CHP KURULTAYI

06 Kasım 2023 22:55 / 286 kez okundu!

 

 

"Aslında 13 senedir yaptıklarıyla tekme tokadı çok hakketti ama ben daha da vurmayacağım yaralıya. İnşallah yürekli savcılar çıkar da bunca yıl yaptıklarının, en azında tankların arasından nasıl geçtiğinin hesabını sorar. Kontrol neymiş ‘anlat bakalım’ der."

 

***

CHP KURULTAYI

CHP Kurultayından çok HDP Kongresi gibiydi. Demirtaş’a selam çakan çakana. 
Ana muhalefet partisi dimi? Mevcut iktidar tarafından ülkenin batırıldığını, yerlerde süründüğünü iddia eden bu parti, tüm muhalefetin desteklediği aday çıkarmış, yine de kazanamamış %48’de kalmış. Bu oranı küçümsemiyorum. Tam tersine bu kadar oy, gerçekten onun oyu olsaydı genel başkanın değişme ihtimali olduğu bu kurultayda yer yerinden oynardı. Ama kendilerinden başka pek kimsenin tınında olmadı. Ben bile az çok siyaseti merak eden biri olduğum halde hiç ilgi duymadım. Ama haklarını yemeyeyim, ben Kemal’in kesin kazanacağını sanıyordum, beni yanılttılar. Gerçi gitti Ali Veli, Geldi Veli Ali.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını biraz izleyeyim dedim ona da sabrım tahammül etmedi. Bir insan bu kadar mı gerçeklerden kopuk olur ya rabbim. ‘CHP’yi Sosyalist Enternasyonal’in en itibarlı partisi yaptım’ dedi, bende devreler o anda yandı. Sosyalist Enternasyonal üyesi partiler Avrupa’da Gazze için sokaklarda CHP’de tık yok. Ama haklarını yemeyeyim İsrail’in yaptıklarını ‘kabul edilemez’ buluyorlar.

Yenilenmecileri, yenilenmenin ne olduğunu bilmemekle suçladı, asıl yenilenmeyi kendi yapmış (!). Nasıl mı? Birilerini görevden almış başkalarını getirmiş. Vizyon, politika, hedef, amaç… Onlar da ne ya? Gerçi bunlar yenilenmecilerde de yok. Üstelik onlar sağın da solun da ne olduğunu bilmiyormuş. Kendisinin bildiğinden de şüpheliyim. Bilseydi tarif ederdi. Aslında 13 senedir yaptıklarıyla tekme tokadı çok hakketti ama ben daha da vurmayacağım yaralıya. İnşallah yürekli savcılar çıkar da bunca yıl yaptıklarının, en azında tankların arasından nasıl geçtiğinin hesabını sorar. Kontrol neymiş ‘anlat bakalım’ der.

Bakalım ‘yeni’ CHP kendini, FETÖ cülerden, PKK’dan, HDP’den, DHKP’den arındırabilecek mi? Hiç sanmıyorum ama şundan adım gibi eminim; bu kurultay sakin geçti lakin, 2028’deki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak için Ekremcilerle Özelciler fena kapışacak.

Firuz TÜRKER

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.