''Durdurun bu katliamı'' - Yasemin Eminli

22 Haziran 2008 04:27  

 

''Durdurun bu katliamı'' - Yasemin Eminli

Kahverengi tenli bir fok ağzını büzüştürmüş, koskoca gözlerini açmış bana bakıyordu. Hem de nasıl bir bakış... "Lütfen gel beni kurtar" der gibi... Sonra kamera açısı genişledi ve çevreyi göstermeye başladı. Gözlerime inanamadım. Elinde ucuna demir takılı sopasıyla fokları öldürmek için koşan koca koca adamlar...



Dünya güzeli yaratıklar sanki kendilerine ne kadar eziyet edileceğinin, kafalarına vura vura nasıl öldürüleceklerinin farkına varmış gibi, can havliyle sürüne sürüne kaçışıyorlardı insan kılığına bürünmüş bu canavarlardan... Sadece tek bir soru geliyor insanın aklına ve hep bu soruya saplanıp kalıyor: Neden? Kanada hükümeti yüzbinlerce fokun öldürülmesine izin veriyor ve bu acımasız katliam her yıl tekrarlanıyor. Hayvan Hakları grupları birçok protesto gerçekleştirse de sonuç değişmiyor. Foklar kaçıyor, canavarlar yakalayıp öldürüyor.



İnternet mizah dergisi Don Quichotte'un yaratıcısı Erdoğan Karayel dünyadaki amatör profesyonel bütün çizerleri bu vahşeti çizgilerle protesto etmeye davet ediyor. Amaçları bu insanlık dışı katliamı Kanada hükümetine karşı çizerlerin tepkisi olarak uluslararası bir sergiye dönüştürerek konunun uluslar arası platformda yer almasını sağlamak. Don Quichotte web sitesinde yayınlayacağı tüm çalışmaların kullanım ve telif hakkını PETA'ya bağışlayacak. Siteye bugüne kadar 15 ülkeden 60 karikatür gönderilmiş. Belki de Don Quichotte'un başlattığı protestoya gönderilecek karikatürler Kanada hükümetinin barbarca uygulanan bu katliamı bir kez daha gözden geçirmesini sağlayacak. Ve belki de ödülümüz "masum fokların yaşamını kurtarmak" olacak. Karikatürlerin tamamını görmek isterseniz www.donquichotte.at adresini tıklayabilirsiniz. "Today" bölümünden sağ sütunda bulunan "Stop This Crime" galerisini ziyaret ettiğinizde vahşeti izleme olanağı bulacaksınız.



YASEMİN EMİNLİ

Taraf Gazetesi

22.06.2008

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0