‘Çözüm süreci’ne karşı bayrak açtılar

19 Nisan 2013 01:04  

 

‘Çözüm süreci’ne karşı bayrak açtılar

‘Akil insanlar’ heyeti üyeleri kendi bölgelerinde çalışmalarına devam ederken, farklı illerde de çözüm sürecine karşı protesto gösterileri yapılıyor.

Akil İnsanlar heyeti Ege Bölge üyesi Prof. Dr. Baskın Oran, İzmir Küçük Millet Meclisi tarafından Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Çözüm Süreci Özel Toplantısı’nda gelirken protesto gösterisiyle karşılaştı. Toplantı öncesi Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen İşçi Partisi’ne üye bir grup, süreç karşıtı slogan attı; polis grubu dağıttı. Baskın Oran, güvenlik önlemi altında salona girdi. Başka bir grup ise toplantının açılışında saygı duruşunda bulunulmaması ve İstiklal Marşı’nın okunmaması nedeniyle tepki gösterdi.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde ise Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı bulunmamasını protesto amacıyla lastik yakarak yol kesen Sabit Yeniçırak, bu kez çözüm sürecinde amacın barış değil Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması olduğunu savunarak kalabalık bir grupla eylem yaptı, Abdullah Öcalan posteri yakmaya çalıştı. Ancak yağmurun azizliğine uğrayan Yeniçırak, posteri tam olarak yakamadı.

milliyet.com.tr

13.04.2013

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0