İZMİR'İN ZEHİR OCAKLARI TEK TEK MÜHÜRLENDİ - Fikret Karagöz

12 Eylül 2008 06:41  

 

İZMİR'İN ZEHİR OCAKLARI TEK TEK MÜHÜRLENDİ - Fikret Karagöz

İzmir'in girişinde bulunan, yıllardır çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar nedeniyle kapatılması için sivil toplum örgütlerinin savaş verdiği taş ocaklarında bir dizi analiz ve değerlendirme yapıldı. Bunun sonucunda harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belkahve'deki taş ocakları ile kırma-eleme tesislerinin yol açtığı çevresel ve görsel kirliliği ortadan kaldırabilmek amacıyla 24 Nisan2007'de ilgili işletmelerle bir protokol imzalattı, "çevresel önlemleri alınmış daha uygun alanlara" taşınma takvimine uymayan işletmelere yaptırım uygulamaya başladı.



Kendilerine verilen süre dolmasına rağmen taşınmayan Belkahve'deki iki kırma-eleme tesisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince mühürlendi, yetkililer, tesislerin tekrar faaliyete geçmelerini engellemek için makinelerin ana motorlarını söktü.



"MÜSAADE EDEMEYİZ"



Belkahve'deki taş ocaklarını uygun alanlara taşımak konusunda kararlı olduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şöyle konuştu: "Yıllardır kenti zehirleyen ve kötü bir görünüm sergileyen bu bölgedeki sorunu çözmeye kararlıyız. Bir avuç kişinin çıkarları için bu ocaklar yıllardır kenti ve çevreyi zehirliyor. Belediye olarak buna daha fazla müsaade edemeyiz.



"Kapatma işlemleriyle birlikte yeni alanlarına geçecek olan firmalar, söz konusu alanlarda görsel ve çevresel zararları en aza indirmek için taban seviyesinden yaklaşık 15-20 metre aşağıda konumlandırılacak.



Taraf

12.09.2008

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0