Gazeteci Yazar Halit Tunç: Tunç Soyer'in anlatacak hikayesi vardı, Cemil Tugay'ın yok!

29 Şubat 2024 14:27  

 

Gazeteci Yazar Halit Tunç: Tunç Soyer'in anlatacak hikayesi vardı, Cemil Tugay'ın yok!

Son Mühür Tv’de Hasan Tahsin Kocabaş’ın konuğu gazeteci yazar Halit Tunç’tu. CHP seçmeninde motivasyon düşüklüğü olduğuna işaret eden Tunç, İzmir'de Hamza Dağ’la Cemil Tugay arasında atbaşı bir yarış sürdüğünü savundu.

Gazeteci Yazar Halit Tunç: Tunç Soyer'in anlatacak hikayesi vardı, Cemil Tugay'ın yok!

Son Mühür Tv’de iki usta gazeteci 31 Mart öncesi İzmir’in röntgenini masaya yatırdı. Hasan Tahsin Kocabaş’ın ‘Gündem Yorum’ programına katılan gazeteci yazar Halit Tunç ‘CHP seçmeni açısından bu kadar düşük motivasyon hiç görmemiştim. Artı, ben bu seçimde şunu da gördüm, ben bu seçimde oy kullanmaya gitmeyeceğim diyen seçmen var. Bu ciddi bir dengeyi bozacağa benziyor’ hatırlatmasında bulundu.

İşte Halit Tunç’un konuşmasından öne çıkan detaylar…

Ortada anlatılacak bir hikaye yok…

Binali Yıldırım-Aziz Kocaoğlu rekabetinde inanılmaz bir motivasyon vardı. Tunç Soyer döneminde de hem motivasyon vardı hem de ittifak vardı. Ben bu seçimlerde o motivasyonu göremiyorum. Motivasyon için insanı besleyen hikayeler vardır, şimdi o hikayeler ortadan kalktı.

Soyer’in vardı, Tugay’ın yok…

Kurultayla ilgisi elbette var. Siz diyorsunuz ki, ben temayül yoklaması yapacağım, ön seçim yapacağı sonra bunların hepsini silip atıyorsunuz. Bir de profil çok önemli burada. Ben uluslararası bir şirketin insan kaynaklarına da bakıyorum, şimdi siz benim önüme bir CV koyduğunuz zaman ben sizin başarı hikayenize bakarım. Bütün artıları inceler ona göre karar veririm. Ben Cemil Tugay’ın kitleyi motive edecek bir başarı hikayesi göremiyorum. Bu başarı hikayesini anlatacak bir mekanizma da yok. Ben EXPO 2025 döneminde Tunç Soyer’le çalışma imkanımız da oldu. Tunç Soyer’in İzmir’e dair başarı ya da başarısızlığı tartışılsa da geçmişe ait ciddi bir hikayesi vardı. Bir vizyonu vardı. Ben gerçekten de çok başarısız bir belediye başkanı olarak algılamıyorum. Şehrin beklentileri ve biriken sorunlarından ötürü ve ekip kuramamasından ötürü şehir yerinde bir patinaj yaptı. Ancak Tunç Bey’in karşılığı yoktu gibi yaklaşımlara da katılmıyorum.

Matematik doğruyu söyler…

Biz ne konuşursak konuşalım matematik doğruyu söyler. Burhan Özfatura yüzde 39’la, Yüksel Çakmur yüzde 52’yle, Ahmet Piriştina yüzde 47’yle yerelde iktidar olmuştu. Aziz Kocaoğlu ilk seçimde yüzde 56’ya yükseltti, ikinci seçimde yüzde 49 oy aldı. Tunç Soyer ise yüzde 58 oy aldı. İlginçtir Nihat Zeybekçi, Binali Yıldırım’dan bile fazla oy aldı. Ankara protokol kenti bir şekilde sindirebilir ama İzmir bir orduyla gezen belediye başkanını sindiremez.

 

250 bin kişi saf değiştirirse iş biter…

Tunç Soyer’in yüzde 58 oy aldığı dönemde aradaki oy farkı 500 bindi. 250 bin kişi saf değiştirse çok şeyi değiştirecek bir fark. Bana göre bu dönemde Hamza Dağ, bu 250 bin oy farkını kapatabilir. Bunu bir kenara not alın. Sokağa çıkın 100 kişiye sorun, Cemil Tugay’ı tanımazlar, Hamza Dağ’ı tanırlar. Ben Hamza Dağ’ın yerinde olsam Genel Sekreterimi, yardımcılarımı, kadromu açıklardım. Şu anda İzmirlinin kafasındaki tek soru acaba nasıl bir kadroyla yönetecek sorusu.

Cemil Tugay bence açılışa çağırılmadı…

Narlıdere Metrosu açılışına Cemil Tugay çağırıldı mı? Çağırılmadı mı? Kimse bilmiyor. Bana kalırsa çağırılmamıştır.

Erdoğan’ın mitingi çok önemli…

sonmuhur.com

26.02.2024

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0