İzmir küçük Millet Meclisi 7 Aralık'ta toplanıyor

03 Aralık 2012 12:16  

 

İzmir küçük Millet Meclisi 7 Aralık'ta toplanıyor

İzmir küçük Millet Meclisi Aralık ayı toplantısı Gazeteci Pervin Mısırlıoğlu'nun moderatörlüğünde devam ediyor. "Milletvekili Dokunulmazlıkları" ile "Yerel Seçimler ve Belediyeler"in konuşulacağı toplantıya CHP İzmir milletvekili Hülya Güven, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katılacaklar. Ayrıca İzmir’in Dikili İlçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven'in kardeşi Sedat Özgüven de yarınki toplantıda olacak.

Her ayın ilk cuma günü yapılan İzmir küçük Millet Meclisi toplantısı bu ay 7 Aralık 2012 Cuma gününe denk geliyor. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katılacaklar.

Genel konuların görüşüldüğü ilk bölümde "Milletvekili Dokunulmazlıkları, kürsü dokunulmazlığının geçmişi, başka ülkelerde süreç nasıl işliyor, kaç vekilin fezlekesi var, bunların kaçı ne hakkında?"nın ardından 'bütçe görüşmeleri' ve Kamu Harcamaları İzleme Platformu'nun tamamladığı vekil mektuplarının da bir özeti sunulacak.

"Yerel seçimler önümüzdeki sene yapılacak, yeni geçirilen belediyeler yasası seçimleri nasıl etkileyecek? Belediye yasasının olumlu veya olumsuz etkileri neler?" ise ikinci bölümün konusu olarak görüşülecek.

İzmir’in Dikili İlçesi Belediye Başkanı Osman Özgüven'in kardeşi Sedat Özgüven de toplantıya katılacağını bildirdi. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin, Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven ve 10 belediye çalışanı hakkında iki ayrı davadan açtığı ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasını onama kararı, İzmir’in Dikili İlçesi’ni ayağa kaldırmış, Dikili Atatürk Meydanı’nda binlerce kişi toplanırken, miting gibi açıklamaya CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri de yakalarında ’Bizi de alın’ yazılı kokartlarla katılıp Özgüven’e destek vermişti.

Moderatör: Pervin Mısırlıoğlu (Gazeteci)

Genel Konu: Milletvekili Dokunulmazlıkları (Sunuma ek olarak; 2013 Bütçe Kanunu)
Yerel Konu: Yerel Seçimler ve Belediyeler

Tarih: 7 Aralık 2012, Cuma
Saat: 10.00
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu 7. Kat - Alsancak/İzmir


Son Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012 16:02

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0