BÜTÜN SÝYASÝ PRATÝKLERE RAÐMEN!

13 Temmuz 2020 20:33 / 3632 kez okundu!

 

 

"Ayný süreçte, bakýn Yeþil Ordu hareketine, bakýn THÝF’na, ilk meclisteki gruplaþmalara... Bakýn Nazým Hikmet’in, Sabahattin Ali’nin hayatýna... Bakýn kendi pratiklerinize... Ýyice yakýndan cesaretle bakýn ki demeyin “Nazým Hikmet’i anmak Erdoðan’a mý düþtü?” diye. TKP legale çýkmaya çalýþýrken, kendi tabanlarýndaki dýþlayýcý -ki onun da kabahati bizdeydi- algýya raðmen kim destek verdi?"

 

 

****

 

BÜTÜN SÝYASÝ PRATÝKLERE RAÐMEN!

En geniþ siyasi pratiklerden örnekler verdiðimizde “cambaza bak” diyen eski yoldaþlar solculuk ahkâmý kesmeye devam ediyor hala.. Sadece pratik mi, teorik çalýþmalar da var, onlara da iþaret ettik ama yok, yine “cambaza bak!”...

Çok fazla tekrara girecek halim yok; baþýndan verelim örneði, bakýn Mustafa Suphi’nin hayatýna. Mustafa Suph’nin hayatýnýn üç kritik olayý vardýr:

1. Ýttihat ve Terakki iktidarý’nýn düzmece bir suçlamayla Mustafa Suphi’yi sürgün etmesi;

2. Ýngilizlerin Mustafa Suphi’yi hedefe koymalarý ve ýsrarlý takibi,

3. Mustafa Kemal Türkiye’sinin oluþ sürecinde Mustafa Suphi ve yoldaþlarýnýn katledilmeleri.

Ayný süreçte, bakýn Yeþil Ordu hareketine, bakýn THÝF’na, ilk meclisteki gruplaþmalara...

Bakýn Nazým Hikmet’in, Sabahattin Ali’nin hayatýna... Bakýn kendi pratiklerinize... Ýyice yakýndan cesaretle bakýn ki demeyin “Nazým Hikmet’i anmak Erdoðan’a mý düþtü?” diye. TKP legale çýkmaya çalýþýrken, kendi tabanlarýndaki dýþlayýcý -ki onun da kabahati bizdeydi- algýya raðmen kim destek verdi?

Keþke vaktiyle yanlýþ istikametin farkýna varýlsaydý da Erbakan hareketi desteklenseydi, iþbirliði aranabilseydi, yapýlabilseydi.

Bütün bu farkýna varamamazlýðýn sonu karþý olduðunu deyip durduðun þeyin kucaðýna oturmak oldu. Türkiye solu son operasyonu da yedi ve Emperyal odaklarýn politikalarýna yapýþtýrýldý, destekçisi oldu. Peki buna hala klasik anlamda sol denilebilir mi?

Hayýr, hayýr.

Necmi DEMÝRCÝ

Son Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020 11:57

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.