Özgür Özel hakkýnda FETÖ dosyasý ne oldu? - Nedim ÞENER

26 Þubat 2024 13:45  

 

Özgür Özel hakkýnda FETÖ dosyasý ne oldu? - Nedim ÞENER

CHP’nin Balýkesir’in Karesi ilçesinde belediye baþkan adayý olarak gösterdiði Serpil Akgül’ün adaylýktan çekilmesi sonrasý yeni belediye baþkan adayý 2 Þubat 2024’te Adalet ve Kalkýnma Partisi’nden istifa eden Mesut Akbýyýk oldu.

Ýþin ilginç yaný, Akbýyýk’ýn 2017 yýlýnda þimdiki CHP Genel Baþkaný Özgür Özel ve eski genel baþkan Kemal Kýlýçdaroðlu ve Bülent Tezcan gibi de isimler hakkýnda “FETÖ” ile iltisaklarý olduðu iddiasýyla Balýkesir Cumhuriyet Savcýlýðý’na suç duyurusunda bulunduðu ortaya çýktý. Sözcü’den Saygý Öztürk’e, “Özür dileyeceðim” açýklamasý yaparken “Özgür Özel hakkýndaki dosya ne oldu?” sorusu akýllarda kaldý.

Özgür Özel’in FETÖ’cülerle iliþkisi olduðu iddiasý þimdi Kýrgýzistan’da olan eski örgüt üyesi Enis Uludemir’in 31 Mart 2016’da kendiliðinden gittiði Manisa Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’na “Tanýk” sýfatýyla verdiði ifade ortaya çýkmýþtý.

Ama bundan önce Özgür Özel, 12 Kasým 2015 günü Manisa’da yapýlan FETÖ operasyonunda gözaltýna alýnanlarý ziyaret ettikten sonra Emniyet’in kapýsýnda þunlarý söylemiþti:

“Kamuoyunda çeþitli isimlerle anýlan, FETÖ terör örgütü diye yetkililerin ifade ettikleri Manisa’daki bir inanç grubuna, bir cemaate, kendilerine ‘Hizmet Hareketi’ olarak ifade eden kiþilere yapýlmýþ operasyondan sonra bugün Emniyet Müdürlüðü’nde gözaltýnda olanlarý ziyaret ediyoruz, dört tanesiyle görüþtüm yukarýda...”

Ýlk anda Özgür Özel’in insani duygularla yaptýðý bir ziyaret gibi görünse de, bu, FETÖ’cülerin organize ettiði bir çalýþmanýn sonucuydu. Belgesi de Adliye, MÝT ve Emniyet’teki ByLock yazýþmalarýnda.

BYLOCK’TA ÖZGÜR ÖZEL

FETÖ’nün Manisa yapýlanmasýna yönelik operasyon günü olan 12 Kasým 2015’te FETÖ’nün “Gazete Mesulü” Murat Þimþek ile ED-Eðitim danýþmaný Seyit Ahmet Akçalý arasýnda, Manisa’daki FETÖ operasyonu sonrasýnda Özgür Özel’in yaptýðý çalýþmalar þöyle anlatýlmýþ:

“- Abi bugün daha çok Özgür Özel’le çalýþýldý.

- 5 ayrý haber yapýldý.

- Abi yarýn ‘Halil Hoca’yla görüþelim’ diyorlar.

- Hepsini teker teker gezdi.

- 0 53.. 423 .. .. (Ö. Özel’in telefon numarasý)

- Abi, bütün abiler ve ablalarý ziyaret etti.”

Ayný gün, 12 Kasým 2015 günü Büyük Bölge Talebe Mesulü (BBTM) Tahsin Gündüz ile FETÖ mensubu Ýsmail Muslu arasýndaki ByLock görüþmesi ise þöyle:

- CHP Milletvekili Özel bugün gözaltýna alýnan 5 bayaný tek tek ziyaret ederek destek olmuþtur. Kendilerini arayarak teþekkür edelim, destek olalým. 0 53.. 423 .. ..(Ö. Özel’in telefonu).

MÝT MAHREM YAPILANMASI

FETÖ’cülerin Özgür Özel’e ilgisinin öncesi de var. Mesela, FETÖ’nün MÝT Mahrem Yapýlanmasý altýnda, 2013 yýlýnda oluþturduðu “Siyaset Yapýlanmasý”nýn baþýnda olan “Cafer” kod adlý Ahmet Hamdi Parlak ile Askeri Mahrem Yapý’dan Ali Topdað, ByLock yazýþmalarýnda Özgür Özel’den þöyle bahsediyor:

(Tarih: 27 Aðustos 2015)

- Manisa CHP Milletvekili Özgür Özel ile diyaloðumuz nasýl?

- Soma maden kazasý ile ilgili bilgi notlarý var.

- Versek kullanýr ve iyi de olur.

- Problemli bir ifade varsa çýkarýp verelim.

(Tarih 3 Eylül 2015)

- Kahvaltý bugün olmaz.

- ABD’den geldiðinizi söyledim, sizi görmek ister.

- O zaman akþam olur.

- Ona göre tekrar sor.

- Akþam saat kaç civarý diyeyim?

- ‘21’den sonra’ dersin.”

FETÖ’NÜN MANÝSA YAPILANMASI

Yazýmýn giriþinde söz ettiðim FETÖ itirafçýsý Enis Uludemir’in Manisa Cumhuriyet Savcýlýðý’na verdiði 31 Ekim 2016 tarihli ifade ise Özgür Özel’in FETÖ’cülerle iliþkisinin 2015’e deðil, siyasete ilk girdiði 2007 yýlýna kadar gittiðini gösteriyor.

Manisa Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’na daha önce ildeki FETÖ’nün iþadamý yapýlanmasý hakkýnda bildiklerini anlatan Enis Uludemir, 31 Ekim 2016 günü de kendiliðinden Turgutlu Cumhuriyet Savcýlýðý’na gelerek FETÖ’nün Turgutlu ilçesindeki iþadamý örgütlenmesi ve siyasetçilerle iliþkisiyle ilgili ayrýntýlarý itiraf etti.

ENÝÞTESÝ KARAKOÇ FETÖ YÖNETÝCÝSÝ

2007-2009 yýllarý arasýnda MASÝAD Yönetim Kurulu Üyesi olan lojistik þirketi sahibi Uludemir, 2009’dan sonra örgütle baðýný kopardýðýný söyledi. Ailesinin FETÖ’nün kuruluþundan itibaren örgüt ile iliþkili olduðunu söyleyen Uludemir, FETÖ elebaþý Gülen’in en yakýnýnda olan ve örgütün kurucularýndan Halil Karakoç’un da teyzesinin eþi olduðunu söyledi. Karakoç, 1970’lerden beri FETÖ elebaþýnýn yanýnda bulunan, Pensilvanya’ya gidip görüþen örgüt üyelerinden birisiydi. Manisa 2.Aðýr Ceza Mahkemesi’nde yargýlandý 7 yýl 6 ay hapis cezasý aldýktan sonra 6 Ocak 2021’de tutuklandý.

MASÝAD’a üye olmasýnýn da Halil Karakoç’un önerisiyle gerçekleþtiðini söyleyen Uludemir, örgütün özel önem verdiði Turgutlu’nun, ilçe olmasýna raðmen FETÖ içinde il yapýlanmasý statüsünde olduðunu söyledi. Uludemir’in CHP’li Özgür Özel ile ilgili anlattýklarý ise þöyle: “FETÖ/PDY örgütü her alanda olduðu gibi siyasi alanda da faaliyet göstermektedir. Özellikle Salihli bölgesinde AK Parti’ye sempati az olduðu için CHP içinde örgüt yapýlanmasý vardý...

FETÖ’DEN ÖZEL’Ý ‘PARLATMA’ TAKTÝÐÝ

FETÖ/PDY 2007’den itibaren Özgür Özel’e maddi ve manevi destekte bulunmuþtur. Bu destek, aracý vasýtasýyla Özgür Özel’e ulaþtýrýlmaktaydý. Örgüt içerisinde bu destekleme, ‘parlatma’ olarak tabir edilmekteydi.

Salihli Sanayi ve Ticaret Odasý Baþkaný Talat Zurnacý, MASÝAD veya baþkaca bir derneðe üye deðildi. FETÖ/PDY Manisa örgütü Talat Zurnacý ile irtibata geçti ve CHP adýna çýkarýlacak adayýn kim olacaðý konusunda istiþare yapýldý. Talat Zurnacý’nýn bu iþ için Özgür Özel’in uygun olduðunu söylemesi üzerine FETÖ/PDY Özgür Özel üzerine çalýþmaya baþladý.

Cemaat içerisinde “Parlatma” tabir edilen þekilde Özgür Özel’in halk nezdindeki itibarý artýrýldý. Bu çalýþmalar ile Özgür Özel CHP içerisinde yükseliþe geçti. 2011 seçimlerinde Manisa Milletvekili oldu. 2007 sürecinden sonra FETÖ/PDY örgütü Özgür Özel’e maddi ve manevi destek saðladý. Bu destek üzerine MASÝAD Genel Sekreteri Hakan Yörükoðlu ile birlikte Salihli’deki CHP faaliyetlerine giderek Özgür Özel’e olan ilgi ve sempatiyi kontrol etmekteydik. Bizzat Hakan Yörükoðlu bu hususu bana birebirde, Özgür Özel’in desteklendiðini, parlatýldýðýný ve bu ismi Talat Zurnacý’nýn önerdiðini söylemiþti.”

Bana dava üstüne dava açan Özel bu iddialarla ilgili ne yaptý bugüne kadar, asýl önemlisi yargý bu iddialarla ilgili kýlýný kýpýrdattý mý?

Nedim ÞENER

hurriyet.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 26 Þubat 2024 16:41

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0