YAÞ 70 AMA HAYALLERÝ BÝTMEMÝÞLÝK ÜSTÜNE

02 Kasým 2023 23:35 / 567 kez okundu!

 

 

"Ülkem; 100 yýlýn güzelliklerini, koruyor, büyütüyor; yaralarýný ise, bu topraklarýn 1000 yýlýnýn kuyusuna bakraç sallayarak, devri-sabýk yaratmadan sarýyor; demokrasisi eksik Cumhuriyet’ten, demokrasili Cumhuriyet’te evriliyor. Daha özgürlükçü, eþitlikçi, çoðulcu, demokrat yeni bir anayasaya dikiyor gözünü ülkem; dünyaya örnek oluyor, kaostan çýkýþ yolunu iþaret ediyor ve “yeni Nuh’un Gemisi benim” diyor insanlýða...  Ben de bunu görev bilerek, hayal kurmaktan vazgeçmeyerek sanalanayasa.net sitesini armaðan edeceðim ülkeme."

 

 

*****

 

YAÞ 70 AMA HAYALLERÝ BÝTMEMÝÞLÝK ÜSTÜNE

 

                Bir 1 kiþi görseli olabilir Bir 1 kiþi, telefon ve gözlük görseli olabilir

 

70 yaþýna girdim. Eskiden çok uzak görünürdü bu yaþlar þimdi içindeyim. Hala adalet, eþitlik, özgürlük peþindeyim, hala umudumu kesmedim yurdumdan, hala ülkemi, insanýmý keþfetmekteyim. Geçmiþte rengarenk bir hayatým oldu, çok sevdim, çok sevildim, gezip dolaþtým memleketleri politik mecburiyetlerden... Ýlk fýrsatta ülkeme döndüm.

Þimdi daha sakin yaþýyorum. Çevremde aþkým, ikiz kýzlarým, biraz uzakta Can’ým, canýmdan çok sevdiklerim, kardeþlerim, kardeþten ötelerim... Hayattan baþka ne ister ki insan...

Ülkem; 100 yýlýn güzelliklerini, koruyor, büyütüyor; yaralarýný ise, bu topraklarýn 1000 yýlýnýn kuyusuna bakraç sallayarak, devri-sabýk yaratmadan sarýyor; demokrasisi eksik Cumhuriyet’ten, demokrasili Cumhuriyet’te evriliyor. Daha özgürlükçü, eþitlikçi, çoðulcu, demokrat yeni bir anayasaya dikiyor gözünü ülkem; dünyaya örnek oluyor, kaostan çýkýþ yolunu iþaret ediyor ve “yeni Nuh’un Gemisi benim” diyor insanlýða...  Ben de bunu görev bilerek, hayal kurmaktan vazgeçmeyerek sanalanayasa.net sitesini armaðan edeceðim ülkeme. 

Ülkem sivil bir deðiþimden geçiyor, beni de bu sivil deðiþimin içine çekiyor. Hayat, toplumun içindeki düðümlenmiþ kimi sorunlara yeni, yaratýcý çözümler aramaya zorluyor bizi. Biz de elimizi taþýn altýna uzatýveriyoruz gönüllüce, bir grup gönüllü derviþle... 

70 yaþ, dedemin görmediði yaþtý, babamýn 15 yýl aþabildiði... 

Dýþý kalaylý içi vayvaylý hallerimizle mutluyum bu yolda. Yolun sonunda baþka mutluluklar var mý bilmiyorum, çok da ilgilenmiyorum çünkü yolun kendisine aþýðým. 

Biliyorum ki yolumuz hayattýr, hayatýmýz da yoldan ibaret. Ki o hayat da sevdiklerinizle, dostlarýnýzla, birbirinize bir þey öðrettiðiniz, birbirinizden bir þey öðrendiklerinizle güzel. 

70 yaþýmdayým. Güzel yaþadým. Herkese bundan da güzel yaþamlar dilerim. 

Yaþam sevincimizi birbirimize bulaþtýrmaya devam...

Vesselam.

 

Ýlhami MISIRLIOÐLU

31 Ekim 2023, Ýstanbul

 

Not: 65 yaþýma girdiðimde yazdýðým yazýya göz attým, baktým ki büyük ölçüde benzeri düþüncelerdeyim, yazýmý biraz güncelleyip sunuyorum. Baðýþlayýn :(

 

Son Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2024 18:06

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.