FAÞÝZMÝN ÇIPLAK YÜZÜ

10 Nisan 2020 00:15 / 2838 kez okundu!

 

 

Faþizmle coronanýn ne ilgisi var diyecekler olacaktýr þimdi, ben anlatayým da okuyup ondan sonra karar versinler. Çünkü muhalefet cephesinde öylesine hastalýklý bir kesim (tümünü tenzih ederim, hasta ruhlularý kastediyorum sadece) var ki, sürekli olarak arýza çýkaracak bir þeyler bulup çýkarýyorlar. Ondan sonra da 'gün birlik beraberlik günü, kutuplaþmayý bir kenara býrakalým' gibi beylik laflarla pisliklerinin üstünü örtmeye çalýþýyorlar. Muhalif düþüncede olup da bu pislikler gibi düþünmeyenler de, el mecbur, bu 'birlik beraberlik' söylemini kullanýyor. Çünkü 'alçaklýðýn' savunulabilir baþka yolu olmadýðýný görüyorlar.

 

****

 

FAÞÝZMÝN ÇIPLAK YÜZÜ

 

Faþizmle coronanýn ne ilgisi var diyecekler olacaktýr þimdi, ben anlatayým da okuyup ondan sonra karar versinler. Çünkü muhalefet cephesinde öylesine hastalýklý bir kesim (tümünü tenzih ederim, hasta ruhlularý kastediyorum sadece) var ki, sürekli olarak arýza çýkaracak bir þeyler bulup çýkarýyorlar. Ondan sonra da 'gün birlik beraberlik günü, kutuplaþmayý bir kenara býrakalým' gibi beylik laflarla pisliklerinin üstünü örtmeye çalýþýyorlar. Muhalif düþüncede olup da bu pislikler gibi düþünmeyenler de, el mecbur, bu 'birlik beraberlik' söylemini kullanýyor. Çünkü 'alçaklýðýn' savunulabilir baþka yolu olmadýðýný görüyorlar.

 

Halbuki bu tiplerin yaptýðýný görmezden gelmeye çalýþmak, söylediklerinin üzerinde durulmamasý gerektiðini düþünmek, alçaklýðý deþifre etmemek ülkemizin virüse karþý mücadelesine zarar veriyor. Çünkü bu pislikler, canla baþla mücadele veren insanlarý yýldýrmaya, pasifize etmeye, cepheden çekilmelerini saðlamaya çalýþýyor. O insanlar fedakarca çalýþýrken bu haksýz, böyle yersiz, böyle densiz, eleþtiri adý altýnda kara çalmalarý, saçma sapan fikirleri duydukça moral ve þevk kaybýna uðrayacaklardýr.

 

Sabah sabah 'Günün Manþeti'nde bir video izledim. Prof. Dr. Ali Demirsoy; corona ilk ortaya çýktýðýnda hemen nasýl önlem alacaðýný anlatýyor. Ne yaparmýþ bu 'sözde bilim insaný, biyolog'; virüse yakalanan ilk 50-60 kiþiyi 'itlaf' edermiþ. Hem de 'Hipokrat yemini etmiþ' olduðundan bunu kendisi yapmaz, yemin etmemiþ birine 'tavsiye' edermiþ. Buna da 'bilim' dermiþ.

 

Allah'ým nasýl prof. olmuþ bu insanlar? Birkaç gün önce de bir baþka sözde prof, 'virüs ölümlerinin sorumlusu tek adam rejimi' demiþti. O da bir adým daha atsa, bu sorumlularý 'itlaf' etme noktasýna varabilirdi. Biraz 'insaflý' davranmýþtý da sadece 'istifa etsin' demekle yetinmiþti.

 

Bunlar, yýllar önce ''Milliyetçilik lazýmsa onu biz yaparýz. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz.'' diyen zihniyetin takipçileri. Demek ki 'itlaf edilecekleri' de itlaf edilebilir bulmak ve bu iþi yapmaya, ya da 'Hipokrat yemini' etmiþ olduklarýndan kendileri yapamayacaklarý için birilerine yaptýrmaya çalýþacaklar. Hipokrat yemini Týp biliminin temel taþýdýr ve insanlarý öldürmeyi deðil, yaþatmayý temel alan bir yemindir. Ýnsanlarý itlaf edilmeye layýk bulacak, ama yeminini bozmamak adýna bu pis iþi baþkalarýna havale edecek. Böylece 'yeminini' korumuþ olacak. Keþke yemin ederken bir ayaðýný kaldýrmýþ olsaydý. O zaman bu iþi keyifle yapabilirdi.

Evet; Ülkeye faþizmin gerekli olduðuna inandýklarýnda, Faþizmi de bunlar getirmeye çalýþacaktýr. Hiç kuþkumuz olmasýn. 

 

Firuz TÜRKER

10.04.2020

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.