DEÐÝÞÝME UÐRAYANLAR – 3

25 Aralýk 2022 17:00 / 907 kez okundu!

 

 

Yenilerek mi, kazanarak mý deðiþime hazýr oluruz? Her ikisi de normal olarak yolun taþýndan, kumundan, çimentosundan kaynak toplar, inþaatý bu toz topraktan tamamlar. Ancak içimizde bekleþen antikondriler bize tuzaklarýndan ikram eder. Mitokondri düþmanlarý yani. (Uydurmadýr)

 

****

 

DEÐÝÞÝME UÐRAYANLAR – 3

 

Yenilerek mi, kazanarak mý deðiþime hazýr oluruz? Her ikisi de normal olarak yolun taþýndan, kumundan, çimentosundan kaynak toplar, inþaatý bu toz topraktan tamamlar. Ancak içimizde bekleþen antikondriler bize tuzaklarýndan ikram eder. Mitokondri düþmanlarý yani. (Uydurmadýr)

Yol uzun, deðiþkenler çeþitli, biz gidene kadar ya deve ya deveci ya da hacý ölür der, bazen oyundan çýkarýz daha baþlamadan. Yola çýkarken yanýnýzda olur diye baktýklarýnýz ilk desteði bazen atar ama ilk köstek de onlardan gelir hýzlýca. 

Bilirsiniz iþte kapýyý açýp, içeri girmek istersiniz, bir de bakarsýnýz yerleri su basmýþ, o telaþla elektriði açarsýnýz bir yerlerde ampuller patlar, spotlar tezgah tavanýný tutuþturur, alevlerin üstüne battaniye ararken zýrýl zýrýl telefon çalar, açmaya koþarsýnýz, þarjý bitmiþtir. Saatler sonra aradýðýnýzda arayaný, o, size hiç inanmaz ve aynen þöyle der; deprem de oldu mu? Yahu bu yaþanandan alâ deprem mi olur? Olur elbette. Ondan büyüðü, ondan daha kötüsü, kötüsünden kötüsü olur mutlaka. Yaþýyoruz…yaþayan bilir…yaþlý olan yaþlanan deðildir…

Teyitsiz, tekzipsiz atlarýz her olaya kabahatli ama özürsüz, kazançlý ama þükürsüz, yardým et, teþekkür bekleme, dua et tefekkür eyleme.

Muhalefet batýnýn kucaðýnda demiþtim ya... iktidar tarafýnda ise icraat, proje ve her tür teknoloji ve sanayi hamleleri peþpeþe gelirken zavallý muhalifler gözümüzün içine baka baka en baþarýlý konularý pespaye ilan edince bu sefer baþlýyor restleþme, kamplaþma. Nerede bir haksýzlýk varsa, nerede bir yaran varsa kan oraya akar sonuçta. Hep boþlukta kalýnca itirazlar kim inanýr bu kez de sallamadýðýna. Bir film çekiliyor ama esas hikaye yok ortada. Hep kamera arkasý görüntülerle kim anlar içeriði?

Köprü, yol, fabrika, santral, bahçe, kültür merkezi, petrol arama, sismik tarama, en uzak komþuya hal hatýr sorma, en yakýnýna göz daðý verme, terörü bitirme, uyuþturucuyu yok etme, Kandil’e sarý, bayraðýmýza al kýrmýzý, daðlarýmýza çiçek, kuþ ve yaban hayatý getirme, Güney Doðu’yu, Doðu Anadolu’yu yeniden var etme gibi pek çok ülkemiz yararýna yapýlan ve yapýlmakta olan en önemli meseleler sýradanlaþtýrýlarak, önemsizleþtirilerek kötü bir politikanýn sürdürülebilir olmasý mümkün müdür? Sonuçta belli deneyim ve gözlemlerden sonra kendini yenileme gayretine ve bilincine eriþmesi gereken farklý düþünen muhalif kesim, es kaza 6+sonsuzluða kapýlmadan iktidara gelecekse kendi býraktýðý bu kötü mirasýnda boðulmayacak mýdýr?

Düþman bellediði iktidar kendisi olunca zoruna gitmeyecek mi, her tuttuðu balýk “alýk” olunca isyan etmeyecek mi? Kendisi iktidar olunca her attýðý golü zoraki iptal ettiren, ettirmeye çalýþanlara ne diyecek? Kendi yarattýðý bu sisteme yenik düþmeyecek mi? Ürkmeden, korkmadan,hiç çekinmeden, haklý ve doðru muhalefet etmenin en iyi yolu hakikatten ayrýlmamak olmalý. 

Yaþanan bu tarz oyunlar muhalefete tekrar itibarýný geri verememesi, kendi neslimizi inkar ve ziyan etmekte. Azýnlýkta kalýnca, daimi hezimete uðradýkça açýlmaz mý gözler, anlaþýlmaz mý yanlýþlar? Kendi geleceðine çelme takýlmaz mý? Yalan normalleþtirildi. Ýftira kýlýca kýlýf, akla kilit oldu. Hiç mi umut yoktur iktidar olmak için, ilelebet muhalefet bir seçim olsun?

Nasýl yüzümüz tutacak geçmiþte yaptýðýmýz hatalarý tekrar ederek, neyi kararttýmýzýn farkýnda deðil miyiz? Ucuz bir çekiþme genetiðimizi, DNA'mýzý bozdu, mitokondri býrakmadý bize. Hain tuzaklarý bizlere kendi halkýmýza, milletimize, ecdadýmýza kuran biziz. BÝZÝ deðiþtirmemiz lazým. BÝZÝ!..

 

Pervin MISIRLIOÐLU E.

25.12.2022

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.