‘Hürriyet okumuyoruz!’ diyorlar

14 Mayıs 2012 20:25  

 

‘Hürriyet okumuyoruz!’ diyorlar

Haber ve yorumlarında, sık sık, Türkiye’de yaşayıp Türk olmayanlara karşı ırkçılığa varan ayrımcı bir dil kullanan, onları aşağılayan, Hrant Dink ve Ahmet Kaya’yı hedef gösterip ölümlerine giden yolu açan Hürriyet gazetesine karşı geçtiğimiz hafta Facebook üzerinde bir kampanya başlatıldı.

SAHAG GÜRYAN

‘Dünya Ermenileri olarak Hürriyet gazetesini protesto ediyoruz!’ başlığıyla açılan ve kısa süre içinde yüzlerce kişinin katıldığı kampanyanın duyurusunda şu ifadeler yer aldı: “Irkçı, ayrımcı ve kışkırtıcı üslubu dolayısıyla Hürriyet okumuyoruz.

Defalarca uyarıldıkları halde tavırlarında bir değişiklik yapmayan Hürriyet gazetesini protesto ediyoruz. En ufak bir haberi malzeme yapıp ırkçılığı, nefret tohumlarını körüklemesini ve ayrımcı üslubunu kınıyoruz! Bugüne dek birçok güzel insanın felaketine, ölümüne sebep olan, düğmeye basan bir yayın organı Hürriyet... Yazarlarının başlattıkları karalama ve linç kampanyaları, defalarca Ermeni, Kürt ve diğer azınlıkları terörize edip, ölümlerine, linç edilmelerine zemin hazırlamışlardır. Gelin, Hürriyet gazetesi okumayalım! Bu çağrımız insan haklarına saygılı, halkların ve inançların özgürlüğüne inanan tüm insanlar içindir. Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir dünya için Hürriyet gazetesini okumuyoruz!”

Agos

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0