Filmin adı Münevver

18 Temmuz 2009 15:58  

 

Filmin adı Münevver

Cesedi bir çöp konteynırında gövdesinden ayrılmış halde bulundu. Tüm Türkiye yüreğinde hissetti yakınlarının acısını. Ancak Olayın üzerinden 135 gün geçmesine rağmen katili hâlâ bulunamadı. Türkiye, Münevver Karabulut’u unutmuyor.

Yapımcı Melih Göğebakan ise, Türkiye’yi sarsan Münevver olayını film yapmak için kolları sıvadı. Filmle ilgili gerçeği yansıtmayan birçok haberin yapıldığından yakınan Melih Göğebakan Taraf’a konuştu.

Medyada yer alan ‘Münevver cinayeti rant kapısı oluyor’ gibi haberlerin kendisini çok üzdüğünü söylemekle başlıyor konuşmaya Göğebakan ve devam ediyor:

“Bizim bu çalışmadan kesinlikle maddi bir beklentimiz yok. Başka Münevverler ölmesin, aileler çocuklarına karşı daha duyarlı olsun istiyoruz. Amacımız bu doğrultuda toplumsal bir mesaj vermek. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Birçok oyuncu hiçbir ücret beklemeden bu projede yer alabileceğini, firmalar da sponsor olabileceklerini söylemek için arıyorlar bizi. Türkiye’nin kanayan yarası olan bu olayı sinema aracılığıyla ölümsüz bir belge haline getirmek istiyoruz.”

Oyuncular belli oluyor

On beş gündür yoğun bir şekilde çalışılıyor film için. Münevver’i Osman Sınav’ın tavsiyesiyle ulaştıkları, Belçika’da yaşan Gamze Koç oynayacak. Cem Garipoğlu’nu oynayacak oyuncu bulamadıklarından yakınıyor Göğebakan.

Tolga Karel, Engin Altan, Arda Kural’ın da aralarında olduğu birçok ünlü oyuncuya teklif götürülmüş fakat böyle bir rolü oynamaları halinde halkın kendilerine bakışının değişeceğinden çekindikleri için hiçbiri kabul etmemiş Cem Garipoğlu’nu oynamayı.

Bu durum yurtdışında yaşayan erkek oyunculara yöneltmiş Gögebakan’ı. Yurtdışında yaşayan erkek oyunculara teklif ediyorlar şimdi bu rolü. O sorunu da kısa sürede çözmeyi planlıyorlar.

“Savaş Ay’a ‘konuştuk’ demedim”

Göğebakan dün Savaş Ay’ın Takvim’deki köşesinde yazdığı,

“Önce rahmetli Münevver kızımızın babası ve annesiyle görüştük. Allah için tek kuruş para sözü etmedi. Baktı ki ciddi bir ekibiz, izin verdiler”

ifadelerini kullanmadığını, baba Süreyya Karabulut’la ilerleyen süreçte biraraya gelip konuşacaklarını söyledi.

Baba Karabulut da on gün içerisinde görüşeceklerini doğruladı. Karabulut,

“Eğer maddi bir beklenti içerisinde değillerse, ortaya topluma yararlı bir çalışma çıkacaksa ben tabii ki destek vereceğim” diyor.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0