Çiftlik evinde işkence odası

12 Temmuz 2009 02:31  

 

Çiftlik evinde işkence odası

Kendilerine polis süsü verip kaçırdıkları kişileri İzmir’deki bir çiftlik evinde demir askılara asarak işkenceyle öldüren çete savcılıkta

İzmir’de üç gün önce çökertilen 18 kişilik suç örgütünün korkunç infazları ve işkenceleri bir bir ortaya çıkmaya başladı. Çete üyeleri kendilerine polis süsü vererek evlerinden kaçırdıkları Cenk Çelik ve Mustafa Dinç’i bir çiftlik evine götürerek, soğuk hava deposu bölümünde demir askılıklara asıp, günlerce işkence yaptıkları ve daha sonra da benzin dökerek yaktıkları öne sürüldü. 

İzmir polisinin 1,5 yıl süren takibinin ardından üç gün önce gerçekleştirdiği operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 18 kişinin sorguları tamamlandı. Susma haklarını kullanan zanlılardan biri serbest bırakılırken 17’si, çeşitli suçlamalarla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 

Cinayetlerin işlendiği çiftlik evinde yapılan aramalarda ise burada öldürüldüğü iddia edilen Mehmet Özer ile Fevzi Aluç’a ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları, diş, yanmış eşyalar ve saat ele geçirildi. Toprak altından çıkarılan kemik parçalarının kime ait olduğunun belirlenmesi amacıyla İzmir Adlî Tıp Kurumu’ndaki DNA incelemeleri devam ederken, suç örgütü üyeleri hakkında, öldürülen kişilerin yakınları ve işyerleri ellerinden alınan toplam yedi kişi şikâyetçi oldu.

Varil içinde yakmışlar
Yapılan soruşturmalar neticesinde Bornova’nın Altındağ semtinde faaliyet gösteren zanlıların son iki yılda dört kişinin öldürülmesi, iki kişinin yaralanması, iki işyerinin ele geçirilmesinin yanında, adam kaçırma ve alıkoyma, haraç alma, zorla senet alma, tehdit gibi suçlara karıştığı ortaya çıktı. 

Kendilerine polis süsü veren çete üyelerinin, Cenk Çelik ve Mustafa Dinç’i Yeşilyurt’taki evlerinden alıp Altındağ’daki çiftlik evine getirdikleri ve buradaki soğuk hava deposu bölümünde demir askılıklara asarak bu kişilere işkence ettikleri iddia edildi. 9 Mart 2007’de öldürülen Çelik ve Dinç cinayetini suç örgütü üyelerinden H.G’nin üstlendiği ileri sürüldü. 

Bunun yanında çetenin 10 Mart 2007’de çiftlik evine götürerek öldürüp ardından da hayvan damına gömdükleri Mehmet Özer ile Fevzi Aluç’un cesetlerini, 10 ay sonra polisin bulma ihtimaline karşı toprak altından çıkararak bir varilin içine benzin döküp yaktıkları iddia edildi.

Taraf
11.07.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0