Tutuklanan gazeteciler kimler? Kaç gazeteci yakalandı? İşte gözaltına alınan gazeteciler...

27 Temmuz 2016 11:48  

 

Tutuklanan gazeteciler kimler? Kaç gazeteci yakalandı? İşte gözaltına alınan gazeteciler...

Darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteciler kimler? Hangi gazeteci yakalandı? Gözaltına alınan gazetecileri ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında birçok gazeteci yakalandı. Gözaltına alınan gazeteciler dışında yurtdışına kaçan gazetecilerde bulunuyor. Peki tutuklanan gazeteciler kimler? İşte detaylar...

Hakkında yakalama kararı bulunan birçok gazeteci gözaltına alındı. Peki tutuklanan gazeteciler kimler? Kaç gazeteci gözaltına alındı? Sizde haberimizden gözaltına alınan gazeteciler listesini bulabilir kim olduklarını detaylarıyla birlikte öğrenebilirsiniz. FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunun talebi üzerine, aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında yakalama kararı verildi. Peki tutuklanan gazeteciler kimler? İşte o isimler...

ESKİ ZAMAN KADROSUNA OPERASYON

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici, Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne de olduğu iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında gazeteci-yazar Şahin Alpay Beşiktaş’taki evinde gözaltına alındı.

16-07/27/57984d7b67b0a92b587ff90a.jpg

KİMLER YAKALANDI?

Ayşe Nazlı Ilıcak

Bülent Mumay

Şahin Alpay

Yakup Çetin

Seyyit Kılıç

Yakup Sağlam

Bayram Kaya

Cihan Acar

Bünyamin Köseli

Emre Soncan

Cemal Azmi Kalyoncu

Mustafa Erkan Acar

Abdullah Kılıç

Habip Güler

Mehmed Gündem

Cuma Ulus

Hüseyin Aydın

Hanım Büşra Erdal

Ali Akkuş, Cevheri Güven, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Haşim Söylemez, Levent Kenez, Muhammed Fatih Uğur, Mürsel Genç, Yakup Çetin, Ufuk Şanlı, Kerim Gün, Halil İbrahim Balta ve Arda Akın firarda olan isimler.

16-07/27/resized_d90bc-95fb7f92c5.png

ÜLKEYİ TERKEDEN İSİMLER ŞÖYLE:

- ABDULLAH ABDÜLKADİR

- BİLAL ŞAHİN

- BÜLENT CEYHAN

- FATİH AKALAN

- FATİH YAĞMUR

- KAMİL MAMAN

- MAHMUT HAZAR

- SELAHATTİN SELVİ

16-07/27/resized_1f51b-d1a92f445a0c6983396f4d9db16efda864381c91.png

47 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI VAR

Hakkında gözaltı kararı bulunan 47 kişi ise şunlar: Osman Nuri Öztürk, Ali Akbulut, Bülent Keneş, Mehmet Kamış, Hüseyin Döğme, Süleyman Sargın, Veysel Ayhan, Şeref Yılmaz, Mehmet Akif Afşar, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Kardıç, Metin Tamer Gökçeoğlu, Faruk Akkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Sevgi Akarçeşme, Ali Ünal, Mustafa Ünal, Zeki Önal, Hilmi Yavuz, Ahmet Turan Alkan, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Ali Bulaç, Bülent Korucu, İhsan Duran Dağı, Nuriye Ural, Hamit Çiçek, Adil Gülçek, Hamit Bilici, Şenol Kahraman, Melih Kılıç, Nevzat Güner, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Sedat Yetişkin, Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Behçet Akyar, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan, Ömer Karakaş...

16-07/27/gozaltina-alinan-gazeteciler-listesi.jpg

ANTALYA'DA 14 GAZETECİ GÖZALTINDA

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik operasyon kapsamında, gözaltına alınan gazeteci sayısı 14'e yükseldi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma sürüyor. Söz konusu soruşturma kapsamında terör örgütü FETÖ ile bağlantılı gazetecilere operasyon düzenleyen ekipler, kayyum atanmadan önce Zaman gazetesinin Antalya Bölge temsilciliği yapan Tuncer Çetinkaya, belediye meclisi üyesi Sıtkı Soydan ve kentte yerel bir haber sitesinin sahibi Olgun Matur'un da aralarında bulunduğu 14 gazeteci gözaltına alındı. 

"TEK ÖRGÜTÜM TGC"

Gözaltı emri verilen gazeteciler listesinde adı geçen Bülent Mumay, Twitter mesajına Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üye kartının fotoğrafını basarak, "Üyesi olduğum tek örgüt budur. Ne başka örgüt bilirim, ne başka meslek. Savcılığa gidip yüz yüze de anlatacağım" yazdı.

Yine listede adı geçen ve silah yüklü TIR kamyonları haberi ardından muhabiri olduğu Radikal gazetesindeki işini kaybeden Fatih Yağmur ise son tweetinde, "Telefonlarımı vs kapattım. OHAL bitene kadar teslim olmayacağım" dedi.

Karar

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0