Halk seferberlik ilan etti - Cengiz Alğan

15 Şubat 2018 16:17  

 

Halk seferberlik ilan etti - Cengiz Alğan

Elazığ'da halk otobüsü şoförü Aytaç Arslan, otobüs içerisinde Türk bayrağı ve Fetih Suresi dağıtarak ‘Zeytin Dalı Operasyonu'na destek verdi. “Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum. Bir izin çıkartın ben savaşa gideyim. Türk milletinin nasıl savaşa hazır olduğunu gösterelim. Bu ölümlü dünyada eğer vatanım için ölürsem ne mutlu bana” diye konuştu.

Kütahya'nın Simav ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları "Biz sulh istiyoruz, adalet istiyoruz, fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını biliyoruz” açıklaması yaptı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde engelli vatandaşlar, gönüllü olarak askere alınmak ve Afrin'de görev yapmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Şehitkamil Belediyesi, Mehmetçiğe destek olmak ve birlik beraberliğe vurgu yapmak amacıyla esnafa Türk Bayrağı dağıttı.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinden, Zeytin Dalı Harekâtı'na katılan askerlere iki ton Amasya misket elması gönderildi.

Bayburtlu besici Recep Ali Yaya, Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere "Paşa" adlı 800 kilogramlık danasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Beykoz'da Tarihi Sarıyer Börekçisi işletmecisi Dündar Ergin, Zeytin Dalı Harekâtı'na destek olmak amacıyla günlük gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Muş'un Hasköy ilçesinde kadınlar, "Zeytin Dalı Harekâtı”nda görev yapan Mehmetçik'e çorap ve eldiven örmek için bir araya geldi.

Afyonkarahisar'daki huzurevinde kalan Turan Kaplan, emekli maaşı ile aldığı çorap ve bereleri, "Zeytin Dalı Harekâtı”nda görev yapan askerlere gönderdi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, "Beypazarı Halkından Askerimize Beypazarı Kurusu Gönderiyoruz" sloganıyla kampanya başlatıldı.

"Zeytin Dalı Harekatı"ndaki olası yaralanmalara karşı bölgede görev yapmak isteyen doktor Bostancı, CİMER'e başvurdu. "İki Mehmetçiğin yarasını sarsam, benim için mutluluk" dedi.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde esnaf askerlere 4 ton elma ve portakal gönderdi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde belediyenin de katkılarıyla toplanan 20 ton narenciye, sınırda ve sınır ötesindeki askerlere gönderildi.

Türkiye Kamu-Sen Erzincan temsilciliği üyeleri, Türk Kızılay'ı Kan Bağış Merkezine giderek, harekâtta ihtiyaç duyulması halinde sıkıntı yaşanmaması için kan bağışı yaptı.

Yozgat'ın Alemdar köyü muhtarı Cevdet Ortak, operasyon bitene kadarki maaşını, 79 yaşındaki çiftçi Ali Yıldırım da 3 bin lirasını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

***

Bunlar, Afrin'e yönelik harekâtın başladığı günden bu yana yüzlerce benzerini izlediğimiz haberlerden sadece birkaçı. Askeri birliklerin geçişinde yollara dizilip dualarla uğurlayanlar, sınırı geçiş öncesi çay demleyip getirenler, kurban kesenler, askere atkı örerken oğlunun şehit haberini alan ama “vatan sağ olsun” diyen analar… Yüz binlerce vatandaş, ilk günden itibaren operasyonu büyük bir şevkle destekliyor.

Buna iki de anket sonucu ekleyelim. MAK Danışmanlık'ın operasyonun ilk haftasında yaptığı araştırma halkın % 85'inin “haklı ve meşru” bulduğunu gösteriyor. Üstelik kalan % 15'in % 4'ü de soruya cevap vermeyenler.

A&G Araştırma anketinde oran daha da yüksek: % 90. PYD'nin PKK uzantısı olduğunu söyleyenler de % 85. Her iki ankette de ayrıca ABD'nin PKK'yı desteklediğine inananlar ve ABD'ye karşı olduğunu söyleyenlerin oranı da % 90.

Çeşitli toplumsal kesimlerin operasyona kendiliğinden verdiği desteği bu verilerle birleştirdiğimizde anlıyoruz ki toplum Türkiye'nin kimlerle savaştığını ve söz konusu olanın beka meselesi olduğunu şeksiz şüphesiz kavramış durumda.

Daha 1,5 sene önce aynı ordunun tank ve savaş uçaklarıyla bombalanan halkımız, şimdi o tank ve uçakları kullananları dualarla uğurladığına göre, FETÖ melanetini çok iyi kavradığını da göstermiş oluyor. Müthiş bir öngörüyle düşmanı tespit edip kendiliğinden seferberlik ilan eden, adeta cephe gerisinde lojistik merkezi gibi çalışan fedakâr bir halka sahibiz.

Böyle bir toplumun yenilemeyeceğini dünyanın en geniş istihbarat ağına sahip ABD devlet aygıtı da görüyordur herhalde. Hala göremedilerse, Devlet Bahçeli'nin dediği gibi “Vietnam'da uğradıkları hezimetin beş katına” hazırlansalar iyi olur.

Cengiz Alğan/hurhaber.com

14.02.2018

Son Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2018 22:10

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0