‘Barışın ozanı’ Cabral’a kurşun

11 Temmuz 2011 16:54  

 

‘Barışın ozanı’ Cabral’a kurşun

Latin Amerika’nın ünlü halk ozanlarından, UNESCO Barış Elçisi Arjantinli Facundo Cabral, geçen hafta iki resital için gittiği Guatemala’da öldürüldü

Cinayetin siyasi olabileceğinden şüphe ediliyor. Nikaragua’ya uçmak üzere Guatemala Havaalanı’na giden Cabral’ın aracına silahlı saldırı düzenlendi. 74 yaşındaki Cabral, olay yerinde hayatını kaybetti. Guatemala polisi, Cabral’ın 25 yerinden kurşunlandığını belirtirken, başka kimsenin yaralanmadığını açıkladı.

BAŞKAN: NAMUSSUZLAR

Guatemala Devlet Başkanı Avaro Colom, “Ne kadar üzücü ki aşk, barış, neşe şarkıları söyleyen bir sanatçı, Guatemala’da namussuzlar tarafından öldürüldü” derken Nobel Barış Ödülü sahibi Guatemalalı Rigoberta Menchu, Cabral’ın düşüncelerinden ötürü öldürülmüş olabileceğini vurguladı. Buenos Aires’in kırsal kesiminde 22 Mayıs 1937 tarihinde doğan Facundo Cabral, alaycı şarkıları ve bestelediği resitallerle tanındı. “No soy de aqui ni soy de alla” (Ne burdayım ne de başka yerde) adlı şarkısıyla 70’lerde büyük bir ün kazandı. Arjantin’deki 1976-1983 yılları arasındaki askeri diktatörlük dönemi boyunca hayatını Meksika’da sürgünde geçirdi. Aralıksız olarak barış çağrısında bulundu.

Habertürk

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0