Özgür olmayan ülkeler! - Güldalý COÞKUN

21 Ocak 2018 11:11  

 

Özgür olmayan ülkeler! - Güldalý COÞKUN

Ortadoðu’da sýnýr ve mezhep kavgalarý, etnik sorunlar, zengin doðal kaynaklarýna raðmen adaletsiz gelir daðýlýmý sürüp gitmekte. ABD ve Batý, buralarda bilinç uyanmamasý için medya gücü ve iþbirlikçi kukla yöneticilerle ellerinden geleni yaparken, tonlarca silahlarýný da keyfi ve düzmece nedenlerle kullanmaktan hiç vazgeçmiyor.

Savaþ sonrasý iki kutuplu dünyanýn satranç alanlarýndan biri de burasýydý ve sömürülmesi gereken zenginlikleri iþtah kabartýyordu. NATO’nun kuruluþuyla, CIA’nýn ilk Ýran darbe baþarýsýndan sonra bizim gibi ülkelerde darbe yapmak üzere bir birim oluþturuldu. Yani, darbelerin planý ilk burada yapýlýyordu. Kermit Roosevelt'i de (Theodore Roosevelt'in torunu) ilk darbe denemesi için Ýran’a yollamýþlardý; baþarýlý da olmuþtu.

Birkaç gün önce yine Freedom House’un Türkiye raporu açýklandý. Merak edip son yýllardaki raporunu inceledim ve beslendikleri kaynaklara ve diline baktýðýmda karþýma PKK ve FETÖ’nün yayýn organlarý çýktý. Bunlardan birkaç örnek verip devam edelim:

“Sürgünde yaþayan din adamý Fethullah Gülen’in destekçilerine karþý sürmekte olan soruþturmalarýn bir parçasý olarak, 2014 yýlýnda medya kuruluþlarý baskýna uðramýþ ve gazeteciler gözaltýna alýnmýþtýr. 14 Aralýk’ta güvenlik güçleri Zaman gazetesi gibi Gülen hareketi ile baðlantýlý olduðundan þüphelenilen kuruluþlara karþý ülke çapýnda baskýnlar düzenlemiþlerdir. Zaman gazetesinin genel yayýn yönetmeni Ekrem Dumanlý da dahil olmak üzere, bazý medya çalýþanlarý ve gazeteciler devlet gücünü ele geçirmek amacýyla “silahlý terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasýyla gözaltýna alýnmýþtýr. Dumanlý ile gözaltýndakilerin büyük bölümü daha sonra yargýlanmak üzere serbest býrakýlýrken, Samanyolu Yayýn Grubunun baþkaný Hidayet Karaca senenin sonundan beri tutuklu bulunmaktadýr.” (2014 raporundan)

“Hükümet 2014 yýlýnda ayrýlýkçý Kürdistan Ýþçi Partisinin (PKK) þehir örgütlenmesi olduðu iddia edilen Kürdistan Topluluklar Birliði (KCK) ile iliþkili olduðundan þüphelenilen kiþiler hakkýndaki soruþturmalara devam etmiþtir. KCK’ya karþý 2011 yýlýnda açýlan bir soruþturma, 46 gazetecinin grubun “yayýn kanadýnda” rol aldýklarý þüphesiyle tutuklanmalarý ile sonuçlanmýþtýr. Bu gazeteciler anti-terör kanunu uyarýnca yasadýþý örgüt üyeliði ile suçlanmýþlardýr; neredeyse tamamý yargýlanmak üzere tahliye edilmiþ durumdadýr.” (Dile dikkat)

1-2 gün önce ajanslara þöyle bir açýklama düþtü:

"ABD’nin refah ve güvenliðine karþý en büyük sorun, Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi'nde revizyonist olarak sýnýflandýrýlan güçlerin uzun dönem stratejik rekabetinin tekrar ortaya çýkmasýdýr. Baþka ülkelerin ekonomik, diplomatik ve güvenlikle ilgili kararlarý üzerinde bir veto hakký elde eden Rusya ve Çin’in dünyayý kendi otoriter modellerine uygun bir þekilde þekillendirmek istedikleri açýktýr." Bu açýklama Pentagon’dan geliyordu.

Benzer açýklamanýn Freedom House’dan (FH) da gelmesi de bir tesadüf deðildi. FH’ye göre "Dünyanýn önde gelen otokrasileri" olarak nitelediði Rusya ve Çin'in de antidemokratik etkisini yaymaya devam ediyordu. (Dile dikkat)

ABD’de hiçbir STK ve düþünce kuruluþu devletten baðýmsýz olamaz. Efendim FH, Trump’ý dahi eleþtiriyormuþ argümaný da komik! Çünkü, Trump, beklemedikleri bir sürprizdi “derin” Clinton’a karþý. Elbette eleþtirecekler; züccaciye dükkanýna giren fil gibi bir Baþkan, iþlerini zorlaþtýracaktýr.

ABD, iþledikleri cinayetlerine bile çok güzel kýlýflar giydirebilir! Bu bazen bir medya desteðiyle bazen de bir düþünce kuruluþu olarak karþýnýza çýkabilir.

Bu arada Rooseveltler, ABD tarihinde oldukça “yararlý” çalýþmalar yapmýþ “yurt severler”di! Bunlardan biri de Ajan Kermit’in babaannesi Eleanor’du. O, Freedom House’un kurucularýndan biriydi.

Diðeri de o yýllarda Roosevelt’in karþýsýnda seçimi kaybeden Cumhuriyetçi Baþkan adayý Wendell Willkie idi. Örgütün kurulduðu 1940 yýlýnda ABD, henüz savaþa girmemiþ ve Pearl Harbour baskýný olmamýþtý. Ýlk adý,"Ýtilaf Devletlerine Yardým Amaçlý ABD Milli Savunma Komitesi'' olan örgütün adý, daha sonra Freedom House olur. Amacý da savaþta müttefiklerinden ABD’ye daha fazla destek istemektir.

Wendell Willkie, ayný zamanda Amerikan yüz yýlýný 'müjdeleyen' meþhur "Tek Bir Dünya" kitabýnýn yazarýdýr. Yani, “özgürlük notu” veren Baðýmsýz Düþünce Kuruluþu  ambalajlý Freedom House bir ABD derin devlet projesidir.

Son raporunda Türkiye’yi “özgür olmayan ülkeler” kategorisine almýþ! Son 10 yýldýr da gittikçe kötüleþmiþmiþiz! Tarihinin en özgürlükçü ve cesur adýmlarýnýn atýldýðý yýllar olmasý hoþlarýna gider miydi ki! Sen misin benim tertiplediðim darbeye direnen der gibi!

Yani; Suriye, Güney Sudan ve Eritre, Etiyopya, Yemen, Moritanya, Bahreyn, Burundi gibi ülkelerle ayný kulvardayýz FH’ye göre!

“Ayna ayna söyle bana, var mý benden güzeli” diyen cadýdýr ABD, tüm entrika ve oyunlarýyla…

Yerseniz!

 

Güldalý COÞKUN/milatgazetesi.com

211.01.2018

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0