Her odada bir ölü

03 Haziran 2009 12:45  

 

Her odada bir ölü

Adana’da ordudan atılan astsubay, ailesinden üçü çocuk, üçü kadın, ikisi erkek sekiz kişiyi başlarına kurşun sıkarak öldürdü. Maddi sıkıntı çeken Murat Yüksel, önce anne ve babasını, ardından eve gelen kardeş ve yeğenlerini odaya çekerek öldürdü. İntihara hazırlanırken yakalandı. Katliam hakkında çelişkili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Durak, Vali Atış’la yayında tartıştı

Adana’nın Ceyhan ilçesinde oturan Yüksel ailesinden üçü çocuk, üçü kadın, ikisi erkek toplam sekiz kişi, başlarına ve vücutlarının değişik yerlerine ateş edilerek öldürüldü. Olayın faili olarak ailenin astsubaylıktan atılma 38 yaşındaki Murat Yüksel silahıyla birlikte yakalandı. Parasal sorunlar nedeniyle babası ve kardeşiyle anlaşmazlığa düştüğü, zaman zaman uyuşturucu krizine girdiği öne sürülen şüpheli, katliamı kendisinin yaptığını itiraf etti.
Adana’da bir apartman dairesinde üçü çocuk sekiz kişinin vurularak öldürülmesi ile son günlerde Türkiye’de sık ve yaygın olarak görülmeye başlayan şiddet olaylarına bir yenisi eklendi. Alınan bilgiye göre Küçükdikili Ana Sağlık Merkezi’nde ebe hemşire olarak çalışan Nalan Yüksel’in işe gelmemesi, telefonlarından kendisine ulaşılmaması üzerine zehirlendiğini düşünen mesai arkadaşları, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerini ve 112‘yi aradı. Huzurevleri Mahallesi 142 Sokak Özemek Apartmanı A Blok 11. kattaki daireye yerine gelen ekipleri, kapının açılmaması üzerine polisten yardım istedi. Polis ve itfaiye ekipleri saat 10.00 sularında çilingir yardımıyla girdikleri evde dehşet verici manzarayla karşılaştı.

Veda notu yazarken yakalandı
İlk incelemede boş kovanların toplandığı ve eşyaların düzeltildiği ve cesetlerin üzerinin örtündüğü belirlendi. Daha sonra da öldürülenlerin kimliği saptandı. Bunların ev sahibi İbrahim Yüksel (64), eşi Günay Yüksel (62), birlikte oturdukları oğulları Ali Yüksel, gelinleri Gül Yüksel bu çiftin çocukları üç yaşındaki Vedat ile eşinden boşandıktan bir süredir yanlarında yaşayan hemşire kızları Nalan Yüksel (40) ve onun çocukları dokuz yaşındaki Arif ve yedi yaşındaki Halil İbrahim Kopar oldukları saptandı. Emniyet yetkilileri, komşuların silah sesi duymaması nedeniyle olayın susturucu takılı silah kullanılarak işlendiğini tahmin ettiklerini kaydetti. 

Öğlen saatlerinde Adana Valisi İlhan Atış, evin 38 yaşındaki oğlunun silahıyla birlikte cinayet zanlısı olarak yakalandığını açıkladı. Zanlı yoğun önlemler altında getirildiği emniyet binasının arka girişinden içeri alındı. Astsubay Başçavuş olarak görev yaptığı TSK’dan ayrılarak toplu taşıma işine giren katil zanlısı Murat Yüksel’in Toros Mahallesi’ndeki evinde intihar etmek için veda mektubu yazarken yakalandığı belirtildi. Emniyette suçunu itiraf eden katil zanlısının 15 yıllık arkadaşı Mustafa Özal, TSK’dan ayrılmak için yabancı bir kadınla evlenen Murat Yüksel’in babasının verdiği parayla dört minibüs aldığını söyledi. Özal, araçlarını kaybeden Murat Yüksel’in bir market açtığını, iflas ettikten sonra da psikolojik sorunlar yaşadığını kaydetti. Yüksel’in üç ay önce arabasıyla birlikte kendini yakma girişiminde bulunduğu öğrenildi.

İnfazlara gündüz başlamış
Olay yerinde incelemesini tamamlayan polis, zanlı Murat Yüksel’in cinayetlere önceki gün öğlen saatlerinde evin yatak odasında anne Günay ve baba İbrahim Yüksel’i öldürerek başladığını tespit etti. Yetkililer, zanlının daha sonra eve gelen kişileri sırayla odalara çekerek gece geç saatlere kadar öldürdüğünü belirledi. Evli ve bir çocuk babası zanlı Murat Yüksel’in, olayda tek tabanca kullandığı, evine yapılan baskın sırasında üzerinde kanlı pantolon ve cinayet sonrası eve getirdiği iki boş kovan bulunduğu tespit edildi. 

Öldürülen İbrahim Yüksel’in kısa bir süre önce şehir içi hatlarda çalışan ve yüksek gelir getiren iki minibüsü sattığı ve bu olayın aile içinde büyük kavgalara neden olduğu öne sürüldü. Komşulardan biri, baba Yüksel’in oğullarının borçları yüzünden minibüsleri sattığını, kendilerine sık sık “Beni bu oğlanlar yaktı” diye söylendiğini aktardı. 

Cesetler savcılığın yaptığı incelemenin ardından vinçle binadan çıkarıldı.

Canlı yayında Durak-Atış kavgası
Adana’daki vahşeti son dakika gelişmesi olarak duyuran televizyon kanalarında ilginç bir olay yaşandı. Adana Valisi İlhan Atış, soruşturmanın sağlıklı sürebilmesi için ayrıntılı açıklamanın sonra yapılacağını söylerken, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak, canlı yayında cinayetin önce kıskançlık, ardından da “ekonomik” nedenlerle işlendiğini söyledi. Durak, daha sonra ölü bulanan yedi kişinin üzerinin örtülü, bir kişinin ise üstünün açık olduğunu, bu bilgiden yola çıkarak cinayetleri işleyen kişinin intihar ettiğini söyledi. Canlı yayında bu bilgileri verirken yardımcılarının uyarısı ile bir ara susan Durak, Valinin ofisini aradığını belirterek, “Yanlış bilgi veriyormuşum. Varsa doğru bilgiyi kendisi versin...” dedi.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0