DEVA VE GELECEK PARTÝSÝ'NÝN YANLIÞ MUHALEFETÝ

05 Nisan 2023 15:50 / 307 kez okundu!

 

 

DEVA ve GELECEK partileri, Ak Partiden ayrýldýklarýnda aslýnda ne yapabilirlerdi, ne yaptýlar? Yazarýmýz bu konuyu masaya yatýrmýþ, iyi de etmiþ.

 

***

DEVA VE GELECEK PARTÝSÝ'NÝN YANLIÞ MUHALEFETÝ

DEVA ve Gelecek Partileri ilk kurulduðunda, kaliteli bir muhalefet beklentisiyle hayýrlý olsun dileklerimi paylaþmýþtým. Açýkçasý iyi bir muhalefet çizgisinin yine AK Parti'nin içinden çýkabileceðini ve bunun da siyasette çýtanýn yükselmesini saðlayacaðýný düþünüyordum. Dolayýsýyla CHP ve zihniyetinin marjinalleþmesiyle ülkemizin nefes alacaðýný umut ettim.

Benim için AK Parti'den ayrýlarak parti kuranlar "hain" vs deðil, tam tersine bayraðý devralacak kiþiler olabilirdi. Nihayet Erdoðan da bir gün siyasete veda edecekti. Yani hiçbir önyargým yoktu ve sadece izledim. Yazýk ki hayal kýrýklýðý yaþadým. Türk siyasetinin geliþmesinin önündeki en büyük engel olan CHP, onlarý da yuttu ve kendisine benzetti. Olacak iþ deðildi. Farklý iki gelenek ama benzer ifadeler ve Erdoðan'ý "yenmek" için her þeyin mubah görülmesi.

Sonuçta kiþisel hýrs ve takýntýnýn yani bir çeþit hastalýðýn etkileriyle karþý karþýya olduðumuzu düþündüm. Bu þahýslarýn derdi ülke ya da daha iyisini yapmak deðil, kiþisel hýrs ve kinlerinin esiri olmalarýydý. Peþinden gidenler de çeþit çeþit.. Kimi, samimi ve iyi niyetle desteklerken; kimi "bir þey" olmayý kaçýrmýþ da burada belki yakalarým derdinde iken maalesef kimi de ayný hastalýða yakalanmýþ kiþiler.

Öyle görünüyor ki demokrasinin vazgeçilmezi olan nitelikli bir muhalefet için bir süre daha bekleyeceðiz. Elbette önce CHP'nin müzedeki yerini almasý gerekiyor. CHP'nin seçmeni ile muhatap olmayý býrakalý yýllar oldu. Yemin etmiþler adeta düþünmeden yaþamaya! Benim sözüm de eleþtirim de o zihniyetin etkisinden kurtulmayý baþarmýþken, tornistan yapanlara.

Yapmayýn! Ömrü muhaliflikle geçmiþ bir hareketten gelip de muhalefeti CHP'den öðrenmeyin.

Güldalý COÞKUN

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.