Böl, parçala, yönet

22 Mayýs 2018 02:23 / 1200 kez okundu!

 

Böl, parçala, yönet

 

Osmanlý, son dönemlerinde, bazý gençleri ve aydýnlarý Batý’ya yollamýþ ki, eksiklerimizi görüp, onlarýn nasýl geliþtiklerini öðrensinler diye. Bizimkiler, gidip þekille ilgilendikleri için, bugünkü mankurtlaþmanýn temeli atýlmýþ. Sadece Batýya öykünen ama bu duruma ulaþmak için gereken emek ve gayretin ne olduðunu idrak edemeyen, kendi sosyolojisini tanýmayan mankurtlar.

 

*****

 

Böl, parçala, yönet

 

Filistin yarasý kanamaya devam ediyor. Maalesef bu yara, gittikçe derinleþiyor; çünkü Ýsrail’in bitmek bilmez hýrsý, hukuksuzluðu ve cüreti ne Birleþmiþ Milletler’in umurunda, ne de Avrupa Birliði’nin.

Batýlýlarýn, kavramlarý nasýl çýkarlarýna göre kullandýklarýna son yýllarda yaþayarak görmedik mi? Belki hep böyleydiler de iletiþimin bu denli yaygýnlaþmasý yüzünden saklayamaz hale geldiler.

Mýsýr’da darbeyi nasýl desteklediklerini, geçmiþte bizim darbecilerle de uyum içinde olduklarýný, en net tavýrlarýný ise 15 Temmuz’da yaþadýðýmýz darbe giriþiminde görmedik mi?

Ýsrail Devleti’nin kurulmasý da hileliydi. Batý, Yahudilerden özellikle de Siyonistlerden kurtulmak için, bir baþka halkýn katledilmesine göz yumdu hatta destek oldu.

Ýlerleyen yýllarda Ýsrail’in yaptýklarý kerhen kýnanýrken, sözde yaptýrýmlara asla uyulmadý.

Bizim, gardrop demokratlarý, Ýsrail’i hep çaðdaþ ve demokrat olan tek Ortadoðu ülkesi olarak tanýmladýlar. Oysa Ýsrail, bir þeriat devletidir. Kendi, uydurduklarý kitaba göre, bilmem kaç bin yýl öncenin masallarýný uygulamaya çalýþýyorlar.

Yeryüzünde onlardan baþka da böyle saçma bir nedenle hak iddiasýnda bulunan bir topluluk yok. Zira dünya bir çeþit medeniyetler mezarýdýr. Kimler geldi, kimler geçti.

Bu mantýkla devletlerin hareket ettiðini düþünürsek, iþin içinden çýkýlmaz. Hele Anadolu’da hak iddia etmeyen kalmaz. Birçok din, kültür ve medeniyetin tohumlarý bu coðrafyada atýlmýþ.

Histerik bir þekilde hareket etme lüksümüz yok. En son yaþanan büyük dünya savaþlarý sonucunda, çeþitli sorunlara raðmen bir anlaþmaya varýlmýþ. Ki, bu savaþlarýn neticesinde en zararlý çýkan Osmanlý Ýmparatorluðu oldu.

Buna raðmen, kendisinden ayrýlan devletlerle yeni dünya düzeninde bir iliþki kurdu ve sürdürdü. Laf yerine gelmiþken, o dönemde Batýlýlarýn gazýna gelip, devlet olanlar ne kadar devlet olabildiler, kuþkulu.

Kaldý ki, bir imparatorluk geçmiþi olan ve ayný zamanda hayli devlet geleneði varken, Türkiye bile tam baðýmsýz olamadý. Savaþ sonrasý yeni dünya düzeninde tam baðýmsýzlýk bir hayal olsa da ortalama bir Avrupa ülkesi kadar geliþmemize de izin verilmedi.

Baþýmýza bela ettikleri, Batýcý görünürken aslýnda içe kapanan, demokrasi dýþý unsurlarla kol kola ve sadece kendisi gibi düþünen, yaþayan kesimi makbul gören, gerisini ötekileþtirip baský altýnda tutan bir zihniyetle savaþmaktan, ekonomik, sosyal ve siyasi olarak geride kaldýk!

Emperyalizmin, ‘böl, parçala ve yönet’ stratejisinin en bariz örneðidir Ortadoðu. Sonuç, ortada. Tabi bölerken, nifak tohumlarý ekmeyi de ihmal etmiyorlar. Mezhep çatýþmalarý, etnik sorunlar kaþýnarak, zaaflarý nasýl kullanacaklarýný biliyorlar.

Bu arada kendi aralarýndaki sýnýrlarý da kaldýrýyorlar. ABD zaten kaç eyaleti, Osmanlý modeliyle idare ediyor. Biz ise, sorunlu sýnýrlar, bölünmüþ akrabalar, bir de mezhep takýntýlarý nedeniyle, didiþip duruyoruz.

Ýrili ufaklý devletlerin, liderlerini zapturapt altýna almak hiç zor deðil Batý/ABD için.

Evet, Batý ve ABD burnumuz çamurdan çýkmasýn diye elinden geleni yapmýþ da peki biz bu duruma karþý ne yapýyoruz?

Osmanlý, son dönemlerinde, bazý gençleri ve aydýnlarý Batý’ya yollamýþ ki, eksiklerimizi görüp, onlarýn nasýl geliþtiklerini öðrensinler diye. Bizimkiler, gidip þekille ilgilendikleri için, bugünkü mankurtlaþmanýn temeli atýlmýþ. Sadece Batýya öykünen ama bu duruma ulaþmak için gereken emek ve gayretin ne olduðunu idrak edemeyen, kendi sosyolojisini tanýmayan mankurtlar.

Cumhuriyet’in kurucu aklý, batýlý gibi olmaya, din ve kimliklerimizi engel olarak görmüþ ve bu konuda çeþitli yasaklarla bizi homojenleþtirmeye çalýþmýþ.

Sonuçta, kýþkýrtýlmaya ve kaþýnmaya hazýr yaralarýmýzla bu kadar gidebildik.

Ýþte þimdi, farkýndayýz ve bu farkýndalýðýmýzdýr, emperyalistleri rahatsýz eden.

 

Güldalý COÞKUN

milatgazetesi.com

20.05.2018

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.