Üniter Devlete veda uzlaþýsý - Zafer ÞAHÝN

25 Þubat 2024 17:21  

 

Üniter Devlete veda uzlaþýsý - Zafer ÞAHÝN

Mesele ne Murat Kurum.. Ne de Ekrem Ýmamoðlu…

Sað-sol, Alevi-Sünni, Türk- Kürt meselesi de deðil..

Nihayetinde bir yerel seçime gidiyoruz. Þehirleri 5 yýl boyunca kimin yöneteceðine karar vereceðiz. Millet kimi isterse sandýktan o çýkacak. Herkes de bu karara saygý duyacak.

Buraya kadar bir sorun yok.

Ancak gözümüzün önünde, seçmenin aklýyla alay ederek tehlikeli bir oyun oynuyorlar.

En sonda söyleyeceðimizi baþta yazarak devam edelim.. Masada Türkiye’nin üniter devlet yapýsý var. Yani mesele an itibariyle memleketin birliði, toprak bütünlüðü…

Abarttýðýmýzý düþünenler olabilir.. Onlara tavsiyem sabýrla yazýyý okumaya devam etmeleri.

Muhalefet bu yerel seçimde Ýstanbul baþta olmak üzere birçok kritik ilde Kandil patentli “Kent Uzlaþýsý” stratejisi ile seçime gidiyor deðil mi?

DEM-HDP çizgisi Ýstanbul’un kritik ilçelerinde aday çýkarmýyor. Bunun karþýlýðýnda Büyükþehir Meclisine CHP listelerinden üye yazdýrýyor. (Bknz: Üsküdar, Tuzla Meclis Üyelik listeleri.) Ýstanbul Büyükþehir Meclisi’nde 20 üyeli etkili bir gruplarý olacak. Ama bu da DEM’e yetmiyor.

CHP’nin Esenyurt adayýný Atatürk’ün partisine adeta zorla geri çektirdiler. Yerine 2015 seçimlerinde HDP’den Milletvekili adayý olan Ahmet Özer’i getirdiler! Ýddia o ki, seçilirse CHP’den istifa edecek ve DEM’e geçecek. Kandil’in eline “Ýstanbul’un en kalabalýk ilçelerinden birini biz yönetiyoruz” cümlesiyle baþlatacaklarý müthiþ bir propaganda malzemesi verilmiþ olacak.

Ahmet Özer ilginç bir profil. Açýk kaynaklardan “Asýl mesele Rojava’dýr. Türkiye, Rojava Kürtlerini düþman olarak görüyor” diye baþladýðý konuþmalarýný okuyun. CHP’nin Esenyurt’u kime, neden býraktýðýný daha iyi anlayacaksýnýz.

Türkiye’nin üniter devlet yapýsý masada dedik..Hala inanmayanlar için DEM Parti MYK Üyesi Murat Mýhcý’nýn þu sözleriyle devam edelim: Kent uzlaþýsý sadece bir seçim süreci modeli deðil, ileriye dönük bir örgütlenme biçimidir!

DEM’in “Ýleriye dönük örgütlenmesi” sizce ne olabilir? Tek parça bir Türkiye isterler mi mesela? Yoksa akýllarýndan geçen “Esenyurt Özerk Bölgesi” ilan etmek mi olur?

Herkes aklýný baþýna alsýn… Görünen köy kýlavuz istemez.

Baþak Demirtaþ’ýn adaylýktan Kandil’den gelen “Ýttifaka dönün” açýklamasýyla çekilmesi..DEM’in vakit geçirmeden baþka isimleri aday ilan etmesi.. Ve Ýstanbul’un birçok ilçesinde seçime CHP-DEM ortak adaylarýyla girmeleri vs..

Seçmenin tepkisini çekmemek için adým adým, sessiz ve derinden gittiler. Ýstanbul’da DEM-Ýmamoðlu ittifakýný kurdular.

Görünürde DEM’in kendi adayý var. Ama havada uçan kuþlar bile biliyor ki, DEM yönetiminin gönlü Ýmamoðlu’nda.

Takdir senin Ýstanbul…

1 günde 500 bin ev ziyareti mi?

Önümde AK Parti Ýstanbul Ýl Baþkanlýðý’ndan gelen basýn bülteni var.

Geçtiðimiz Pazar günü tam 500 bin haneye ziyarette bulunmuþlar!

Ýl Baþkaný Osman Nuri Kabaktepe “Her Adýmda Yeniden Ýstanbul” adýný verdikleri kampanya kapsamýnda kentteki 5 milyon haneyi tek tek ziyaret edeceklerini söylüyor!

Eðer bunu baþarýrlarsa müthiþ bir iþ yapmýþ olurlar. Çünkü sadece sosyal medya ve geleneksel medya üzerinden yürütülen bir seçim kampanyasý Ýstanbul’u kazanmaya yetmez.

39 ilçe ve 964 mahalleden oluþan devasa bir kent Ýstanbul. Her mahallenin kendine has sorunlarý ve yine kendine has bir ruhu var.

Kabaktepe “ Nerede olursa olsun, hangi kesimden olursa olsun, Ýstanbullularý asla yalnýz býrakmayacaðýz” diyor. Bu önemli ve etkili bir vaat.

AK Parti teþkilatlarýnýn kapý kapý dolaþarak Ýstanbullunun oyuna talip olmasý, vatandaþý dinlemesi her þeyden önce bir samimiyet göstergesi…

Bu çalýþmanýn karþýlýðýný sandýkta muhakkak alacaklardýr.

Zafer ÞAHÝN

milliyet.com.tr

23.02.2024

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0