CHP NE OLACAK, AK PARTİ NE YAPACAK?
28 Kasım 2025 20:31 / 973 kez okundu!
"Sürece dışardan bakan birisi olarak; CHP çevresinden yerli ve milli bir siyaset çıkacağı umudunu pek taşımıyor olsam da, onların içindeki binlerce insanın da bu umudu tamamen kaybettiğini görmek acıklı geliyor. Ancak soru şu: CHP içinde, partinin Ekrem Partisi haline getirilmesine karşı çıkacak dürüst insan var mı? Eğer varsa, 10 milletvekilinin dışında ses çıkarma cesaretini gösterebilecekler mi?"
***
CHP NE OLACAK, AK PARTİ NE YAPACAK?
CHP çevrelerinin hali içler acısı… Cumhuriyet Ekrem Partisi yanlıları olarak - affedersiniz- CHP'nin içine (her anlamda) ederek yok oluşlarına damga vuruyorlar. Vanlıların güzel bir lafı vardır; "s.ça s.ça giden goklaya goklaya döner…" Ekrem ile takılanlar (yani Fetöcüler, ezik ABciler, İngiliz muhipleri, Siyonistler, CIA'nın en azgın kanadı ve Ekrem'e safça inanan #kategorikmuhalif çevreler) s.ça s.ça gidiyorlar, belki ancak bir kısmı goklaya goklaya dönecek ancak döndüklerinde ortada parti marti kalmamış olacak. 🙈😹
Sürece dışardan bakan birisi olarak; CHP çevresinden yerli ve milli bir siyaset çıkacağı umudunu pek taşımıyor olsam da, onların içindeki binlerce insanın da bu umudu tamamen kaybettiğini görmek acıklı geliyor. Ancak soru şu: CHP içinde, partinin Ekrem Partisi haline getirilmesine karşı çıkacak dürüst insan var mı? Eğer varsa, 10 milletvekilinin dışında ses çıkarma cesaretini gösterebilecekler mi? Eğer bu olursa, bu durum ülke için çok iyi bir şey demektir. Muhalefetin yerli, milli sağlam bir hareket doğuramayacağı durumda zaten Ak Parti, kendi doğumuna ebe olup yeni bir yapıyla bir 20 yıl daha ülkeyi yönetir gibi görünüyor. Bazı hatalarından ders çıkarması da herkesin tek umudu.
Arkasında Hakan Fidan, İbrahim Kalın, Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, Mehmet Uçum gibi kaliteli kişilere dayanan bir yapıda, yönetmen olarak kim olursa olsun, ülkenin zaten büyük sıçrama yaptığı son 25 yıldan daha iyisini yaşar Türkiye.
Bu arada, kimileri Erdoğan’ın Suriye aktivitesinden dolayı Hakan Fidan’dan rahatsız olduğu gibi bir abartıyı yaymaya çabalıyor. Gelin biraz sesli düşünelim… Hatta biz de biraz abartalım…
Belki RTE’nın kendisi sadece AkParti'nin başında kalıp, CB olarak mesela nadasa bırakılmış Berat Albayrak'ı düşünüyordur. Hakan Fidan'nın Dışişleri, İbrahim Kalın'ın Mit işleri yürüttüğü ortamda fena da olmaz gibi... Oğlunun devreye girmesi gerektiğini yayanlar gerçekte yeminli Erdoğan karşıtları bence… Çünkü Bilal Erdoğan FETÖ’nün sürekli sunmaya çalıştığı gibi toy biri değil, hatta şaşırtıcı biçimde sakin, birikimli ve yoğunlaştığı her işte çok başarılı oluyor ama yine de daha üstlere çıkması için bir iki dönem lazım. Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş ve hatta yeni ve tehlikeli Zelensky ihtimallerine karşı Selçuk Bayraktar faktörlerini de unutmayalım.
Tam bu ortamda Erdoğan'ı erken devre dışı bırakmak isteyenler ise abartılı Hakan Fidan yorumları yapıyor. Hatta sanki Erdoğan ile aralarında sorun varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun bugünden ilan edilmesi elbette gerekmiyor ancak ben Sayın Erdoğan'ın önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmayıp geride AkParti'nin başında kalmasının daha iyi olacağı düşüncesindeyim. AkPartili bazı arkadaşlarım ise onun yeniden aday olmasını istiyor ve hatta bunu sık sık dile de getiriyorlar. Getiriyorlar ama bakalım hayat ne sürprizlere gebe🙈🤲
Bahçeli'den ve Erdoğan'dan sonrasının dizaynı, Türkiye için olduğu kadar dünya için de çok önemli elbette. O yüzden dünyanın "ilgili" güçlerinin de bu süreçle yakın "ilgili" olduğunu bilelim. Ülkemizin Zelensky 'si olmaya heveslenenler de bilsin ki Türkiye artık eski Türkiye değil. İyi ki değil! Vesselam.
İlhami MISIRLIOĞLU



