Bozüyük'te tren kazası: Yolcu treni, iş makinasıyla çarpıştı

27 Ağustos 2009 19:38  

 

Bozüyük'te tren kazası: Yolcu treni, iş makinasıyla çarpıştı

Ankara-İstanbul seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi, Bilecik-Bozüyük arasında Karaköy mevkinde iş makinasıyla çarpıştı. Bazı vagonların raydan çıktığı , 5 ölü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

BİLECİK - Eskişehir'den hareket eden Cumhuriyet Ekspresi saat 17.30 sularında Bilecik'in Bozüyük ilçesini geçtikten yaklaşık 5 dakika sonra iş makinesine çarptı.

İlk belirlemelere göre, yolculardan 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Kazada arama kurtarma ekiplerinin vagonlarda sıkışan yolcuları kurtarmaya çalıştıkları bildirildi.

Kaza sonrasında çok sayıda arama kurtarma ekibi olay yerine intikal etti. Ekipler özellikle lokomotif ve köprü arasında sıkışan birinci vagonda sıkışan yaralı yolcuları tahliye etmeye çalışıyor.

Görgü tanıkları lokomotif ve ilk yolcu vagonunun bir bölümünün birbirine geçtiğini ve burada sıkışmış durumda yaralılar olduğunu bildirdi. Çok sayıda yaralının vagonlardan çıkarıldığını ifade eden görgü tanıkları, vagonun üst ve yan kısımlarının kesilerek yolcuların kurtarılabileceğini kaydetti.

Yaralılar Bozüyük ve Bilecik'teki hastanelere kaldırılırken, yara almadan kurtulan yolcular otobüslerle İstanbul'a sevk ediliyor.

Öte yandan, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman Ankara'dan kaza yerine hareket etti. 

5 ÖLÜ 10 YARALI
Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden, Bilecik'teki tren kazasında, ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bildirildi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Eskişehir-İstanbul seferini yapan 11023 No'lu Cumhuriyet Ekspresi, saat 17.30 civarında, Bilecik ili Karaköy-Ayvalı mevkinde seyir halinde iken, kara yolu inşaatı yapan paletli bir iş makinesinin hemzemin geçidi olmayan bir bölgede demir yolu hattına izinsiz ve kontrol girmesi sonucu çarpışmıştır.

İlk belirlemelere göre olay mahallinde 2 ölü ve 10 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Olay yerine Demiryolu yetkilileri ile Bilecik Valiliği yetkilileri intikal etmiştir.

Meydana gelen olayla ilgili inceleme devam etmektedir.''

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI
NTV'ye bilgi veren bir görgü tanığı şunları söyledi: "Şu anda olay yerindeyim. Lokomotf tamamen devrilmiş durumda, ikinci vagon da raydan çıktı. Ambulans ve itfaiye ekipleri burada demir kesme makaslarıyla trene müdahale ediyorlar.Vagonların içinden yaralı çıkarıyorlar. Burası mahşer yeri gibi. Lokomotif kepçeye çarparak devrilmiş."

"4 ÖLÜ ÇIKARDIK"
NTV yayınına bağlanan Bozüyük İtfaiye Müdürü Vekili, kaza sonrası vagonlardan 4 ölü çıkardıklaırnı söyledi.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0