Þiþik ego kullanma klavuzu

06 Haziran 2013 21:19 / 3516 kez okundu!

 


"Anlýyorum ki hayatý çekilmez kýlan biraz da aþýrýlýklar. Aþýrýlýk ve aþkýnlýk arasýnda ise sadece ses benzerliði var. Þiþik ego kendi kendine var olamaz, insan yavaþ yavaþ keþfeder çünkü içindeki þeytanýn çekiciliðini. Bir kez vücut bulsun sadece teneþir paklar..."


*****

Þiþik ego kullanma klavuzu 


Tanýmlamalar:

Meclis; her koþulda birbirine kapak, dýþarýya kalkan, içeride gizli, fesat küçük insan topluluðu.
 
Ýblis; sevgisiz yürek, süper narsist.
 
Tabakacý; hiyerarþiyi kakasýnda “inci” var boyutuna taþýmýþ ve bu durumu bayaðý içselleþtirmiþ kiþi.

Anlýyorum ki hayatý çekilmez kýlan biraz da aþýrýlýklar. Aþýrýlýk ve aþkýnlýk arasýnda ise sadece ses benzerliði var.
 
Þiþik ego kendi kendine var olamaz, insan yavaþ yavaþ keþfeder çünkü içindeki þeytanýn çekiciliðini.
 
Bir kez vücut bulsun sadece teneþir paklar.

Þiþik egonun yandaþlarý vardýr; statükoyu kabullenerek bundan nemalananlar; þiþik egonun göz kamaþtýrýcý ýþýðýnda kendi cennetini yarattýðýný sanan “ardýma güneþi aldýkça gölgem gökdelenlere eþ, dokunamaz bana artýk ne düþman ne kardeþ, hayat böyle çoðunlukla beleþ”

Þiþik ego havalýdýr. Gözleri kýsýk, sözleri her bir ses için “bahþettim, hadi alýn da mamalanýn” týnýsýndadýr. Egosuzluktan ziyadesiyle dem vurur, kendini duymaktan memnundur. Ýlk olmasa bile son kelamý kimselere kaptýrmaz. Sabah rüzgârý nereden eserse oradan buyurur. Þiþik ego insanýn kedi halidir ne zaman, nerede nasýl bir ruh hali içinde olunacaðýný bildirir.
 
Ben asla biz olmaz, ardýna mümkünse bakmaz, soru sorarsa cevabýný dinlemez zira zaten hâkimdir. Dikkat; þaka yapabilir, burada gülünmesi gerekir, kendisi kaldýrmaz.
 
Alanýna icazet almadan girmek tehlikeli ve yasaktýr. Onun ise sýnýrsýzdýr bahçenizdeki meyveler üzerindeki hakký. Ayný alanda birkaç tane olmasý durumunda daha iblis olan kazanýr ayaklarýnýn da yardýmýyla.

Heyet önemlidir; bir toplantýda alt tabaka insancýklarý ile beraber olma zorunluluðunda býrakýldýklarýnda ne yapar eder kümelenirler. Etraflarýndaki görünmez hare kendinden olmayaný reddeder. Deneyen motiveler alaycý takýlmalarla uzaklaþtýrýlýr.

Çok deðiþik, ultranýn da fevkinde bir çocukluklarý, o yoksa özel mi özel hayatlarý vardýr. Her zaman en yaramaz, en akýllý, fýrlama, aklý beþ karýþ önde ve tabii karþý konulmaz bir sevimlilikte olmuþlardýr. Anlatmaya bayýlýr dinlemeye ise hatýrý sayýlýr bir itinasýzlýkla tenezzül etmezler. Premolarýnda bile alýnmasý gereken feyz vardýr üstelik büyük bir özveriyle paylaþýlmýþtýr ve paylaþýlacaktýr.

Bu bir kreatif kiþisiyse her gün bir ucundan yanmak daha az eziyettir çevresindekilere. Ayný plak defalarca takýlýr. Yalnýzca O bilir, O hisseder, O yaratýr. Kanýmca þiþik egonun en zalim olanýdýr.

Her an onanmak ister, red edilme saldýrganlaþtýrýr, bu nokta aþýlmýþsa çevresinde sakinleþtirici kullanýmý, tansiyon dengesizliði, ülser tekmil son dönem arýzalarý tavan yapar. Son tahlilde çevrenin insanlarý tepkisiz, duyarsýz, sakinleþtirilmiþ ve ehlileþtirilmiþ bahtsýz yaratýcýgiller olarak kendilerini dengelemeye çabalar.

Þiþik ego enerji vampiridir (bunu bir arkadaþýmdan araklýyorum), karþýsýnda daha derin nefes alasýnýz, üstünüzdekileri atasýnýz, kendinizi salasýnýz gelir.

“He de kurtul” moduna geçtiniz geçtiniz, geçemediniz o günü hepten kaybettiniz

Ya gerçekten aþmýþsa, aþmýþ da dahilikle delilik arasýndaki o alaca karanlýk kuþaðýnda yeni kapýlarý zorluyor, beynimizi, kalbimizi, zýplatýyorsa?

Ya gerçekten henüz algýmýz anlamaya yetmiyorsa hani Ayn Rand romanlarýndaki gibi odaklanmýþ, kendinden emin, yol alan, asla vazgeçmeyen, az konuþan çok düþünen, düþündüðünü aksiyona dönüþtüren bir kiþilikle karþý karþýya kalmýþsak?

Ýþte o zaman akan sular durur, orada aþaðýlanmak, bilinçli bir itilip kalkýlma, gücün kötüye kullanýmý yoktur. Onlar “aþmýþ” lardýr. Kaprisleri büyük bir zerafetle karþýlanýr.


Yonca Buðdaycý M.
27 Ekim 2009, Ýstanbul

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
25 Mart 2010 13:59

ozguder

Müthiþ bir gözlem ve baðlý tespitler! Hele "aþýrýlýk ve aþkýnlýk" kýyaslamana bayyyýýldýýýmmm! Bu yazýnýn her bir kelimesi dolu, anlamlý. Bir tane fazlalýk bir tane tekrar yok! Uzun zamandýr okuduðum en güzel tespit yazýsý. Yazmaya devam et lütfen caným arkadaþým. Özgü.
30 Aralýk 2009 13:37

kurban

içinde boðulduðum karanlýk kuyunun birileri farkýnda ve tarifini yapabiliyor, kuyunun derinliði kadar anlamlý diye düþündürdü bana muhteþemsiniz. Kuyu yuvanýzýn kalesiyse yýkamýyorsunuz, çocuklarýnýzýn bir gün ýþýða kavuþacaðý umuduyla karanlýða alýþmaya çalýþýyorsunuz. harika bir yazý, tebrik ederim
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.