SEÇÝM ÖNCESÝ NOTLAR

28 Mayýs 2023 00:31 / 214 kez okundu!

 

 

"PKK terör örgütü, Kýlýçdaroðlu'nun Cumhurbaþkaný olmasýný neden istiyor? Bu seçimin sonucunu etkileyecek temel soru sanýrým buydu. Seçmenler bunu oylayacak, Türkiye kmazanacak."

***

SEÇÝM ÖNCESÝ NOTLAR

Bir seçimde siyasi partilerin önümüze koyduðu çözüm önerilerine bakarak karar veririz. Bunlar; sosyal, siyasi ve ekonomik baþlýklar altýndaki çeþitli içeriklerdir. Farklý ideolojik yaklaþýmlarýn çeþitli çözüm seçenekleri olur, ona göre tercihte bulunuruz. Normali budur.  Fakat bu kez bariz bir þekilde, farklý bir þeyi oyluyoruz gibi hissediyorum. Siyaset deðil de sanki iyilik ve kötülük; merhamet ve acýmasýzlýk yarýþýyor. En azýndan ben bu noktadayým. Kötülüðün bu kadar sýradanlaþmasý canýmý yakýyor.
 
Düþene bir tekme daha vuracak kadar kötü olan insanlara prim vermeyin, vermeyelim! Lütfen! :(

***

Hani masada olan ama hem de olmayan, ya da altýnda mýydý; yok yok masanýn örtüsü de olabilir!. Ay her neyse; HDP ve bileþenlerinin sayfalarý çok eðlenceli! Yeni ittifak ortaklarý Özdað'ý duyunca, ortalýk karýþtý.  Yetkili kurullarý toplanmýþ istiþareden sonra kararlarýný açýklayacaklarmýþ! Bunlarýn peþinden gidenler, evdeki bulgurdan da olacaklar. Ne yazýk ki genellikle genç Kürt çocuklarýný kandýrmakta hayli marifetliler. 

***

CHP'li gazeteci Þaban Sevinç'in (aþaðýda) yaptýðý yorum çok üzücü. Sýrf kiþisel nefretleri yüzünden ve etrafýndaki gaz verenlere uyarak, kendilerine en büyük kötülüðü yapan DEVA, GELECEK ve SAADET Partileri için çok acý. Ýþte muhterisliðin sonu budur. Liderleri siyaseti býrakýp, terapi alsalardý daha mutlu olabilirlerdi. Meðer "Siyasi Sýðýnmacýlar" mýþ!! :((

"Seçmende hiçbir karþýlýðý olmadan CHP’den 10 ve 14 milletvekilliði alan siyasi sýðýnmacýlar, Ümit Özdað ile anlaþtý diye twitterdan Kemal Kýlýçdaroðlu’na itiraz ediyorlar.

Hala kendilerinin farkýnda deðiller. 

Bi susun da.
Adamý rahat býrakýn!"

***

"Yurt dýþýnda yaþayanlar, oralardaki sosyal demokratlara oy veriyor, burada niye öyle deðil." diyorlar. Yorumlar, yorumlar... Maalesef, hakaret, aþaðýlama ve hakir görmelerin aðýrlýklý olduðu yorumlar.

Hiçbirinin aklýna CHP'nin sosyal demokrat olmadýðý, tam tersine Batý'nýn sað ve faþist partileriyle örtüþtüðü gelmiyor. Hadi sýradan insanlarýn gelmiyor; bunlarýn sosyal bilimcileri nasýl anlamýyor hayret!

Kendisini bilmeyen ve doðru tanýmlamayan, yerini, haddini hatta ne istediðini dahi bilmez. Savrulur durur ve komik hallere düþer.

Nelerle uðraþýyoruz. Gerçekten ne dünyayý, ne hayatý ne de siyaseti okuyabiliyorlar. Topluca yediler kafayý... 

***

Bir sokak röportajýnda, kendisini çaðdaþ, modern, demokrat olarak takdim eden abla, AK Parti seçmenini cahil olarak nitelerken, bu oy farkýnýn da Suriyeli veya Afganlardan oluþtuðunu söyledi. Oradan geçen genç biri, "Ben de oy verdim ne yapacaksýn?" dedi. Esmer bir gençti. Kadýn, "Sen Türk deðilsin; göster kimliðini" diye baðýrdý. Genç de gösterdi ve Balýkesir doðumlu olduðunu söyledi. Maalesef iþi buralara vardýrdýlar. CHP budur. 

***

Kýlýçdaroðlu bunu söylerken zerre üzüntü duymaz; orasý malum. Peki hiç mi aklý baþýnda insan yok bunlarýn arasýnda?

"Gelen kaçaklar, kýzlarýmýzýn hayatýný tamamen karartmadan, vatanýný seven sandýða gelsin. Unutmayýn, bu bir referandumdur!"

Bu nasýl bir ruh hali! Nasýl bir kötülük aþký! 
Son derece kýþkýrtýcý, provokatif ve tehlikeli bir dil.
Yazýklar olsun!

***

Halk TV'de adýnýn altýnda siyaset bilimci yazan biri, þöyle dedi: "Bunlar, ne yapmýþ, ne üretmiþ, ülkeye ne katmýþ. Atatürk üretimden yanaydý, uçak fabrikasý kurmuþtu." Nasýlsa kitle malum; uçak fabrikasýný daha senesi dolmadan kapatanýn kim olduðunu bilmiyor; bilse de sorun deðil. Sözcü TOGG ile alay ediyor; önemi yok! Yollar, köprüler, hýzlý trenler, makineler, yerli MR cihazlarý hatta ihracatýný yaptýðýmýz teknolojik ürünler, artan üretim tesisleri vb ilgi alanlarýna girmiyor ve yok sayýlýyor. Yine baðlanan bir gazeteci; "Zaten Avrupa'nýn en düþük hýzlý internetini kullanýyoruz" dedi; müstehzi bir tavýrla. Halbuki CHP olsaydý biz þimdi uçuyorduk! :)

Vallahi sabýrla dinliyorum, anlamaya çalýþýyorum ama mümkün deðil. Hastalar; gerçeklikten kopuk, muhakeme etme becerileri sýfýrlanmýþ durumda. Sadece kötüleme, yapýlanlarý yok sayma ve böylece narsist ruhlarýnýn konforunu koruma derdindeler. Toplum saðlýðýný bozucu yayýnlar yapýlýyor ve malum kitle sokakta saldýracak yer arýyor. Tedavi þart ama hasta olduklarýný kabul etmeyecekleri için, bu da imkansýz. Ne olacak bunlarýn hali bilmiyorum. 

***

Tam beklediðim gibi. Bütün bunlar, orta uzun vadede ülkemiz için iyi olacak. Ayaðýna sýkýyorlar çünkü. 

Kandil þöyle söylemelerini buyurmuþ. Yani terörist olarak biz tek adam rejimini deðiþtireceðiz demiþ. Sözcüsü de açýklamýþ. Demokrasi de getirir bunlar þimdi! :)

HDP: sandýða eksiksiz gideceðiz ve hep birlikte tek adam rejimini deðiþtireceðiz.

Güldalý COÞKUN

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.