DEÐÝÞÝME UÐRAYANLAR

14 Kasým 2022 20:01 / 717 kez okundu!

 

 

Biz çeþitli sivil toplum çalýþmalarý sayesinde toplumsal renklerimiz ve kaliteli insanlarýmýzý ayný zamanda, ayný platformda bir araya getirebilmekten çok mutluluk duyduk. Çok zordu ama çok özeldi. Ýzmirizmir.net yazar ve sanatçý dostlarýmýzý bu sayede tanýdýk, sevdik. Bu 15 yýlda en büyük kazancýmýz elbette onlar.

 

****

 

DEÐÝÞÝME UÐRAYANLAR

 

Biz çeþitli sivil toplum çalýþmalarý sayesinde toplumsal renklerimiz ve kaliteli insanlarýmýzý ayný zamanda, ayný platformda bir araya getirebilmekten çok mutluluk duyduk. Çok zordu ama çok özeldi. Ýzmirizmir.net yazar ve sanatçý dostlarýmýzý bu sayede tanýdýk, sevdik. Bu 15 yýlda en büyük kazancýmýz elbette onlar.


Bu öyle bir fedakarlýktýr ki, þimdi küsmüþ kalemime can vermeye çalýþýrken onlarý daha çok takdir ediyorum. Hiç karþýlýk beklemeden zaman ve disiplin içerisinde iletiþim yollarýný beslediler, büyüttüler. Hiç umutsuzluða düþmediler, yýlmadan, aralýksýz emek verdiler. Bu zamanlara geldik. Gelirken biz deðiþtik, onlar deðiþti, Türkiye deðiþti, Dünya deðiþti. Evren bile geniþledi durmadan.


Kalemle kopan iliþkim en çok beni yaraladý ve bir de beni gerçekten seven birkaç insaný. Hüzünle hatýrladýðým bazý olaylarýn sadece özeti bu travmayý açýklayamazsa da, sizlerle paylaþýnca acým azalýr belki...


Bilirsiniz “önyargýlar dýþarý” mottosu ile öne çýkan ÝKMM (TkMM Ýzmir) Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin Ýzmir platformu pek çok Dünya ve Türkiye’de hem güncel hem de kangren olmuþ sorunlarla gündemi belirleyen, özgün bir mecra idi. Ýlhami Bey’den ilk duyduðumda “dahiyane” demiþtim. Doðal olarak Ýstanbul mutfaðýn merkezi idi. Sponsor Norveç kralý. Yani bu projeyi Kral fonluyordu. Sakýncasý yoktu. Çünkü "koskoca Kral" iyiliksever, “demokrasi hayraný”, “çaðdaþ”, “batýlý” bir insandý sonuçta. Ýyilik yap, denize at demiþti. Dýþarýdan baktýðýnýzda, onlarca STK, MV, siyasi parti yöneticileri, belediye baþkanlarýný ayný aile fotoðrafý içerisinde toplayacak masum, harika bir aktivite. Bu bölgenin "hamalý" olmak için hiç düþünmeden atladým üstüne. Bir baktým bu iþ için yaratýlmýþým adeta…


Her ay kýrk bin çeþit görüþ, duruþ, muhalifi, iktidarý, Pembe Üçgeni, LGBT'si, Yeþilcisi, çevrecisi, hayvanseveri, dindarý, ateisti, romaný, Kürt, Türk, Ermeni, Süryani, Yahudi toplandýk ayný salonda. Ayný konuda, ayrý sözler söyledik. Ayný konuda ayna olduk birbirimize. Olmayacak sanýlan çok önemli oturumlar düzenledik yýllarca ve gerçekten canýmýz çýktý bu hamallýktan.


Derken bir gün o zamanki Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Güneydoðu için ciddi bir karar vererek  “Barýþma Sürecini” ilan etti. Baldýran zehiri içsem bile 30 yýldýr süren bu durumu düzelteceðim, dedi.


Ýþte o zaman baþka bir deðiþime uðradýk.


Biz Mýsýrlýoðlu kardeþler baþta aðabeyim Ýlhami Mýsýrlýoðlu olmak üzere "Barýþ Süreci"ne önyargýsýz, umutla, samimiyet ve hevesle yaklaþtýk. Kimi niyet okuyucular gibi negatif yaklaþmadýk. Temkinli, ihtiyatlý bile yaklaþmadýk. Sahici ve gerekli, hayati bir ihtiyaçtý. O gün o sürece destek vermeyen, alay eden, köstekleyen, kýþkýrtan hem Kürt hem de Türk düþmanlarýnýn sayesinde savaþ dili kazandýBarýþýn dili satmadý. Vatan hainliði ile suçlandýk. Canýmýzý hiç düþünmedik. Ýki kýz kardeþ Diyarbakýr'da kuyruðu hiç titretmedik o kritik zamanlarda. Onlar da bizleri baðýrlarýna bastý. Toplumsal desteði vermeyenler bugün emperyal güçlere karþý yapýlan müdahale karþýsýnda birdenbire barýþsever oldular. Taþýn altýna el bile koymayanlar nasýl bir adalet duygusu ve vicdan içindedirler.


FETÖ’cülerden arýnmaya çalýþan TSK nihayet teröristlerin kökünü kazýmaya baþlayýnca terör sevicilerin kimliði deðiþime uðradý. Atatürk’ün kurduðu Parti artýk topraklarýmýzda gözü olan tüm muhaliflerle kafa kafaya, elele verdi.


Bu arada mutfak Ýstanbul KMM’nin VTR’ leri, metinleri, sözleri deðiþime uðradý. Ýstanbul baþka çalýyor, Ýzmir baþka oynuyordu. Sonunda "Kral" ne isterse o söylenmeli… Haberi yok ki; biz deðiþime uðradýk.

(Devam edecek...)

 

Pervin MISIRLIOÐLU E.

14.11.2022

 

Son Güncelleme Tarihi: 14 Kasým 2022 22:04

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.