Ayný zamanýn içinde baþka dakikalar yaþýyoruz

03 Ocak 2010 16:35 / 2451 kez okundu!

 


Keder bile lüks oldu bu zamanda. Bir þeye üzülemeden öbürü sýraya giriyor. Öbürü gündeme düþecekken baþka bir tarafa uçuyoruz ansýzýn. Hüzün oturmadan, sevinç kalkýp gitmiyor. Ýlla biri diðerinin yerini kapacak.

Tam bir sevgiye odaklanýrken, sevmediklerimizle elele tutuþup birlikte atlýyoruz ateþe. Düþman bildiðimize ansýzýn kanýmýz kaynýyor, dost tutuyoruz ortak baþka düþmaný görünce. Üstümüze geldikçe sorular, sorunlar, kafamýza indikçe kocaman ünlemler, noktalar, virgüller neþemiz de sona eriyor.

Hem dünyanýn merkeziyiz, hem hiçiz. Hem hiçiz hem her þeyiz.

Hem sanalýz hem gerçeðiz. Hem 1232 kiþiyiz hem bir kiþiyiz.

Hem güçlüyüz hem zayýf.

Hem hüzünlüyüz hem sevinçli. Hem gerçeðiz hem yalan.

Ýnternetle de olsa ayný zamanýn içinde baþka dakikalar yaþýyoruz. Online olmak yetmiyor hayatýn içinde. "Yüzline" olacak halimiz yok dercesine bakmayýn caným.

Herkes üzerine düþenden fazlasýný yaptý bu sitede.

Ýzmir.izmir.net olarak 3. yaþýmýzý kutlamaya hazýrlanýyoruz.

2007’den beri sabýrla ve sakinlikle, her geçen gün artan deðerli yazarlarýmýz ve giderek çoðalan üyelerimiz ile zoru baþardýk. Artýk haber portalýmýz, üyeleri, takipçileri, okuyucu ve istikrarlý, fedakâr yazarlarý ile kendisini ifade etmedeki baþarýsýný gerçekleþtirmiþtir.

Hem ülkemizde hem de dünyanýn pek çok ülkesinde yaþayan insanlar tarafýndan keþfedilen ve beðeni ile izlenen izmirizmir.net, kendine özgü duruþu ile, baðýmsýz ve demokrat tavrý ile en prestijli sanal medya marketlerindeki yerini aldý. Hak ettiði ilgi ve güveni kazandý. Hiç reklam vermeden tanýnmamýz elbette üyelerimiz, yazarlarýmýz, okuyucularýmýz sayesinde. Haber ve Yazý Ýþleri Müdürümüz Hürriyet Haným, Yayýncý-Yazar Ýlhami Bey, Nina Bencoya, Ali Rýza Üleç, Ayþegül Yeþilnil, Ayþe Hür, Ceyla Gökahmetoðlu Gülboy, Emin Yeðinboy, Gülçin Tunca, Jasmin Kayra, M. Cengiz Bilir, Dr. Mahmut Tolon, Rasim Ozan Kütahyalý, Sebia Karaesmen, Tanay Sýdký Uyar, Yalçýn Ergündoðan, Yonca Buðdaycý M., Ferruh Erkem, Dr. Levent Buda, Ýffet Diler, Filiz Pelit, Sibel–Lirik, Sertan Büte, Violet Alalof, Murat Þahin, Arif Ali Cangý, Zeynep Sarýgöllü, Baþak Sakýzlýoðlu, Ýsmet Tunç, Mehmet Fatih Doðrucan, Ertuðrul Barka, Muammer Sakaryalý, Mehmet Taþ, Hakan Akçura, Talat Ulusoy, Timur Ugan, Neyyir Berktay, Konuk Yazarlarýmýzdan Sait Çetinoðlu, Oktay Çaparoðlu ve diðer tüm katkýda bulunan yorumcu ve konuk yazarlarla birlikte kendi yolumuzda ilerliyoruz.

Bilirsiniz iþte; herkes Buda gibi Bo aðacýnýn altýnda oturamýyor günümüzde. Çözümler üretmenin, var olmanýn ve var etmenin bin bir yolu deneniyor. Hepimizin tutunduðu dallar deðiþik deðiþik aðaçlardan oluþuyor. Atýlan adýmlar, verilen sözler, gidilen hedefler, durulan noktalar, varýlan sonuçlar farklý farklý.

Farklýlýklarýmýz zenginliðimiz olsun. Kardeþlik ve sevgi en tutarlý yanýmýz. Demokrasi binbir ýþýltýlar içinde en büyük dileðimiz olsun. Saðlýk, mutluluk, sevgi ancak böylesi bir dünyada çoðalýr.

Herkes farklýlýklar içinde birlikte yaþamaya kararlýysa yeni bir anlayýþ, yeni bir görüþ edinmelidir. Kendimiz, kentimiz, memleketimiz hakkýnda ve dünya ile iliþkilerimiz hakkýnda yeni, yaratýcý ve barýþçýl bir görüþ açýsý üretmeliyiz. Dünya bir bütün; tüm ýrklarý, dilleri, dinleri ve renkleri ile. Biz bu resmin içindeyiz. Görüþlerimiz ve sorunlarý çözmedeki hünerimiz baþkalarýnýnkiyle ayný olmaz çoðu zaman ve hatta dünkü ya da daha geçmiþ tarihimizdeki giriþimlerimizle de ayný olmasý beklenemez.

Unutmamamýz gerek; rahmetli Seyfi Amca’nýn dediði gibi “hayat bir parmak lezzet, on parmak eziyet”. Biz 90 yaþýna gelir miyiz bilmiyorum ama, iþte bu yüzden bence onun da yaptýðý gibi;

Eziyeti Meziyete çevirmemiz lazým.

Meziyetiniz bol, mutluluðunuz daim, yeni yýlýnýz kutlu olsun.

Yeni oyun, yeni þans!

Sevgi ve saygýlarýmla,


Pervin Mýsýrlýoðlu E. /Editör
30.12.2009

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.