CHP NE OLACAK, AK PARTÝ NE YAPACAK?

28 Kasým 2025 20:31 / 795 kez okundu!

 

 

"Sürece dýþardan bakan birisi olarak; CHP çevresinden yerli ve milli bir siyaset çýkacaðý umudunu pek taþýmýyor olsam da, onlarýn içindeki binlerce insanýn da bu umudu tamamen kaybettiðini görmek acýklý geliyor. Ancak soru þu: CHP içinde, partinin Ekrem Partisi haline getirilmesine karþý çýkacak dürüst insan var mý? Eðer varsa, 10 milletvekilinin dýþýnda ses çýkarma cesaretini gösterebilecekler mi?"

 

***

CHP NE OLACAK, AK PARTÝ NE YAPACAK?

CHP çevrelerinin hali içler acýsý… Cumhuriyet Ekrem Partisi yanlýlarý olarak - affedersiniz- CHP'nin içine (her anlamda) ederek yok oluþlarýna damga vuruyorlar. Vanlýlarýn güzel bir lafý vardýr; "s.ça s.ça giden goklaya goklaya döner…" Ekrem ile takýlanlar (yani Fetöcüler, ezik ABciler, Ýngiliz muhipleri, Siyonistler, CIA'nýn en azgýn kanadý ve Ekrem'e safça inanan #kategorikmuhalif çevreler) s.ça s.ça gidiyorlar, belki ancak bir kýsmý goklaya goklaya dönecek ancak döndüklerinde ortada parti marti kalmamýþ olacak. 🙈😹

Sürece dýþardan bakan birisi olarak; CHP çevresinden yerli ve milli bir siyaset çýkacaðý umudunu pek taþýmýyor olsam da, onlarýn içindeki binlerce insanýn da bu umudu tamamen kaybettiðini görmek acýklý geliyor. Ancak soru þu: CHP içinde, partinin Ekrem Partisi haline getirilmesine karþý çýkacak dürüst insan var mý? Eðer varsa, 10 milletvekilinin dýþýnda ses çýkarma cesaretini gösterebilecekler mi? Eðer bu olursa, bu durum ülke için çok iyi bir þey demektir. Muhalefetin yerli, milli saðlam bir hareket doðuramayacaðý durumda zaten Ak Parti, kendi doðumuna ebe olup yeni bir yapýyla bir 20 yýl daha ülkeyi yönetir gibi görünüyor. Bazý hatalarýndan ders çýkarmasý da herkesin tek umudu. 

Arkasýnda Hakan Fidan, Ýbrahim Kalýn, Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuþ, Mehmet Uçum gibi kaliteli kiþilere dayanan bir yapýda, yönetmen olarak kim olursa olsun, ülkenin zaten büyük sýçrama yaptýðý son 25 yýldan daha iyisini yaþar Türkiye.

Bu arada, kimileri Erdoðan’ýn Suriye aktivitesinden dolayý Hakan Fidan’dan rahatsýz olduðu gibi bir abartýyý yaymaya çabalýyor. Gelin biraz sesli düþünelim… Hatta biz de biraz abartalým…

Belki RTE’nýn kendisi sadece AkParti'nin baþýnda kalýp, CB olarak mesela nadasa býrakýlmýþ Berat Albayrak'ý düþünüyordur. Hakan Fidan'nýn Dýþiþleri, Ýbrahim Kalýn'ýn Mit iþleri yürüttüðü ortamda fena da olmaz gibi... Oðlunun devreye girmesi gerektiðini yayanlar gerçekte yeminli Erdoðan karþýtlarý bence… Çünkü Bilal Erdoðan FETÖ’nün sürekli sunmaya çalýþtýðý gibi toy biri deðil, hatta þaþýrtýcý biçimde sakin, birikimli ve yoðunlaþtýðý her iþte çok baþarýlý oluyor ama yine de daha üstlere çýkmasý için bir iki dönem lazým. Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuþ ve hatta yeni ve tehlikeli Zelensky ihtimallerine karþý Selçuk Bayraktar faktörlerini de unutmayalým.

Tam bu ortamda Erdoðan'ý erken devre dýþý býrakmak isteyenler ise abartýlý Hakan  Fidan yorumlarý yapýyor. Hatta sanki Erdoðan ile aralarýnda sorun varmýþ gibi göstermeye çalýþýyorlar. Bunun bugünden ilan edilmesi elbette gerekmiyor ancak ben Sayýn Erdoðan'ýn önümüzdeki cumhurbaþkanlýðý seçimlerinde yeniden aday olmayýp geride AkParti'nin baþýnda kalmasýnýn daha iyi olacaðý düþüncesindeyim. AkPartili bazý arkadaþlarým ise onun yeniden aday olmasýný istiyor ve hatta bunu sýk sýk dile de getiriyorlar. Getiriyorlar ama bakalým hayat ne sürprizlere gebe🙈🤲

Bahçeli'den ve Erdoðan'dan sonrasýnýn dizayný, Türkiye için olduðu kadar dünya için de çok önemli elbette. O yüzden dünyanýn "ilgili" güçlerinin de bu süreçle yakýn "ilgili" olduðunu bilelim. Ülkemizin Zelensky 'si olmaya heveslenenler de bilsin ki  Türkiye artýk eski Türkiye deðil. Ýyi ki deðil! Vesselam.

Ýlhami MISIRLIOÐLU

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.