Korku daðlarý sardý, FETÖ yüzünden kurultayý erteliyor - Fuat UÐUR

01 Ocak 2022 11:56  

 

Korku daðlarý sardý, FETÖ yüzünden kurultayý erteliyor - Fuat UÐUR

Yeni bir yýlýn baþlangýç günündeyiz bu satýrlarý okuduðunuz sýrada...

Bir acayip yýlý geride býraktýk. 2020, Covid-19 Pandemisi’nin baþladýðý yýldý. Yeni bir “þey”le karþýlaþmanýn ve onu keþfetmenin heyecanýyla hayhuy içinde geçti. Dün tamamlanan 2021 ise Pandemi’yi kanýksadýðýmýz, artýk bitsin ve gitsin diye yola bakar olduðumuz, üstüne ekonomik sýkýntýlarýn eklendiði, onu fýrsat bilenlerin ülkemizi kutuplaþtýrmasýyla gerilen insan iliþkilerinin ve dýþ siyasetteki saldýrýlarýn üzerine tüy diktiði bir yýl oldu.

“Bir daha asla diyeceðimiz bir yýl geçirdik” gibi laflar ederek büyük konuþmayayým. Daha kötü yýllarýmýz çok oldu. Yaþlarý benimkine yakýn olanlar, maziye bir bakýp geride neler neler býraktýðýmýzý, yeniden hatýrlasýnlar.

Tayyip Erdoðan ve AK Parti iktidarý bu ülke insanlarýnýn alýþkanlýklarýný yapýlan hizmetlerle öyle bir yere getirdi ki gelinen noktadan geriye atýlan her adým ve cepten eksilen her kuruþ, 1998 sonrasý doðanlarý zaten bir yana býrakýn, geçmiþin o kaotik yýllarýný yaþayanlarý bile çok mutsuz etmeye baþladý. Malûm, “var”dan “yok”a doðru gidiþ mutsuz eder. Herkes deðil ama insanoðlunun fýtratýnda ne yazýk ki bu duygu var.

Uzun yýllardýr devam eden bir gerçeklik olsa da özellikle geçen yýl, milletçe öyle dolarize olduk ki televizyonlarýn sað ya da sol alt köþesi, en çok baktýðýmýz yer hâline geldi. Türk lirasýnýn kaybettiði her kuruþluk deðer, yüreðimizi hoplattý. Çünkü o her kuruþ, ticaretteki çeteleþme, kartelleþme ile doðrudan evimizi, aþýmýzý ve iþimizi hedef almaktaydý. Döviz spekülatörleri ile manipülatörleri, rantçýlar, küresel finans piyasalarýnýn oyuncularý, onlarýn Türkiye’deki acenteleri hem paradan para kazanarak kasalarýný dolduruyorlar, hem de halka çektirdikleri iþkencenin karþýlýðýnda, iþlerine taþ koyan Tayyip Erdoðan’ýn devrileceðini hayal ederek ellerini ovuþturuyorlardý.

Geçen yýlýn son ayý onlar için kâbusa dönüþtü. Önce asgari ücretin 4.250 lira gibi hiç ummadýklarý bir seviyede kabul edilmesinin þaþkýnlýðýný yaþadýlar. Ardýndan 20 Aralýk gecesi ilân edilen “Kur garantili Türk lirasý mevduatý hesabý” kararý ile 18.50’yi bulan dolar ertesi gün 10 liralara düþtü.

Epeydir aranan kaos bu yýlýn sonunda da bulunamamýþtý ve yerinde yoktu.

Milletin huzuruna kastettikleri açýktý.

Her þeyi yaptýlar, denemedikleri hiçbir tuhaflýk kalmadý diyorduk ki CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu kamu kurumlarýný basmaya baþladý. Millet Ýttifaký’nýn Cumhurbaþkaný olmayý garantilemek için kutuplaþtýrdýðý ve âdeta mankurtlaþtýrdýðý bir kitleyi kendi etrafýnda konsolide etmek, genel baþkanlýk avantajýndan da istifade ederek diðer adaylarýn önünü kesmek istiyordu.

Cumhurbaþkaný Tayyip Erdoðan, son olarak Millî Eðitim Bakanlýðý’na baskýn düzenleyen Kýlýçdaroðlu’nu dün SÝYASÝ EÞKIYA olarak niteledi.

Son yýllarda iþittiðim en çarpýcý tanýmlama diyebilirim.

Konu Kýlýçdaroðlu’na geldiðine göre ÇOK ÝLGÝNÇ BÝR GELÝÞMEYÝ sizlerle paylaþayým.

Önceki gün hatýrlayacaksýnýz, FETÖ’nün aslýnda sanýldýðý gibi Kýlýçdaroðlu’nu götürecek bir “video kaset”e filan sahip olmadýðýný, ama onu genel baþkanlýktan ve Cumhurbaþkaný adayýný belirleme yetkisinden koparmak için hazýrlýk içinde olduklarýný yazmýþtým. Bunun tek yolu vardý ve 2022’nin yaz aylarýnda yapýlacak 38. Kurultay’da karþýsýna çýkacak adayý desteklemekti. Ancak Kýlýçdaroðlu’nun erken seçim ihtimalini bahane ederek Kurultay’ý erteleyebileceðini de yazmýþtým. FETÖ öyle kararlýydý ki Kurultay yapýlmasa bile delege bazýnda çalýþma yapmak üzere 300 milyon dolarlýk büyük bir fon ayýrmýþtý CHP’yi olaðanüstü kurultaya götürmek için.

Ve BEKLENEN HABER, bu yazýmýn çýktýðý gün CHP kulislerinden geldi çok büyük bir “tesadüf” eseri.
Milliyet gazetesinden Mehtap Gökdemir’in kulis haberine göre Kýlýçdaroðlu önceki akþam partisinin Meclis Bütçe Komisyonu üyeleri ve ekonomi kurmaylarýyla bir yemekte buluþtu ve “erken seçime hazýrlanýn” talimatý verdi. Habere göre CHP kurmaylarý ile birlikte Kýlýçdaroðlu, bu yýl yapýlmasý gereken Kurultay’ý seçim atmosferine girildiði gerekçesiyle bir yýl ertelemeye karar verdi. Yargýtay’a baþvurarak “Seçime bir yýl kaldý, kongre süreçlerini tamamlayamayýz” gerekçesini sunacaklar.

Evet, seçim Haziran 2023’te. Tüm ekonomik göstergeler ve siyasi gidiþat buna iþaret etmekte ama anlaþýlýyor ki Kemal Kýlýçdaroðlu için korku daðlarý sarmýþ durumda. Kendisini kasetle getirenlerin, Kurultay’la götürebilmeleri için yaptýklarý hazýrlýktan anlaþýlan o da haberdar.

Bu yýl çok þey göreceðiz anlaþýlan. 

Ýletiþim danýþmanýmýz son sözünü söylesin yine:

Ýzliyor olacaðýz.

Bu da benden:

Bu kez mutlu ve huzurlu seneler; hepinize…

Fuat UÐUR

m.turkiyegazetesi.com.tr

01.01.2022

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0