Bakan Kurum: Binalarda artık önden 2 arkadan 6 kat yok

30 Ekim 2018 15:38  

 

Bakan Kurum: Binalarda artık önden 2 arkadan 6 kat yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni yönetmelikle binalarda önden 2 arkadan 6 kat görünmenin önleneceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, belediye ve valilik ziyaretleri kapsamında Kocaeli’ne bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler kapsamında ilk olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 bin dönüm arazi üzerine kurulan Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’yı gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu’nun kullandığı araçla Ormanya’yı gezen Bakan Kurum’a Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri eşlik etti.

18-10/27/48dbf302-196d-4c1d-b4cd-9f729b3da8e6.jpg

Ormanya ziyareti sonrasında İzaydaş katı atık yakma tesisinde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un makamına konuk oldu. Makam ziyareti sonrası açıklama yapan Bakan Kurum, Ormanya’dan övgü ile bahsederek 4 dönüm üzerine kurulu alanın yapılması planlanan Millet Bahçelerinin örneği olarak gösterdi. Bakan Kurum ayrıca sanayi kenti olan Kocaeli’de atıkların tamamının bertaraf edilmesinin önemine değindi.

'ÖNDEN 2 ARKADAN 6 KAT GÖRÜNME DEVRİ BİTİYOR'

Bugün yayınlanan yönetmelikle ifade eden Bakan Kurum, “Yoldan binanın oturduğu kot, eğer 3.5 metreden fazlaysa, yeni planlanan yerlerde artık binalar, deniz seviyesinden en düşük 2 kot neresiyse burayı alacağız, bunun ortalamasından artık binalar su basman kotu alacaklar. Dolayısıyla denizden baktığınızda eğimli arazilerde önden 2 kat verip arkadan 6 kat görünmeyi artık yeni planlanan alanlarda inşallah görmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

KOCAELİ/İHA

karar.com

27.10.2018

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0