Tartışma yaratan ‘o konu’ 1 Mart’ta İzmir küçük Millet Meclisi’nde!..

27 Şubat 2013 20:47  

 

Tartışma yaratan ‘o konu’ 1 Mart’ta İzmir küçük Millet Meclisi’nde!..

Ulusal ve yerel basında bir süredir gündem oluşturan “Küçük Meclislerin büyük çağrısı” yani İkMM'nin 3 ilin belediye başkanlarına yaptığı 'Barış Çağrısı bu Cuma günü Şanar Yurdatapan’ın moderatörlüğünde İkMM’de konuşulacak. Toplantının konukları AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı. Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımının ise yüksek olması bekleniyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM); İzmir, Diyarbakır ve İstanbul’un belediye başkanlarını barış için el ele vermeye çağırdı. İzmir küçük Millet Meclisi’nden gelen bu öneri, Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisleri’ni de harekete geçirdi. ‘İzmir barış istemiyor’ şeklindeki olumsuz bir algının yayılmasından duydukları üzüntüyle ve bu yanlış algıyı düzeltmek amacıyla hep birlikte, bu şehirlerin Belediye Başkanları’nı barış için bir araya getirmek üzere çağırmaya karar verdiler.

Çağrı, ulusal basından gelen olumlu desteğe karşın yerel basından yeterli desteği göremediği gibi, bazı köşe yazarlarının olumsuz yazılarıyla yanlış bilgilendirme yapılmasına da neden oldu.

Ancak “Önyargısız Meclislerin” bu çağrısına
önyargılı yaklaşımda bulunanlar için henüz vakit geç değil; yanlış bilgilerini ve önyargılarını değiştirebilmeleri için harika bir fırsat sunuyor küçük Meclis.

“Barıştan daha acil işimiz yok” diyen ve “İzmir’in barışsever” olduğunun altını da çizmeyi amaçlayan bu çağrıyı “önyargısız bir meclisten” duymak isteyenler, 1 Mart 2013 Cuma günü saat 10.00’da Türkan Saylan Kültür Merkezi Benal Nevzat Salonu’nda olarak “barışa destek çağrısı”na katkıda bulunabilirler.



Toplantının detayları şöyle:


Genel Konu: Barış sürecine sivil toplumun katkısı

Yerel Konu: İzmir'in barış sürecine katkısı

Barış sürecine Sivil Toplum Kuruluşları nasıl yaklaşıyor?

Küçük meclislerin büyük çağrısı Türkiye'nin gündemi oldu. İzmir'de barış süreci nasıl yankı buluyor?

Moderatör: Şanar Yurdatapan

Katılan Milletvekilleri: AK Parti'den Rıfat Sait, CHP'den Musa Çam

Operacı ikizler Didem Balık ve Sinem Balık bu ayki İkMM'nin özel katılımcıları olacaklar.


Tarih: 1 Mart 2013, Cuma

Saat: 10.00

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi, Benal Nevzat Salonu 7. kat - Alsancak/İzmir

***

> BARIŞ İÇİN İZMİR, DİYARBAKIR VE İSTANBUL ELELE

> İkMM'nin "Barış Çağrısı"nın yerel ve ulusal basında yansımaları


Son Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013 22:18

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0