olalým. 

#EVET Ama Yetmez! kazandýðýna göre "Yetmez"in içini doldurmak için de kollarý sývayalým."

*****

 

#EVET AMA YETMEZ!

1. 51-49 ile baþkanlýða geçiyoruz. Tarihimizde askerlerin yapmadýðý, meclisin yaptýðý büyük çaptaki ilk anayasal deðiþimdir bu. Kazanan Türkiye oldu. Hayýrlý olsun :)

2. Küçümseyenler unutmasýn ki Ýngiltere'de Brexit de 51-49 idi, Demokrasiyi içimize sindirelim. Onlar 1,5 yýlda yasalarý uyarlayýp AB'den nasýl ayrýlacaksa; biz de 1,5 yýlda seçim yasasý, siyasi partiler yasasý, meclis iç tüzüðü konularýný yasalarla yeni duruma uygun olarak düzenleyip, 2019 seçimiyle baþkanlýða geçeceðiz. Yani TR'de politikanýn sahasý deðiþti. Bunu sindirip kendimizi yeni dönemin yeni koþullarýna adapte edelim.

3. Sistemin oy açýsýndan da ilk denemesi aslýnda yapýlmýþ oldu. 2019 CB seçiminin de 2.turu aynen böyle olacak. Ýkinci tura kalan diyelim ki RTE 51-49 oranýyla o zaman da, kaybedebilir de kazanabilir de. Yani kendimizi 51-49'lara alýþtýralým. 

4. Evet cephesinin oy kaybýný sadece MHP'ye yüklemek yanlýþtýr. Ak Parti'den de ciddi bir oy kaybý olmuþtur. Sandýða gitmeyen ve gidip Evet diyen Kürtler de sonuca ciddi etki etmiþtir.

5. Görünen odur ki Ak parti erken seçim istemeyecek, CHP istiyormuþ gibi yapacaktýr. 

6. Seçimde meþruiyet sorunu aramak da olgun siyaseti deðil ergen siyaseti olur. CHP tam bu noktada yeni bir tarihi hataya imza atýyor. Umarým D. Küçükaydýn'ýn tavsiyelerine uymaya devam ederek, seçimi gayri-meþru ilan edip, "Erdoðan" istifa diyerek sokaklarda tencere tava çalmaya baþlamaz :(

7. Doðru tavýr, yeni duruma uygun olarak tüm partilerin ve kiþilerin kendilerine çeki düzen vermesi, yeni stratejiler kurmasý ve buna uygun yeni taktikler geliþtirmesidir. Çünkü Türkiye'deki politikanýn sahasý deðiþmiþtir.

8. 16 Nisan'da Evet diyenler de Hayýr diyenler de geçmiþe deðil artýk geleceðe dönmeliler yüzlerini. Yeni konularda, yeni verimli tartýþmalara; yeni seçimler ve yeni referandumlarda, yeni saflaþmalara hazýr olalým. 

9. #EVET Ama Yetmez! kazandýðýna göre "Yetmez"in içini doldurmak için de kollarý sývayalým.

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

17 Nisan 2017

17.04.2017

 

Son Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017 14:21

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.