ÝkMM gündeminde 2 önemli konu: ‘1915'te Ne Olmuþtu?’ ve ‘Kadýna Yönelik Þiddet'

04 Ocak 2012 11:44  

 

ÝkMM gündeminde 2 önemli konu: ‘1915'te Ne Olmuþtu?’ ve ‘Kadýna Yönelik Þiddet'

AK Parti Ýzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nýn da katýlacaðý Ýzmir küçük Millet Meclisi'nde bu ay ülke gündemindeki 2 önemli konu tartýþýlýyor: ‘1915'te Ne Olmuþtu?’ ve "Kadýn Cinayetleri ve Kadýna Yönelik Þiddeti Durdurmak Ýçin Ne Yapmalýyýz?"

Ýzmir küçük Millet Meclisi’nin 6 Ocak 2012 Cuma günü yapýlacak toplantýsýnda, 24 Nisan 1915'te yaþanan olaylar “1915’te Ne Olmuþtu?” baþlýðý altýnda genel konu olarak, "Kadýn Cinayetleri ve Kadýna Yönelik Þiddeti Durdurmak Ýçin Ne Yapmalýyýz?" ise yerel konu olarak ele alýnýyor.

Kadýna yönelik þiddette ve kadýn cinayetlerinde çok ciddi bir artýþ yaþanýyor. Bu konuyla ilgili henüz adým atýlmadýðý için de geçen her dakika bir kadýn daha öldürülüyor veya þiddet görüyor. Son olarak Ýzmir Karabaðlar Karakolu'nda yaþanan ve herkesi dehþete düþüren olaydan sonra þiddet gördüðü için polise sýðýnan kadýnlar, artýk polise de mi güvenmemeli kuþkusunu yarattý. Bu nedenle ÝkMM’de, "Kadýn Cinayetleri ve Kadýna Yönelik Þiddeti Durdurmak Ýçin Ne Yapmalýyýz?" konusu yerel konu olarak tartýþýlacak.

Hatýrlanacaðý gibi geçen yýl yani 4 Mart 2011'de ÝkMM'de “Kadýna Yönelik Þiddet”in genel, “Ýzmir’de Kadýn Sýðýnma Evleri”nin ise yerel konu olarak ele alýndýðý, Ýzmir'de yanyana pek gelmeyen farklý kesimlerin yanyana gelerek tartýþtýðý verimli bir toplantý gerçekleþtirilmiþti.

ÝkMM, 6 Ocak 2012'de yapacaðý bu ilk toplantýda ilgili tüm STK'larý, milletvekilleriyle bu konularý tartýþmaya, vekillerle karþýlýklý konuþarak çözüm yollarý sunmaya çaðýrýyor.

AK Parti Ýzmir Milletvekili Nesrin Ulema, CHP Ýl Kadýn Kollarý Baþkaný Nazan Çetin, BDP Ýl Kadýn Kollarý Baþkaný Canan Uçar, Dokuz Eylül Üniversitesi Öðretim Üyesi Alev Girli ve Gazeteci Yazar Neslihan Acu'nun katýlacaklarý toplantýda CHP Ýl Genel Meclisi 1. Baþkanvekili ve “Kadýn Erkek Eþitliði” komisyonundan avukat Ayla Eðit ve Uzman Psikolog Melek Güngördü yerel konu ile ilgili sunum yapacaklar.

Türkiye küçük Millet Meclisleri'nin Ýzmir ayaðý olan ÝkMM'nin moderatörlüðünü Ýzmirizmir.Net'in Genel Yayýn Yönetmeni ve Gazeteci, Yazar Pervin Mýsýrlýoðlu yapacak.

küçük Millet Meclisleri'nde herkese açýk olarak yapýlan tartýþmalar, toplantýlarýn ardýndan, iktidardan muhalefete kadar bütün vekillere rapor halinde gönderiliyor.




6 Ocak 2012 Cuma günü
Saat 10.00 - 13.00 arasýnda
Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, Benal Nevzat salonu (7. kat)


Tutanaklar en geç 15 Ocak 2012 tarihine kadar, Ortak Payda Raporu ise 25 Ocak 2012 tarihinde www.tkmmocg.net adresinde yayýnlanacaktýr.


***

> ÝkMM, 2012'nin ilk toplantýsýnda 'Kadýn Cinayetleri ve Kadýna Yönelik Þiddet'i konuþuyor

> ÝkMM'de geçen ay: 'Parayý veren mi yoksa alan mý düdüðü çalar?'

Son Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2012 16:05

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0