NE KADAR İHANET EDİLEBİLİR?

24 Kasım 2018 23:40 / 1027 kez okundu!

 

 

İhanet, insanoğlu için çok cazip bir şeydir. Hz. Havva'nın, Hz. Adem'e sunduğu günah meyve kadar tatlı ve baştan çıkarıcıdır. Ama bu tuzağa yakalanan için de bir o kadar alçaltıcı ve aşağılaştırıcı bir iştir. İhanet eden hiç bir zaman iflah olmamıştır.

 

****

 

NE KADAR İHANET EDİLEBİLİR?

 

Bilinen en eski ihanet Hz Havva'nın Hz. Adem'e günah meyveyi yedirmesidir. Bu olay her ikisinin de cennetten kovulmasına yol açtı. Böylece insanoğlunun yeryüzü serüveni başlamış oldu. Yeryüzündeki ilk ihaneti ise Kabil, Habil'e karşı işledi. Bir başka ünlü ihanet, kendisini bıçaklayanlar arasında en güvendiği insanı gören Jül Sezar'ın söylediği o ünlü cümledeki anlatımdır; 'Sen de mi Brütüs?'

 

Fakat ihanet denilince Yusuf peygamberin yaşadıklarından daha fazlası yoktur sanırım. Onun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi.

 

Babalarının Hz. Yusuf'a kendilerinden daha bir ayrıcalıklı davrandığını hazmedemeyen kardeşleri onu koyun gütme bahanesiyle dağa götürüp, orada bir kör kuyuya attılar. Babalarına da bir kurt tarafından parçalandığını söylediler. İhanet 1.

 

Tesadüfen oradan geçen bir kervan ekibi onu o kuyudan çıkardı. Hz. Yusuf bunu hak bayram sanırken götürüp Mısır'da köle pazarında sattılar. İhanet 2.

 

Onu satın alan Mısır azizinin karısı Züleyha, kendi şehevi duygularına karşılık vermeyen Hz. Yusuf'a, kendisine saldırdığı iftirasını atarak onun zindana tıkılmasını sağladı. İhanet 3.

 

Hz. Yusuf bir rüya tabiri sayesinde bütün bu ihanetlerin altından kalkabilmiştir.

 

İhanet, insanoğlu için çok cazip bir şeydir. Hz. Havva'nın, Hz. Adem'e sunduğu günah meyve kadar tatlı ve baştan çıkarıcıdır. Ama bu tuzağa yakalanan için de bir o kadar alçaltıcı ve aşağılaştırıcı bir iştir. İhanet eden hiç bir zaman iflah olmamıştır.

 

Bütün bunları Andrei Karlov suikastının iddianamesinden seçili maddeleri TV'den dinlerken düşündüm. Savcı, bu cinayeti FETÖ'cülerin işlediğini iddia ediyor. Amaçlarının da 'Türkiye ile Rusya arasında savaş çıkarmak' olduğunu söylüyor. Tam 'yok artık' denilebilecekken, bunu nasıl planladıklarını, sahte 'mehdi' Gülen'den de nasıl onay aldıklarını iddianamesinde anlatıyor. Savcı kurku yapıyor, kumpas oluşturuyor deseniz iddianamede verdiği referanslara baktığınızda bunun böyle olmasının sıfır ihtimal olduğunu düşünüyor insan. Daha önce de bir kez Türk, bir kez de Rus uçağı düşürülerek sahneye konulmak istenmişti bu senaryo. Türk insanının ya da Rus insanının böyle bir savaştan ne menfaati olabilir. FETÖ bu eylemiyle Türkiye'ye ya da Rusya'ya hizmet etmiyorsa kime hizmet ediyor? Adam Pensilvanya'da saltanat sürüyor, daha kimin uşağı olsun.

 

Türkiye Rusya savaşı çıksa ne kadar Türk insanı ölecek düşünebiliyor musunuz? Ölecek olanların sayısı ve Türkiye'nin uğrayacağı zarardan başak kaç nesli etkileyecek böyle bir olay. Türkiye kaç yüzyıl daha belini doğrultamayacak. Bunun muhalefetle, Tayyip Erdoğan'a düşmanlıkla açıklanabilir bir yanı var mı? Bu insanlar bundan daha fazla şerefsizliği daha nasıl yapabilirler?

 

Allahtan her iki ülkenin liderliği de serinkanlılıkla davrandı, oyunu gördü ve bu tuzağa düşmediler de her iki ülkenin de çok büyük bir zarar görmesine yol açacak bu tuzağa düşmediler.

 

Ey Fethullah Gülen, ey onun peşi sıra teharet bezine yüzünü silenler; siz bütün bunların hesabını er geç bu millete vereceksiniz. Hem de huzuru mahşere kalmadan bu dünyada vereceksiniz. Sizi ruhunu şeytana satmışlar sürüsü, sizi Amerikan uşakları alçaklar örgütü.

 

Firuz TÜRKER

25.11.2018

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018 13:32

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.