NORMALLEÞME HAYALÝ

30 Nisan 2020 16:53 / 1434 kez okundu!

 

 

"... hepimiz yaþadýðýmýz tüketim ve zevk merkezli hayatýn insanlýk adýna bir utanç vesikasý ve hastalýklý bir anlayýþ olduðunu itiraf edelim. Ýnþallah salgýn sonrasý, yeni tehditlere hazýrlýk yapar, üretim seferberliði inisiyatifi üstlenerek, topluma ne verebilirim konusu üzerine çalýþýr, kendimize yeni, üretken ve saðlýklý bir yeni hayat inþa eder; ihtiyaç sahipleriyle paylaþýma dayalý bir insanlýk düzeni kurarýz."

 

****

 

NORMALLEÞME HAYALÝ

 

Sevgili Dostlar, karantina günlerinde aklýmý kurcalayan bir mesele hakkýnda fikirlerimi paylaþmak istedim.

Evde kalmaktan huzursuz olan, kendini bir an önce sokaða atmak isteyen sabýrsýz dostlarýmýzýn kafasýnda "Ne zaman normalleþme baþlayacak?" veya "Normale ne zaman döneceðiz?" sorularý var. Önce þu normalleþme dedikleri þeyin ne olabileceði konusunda fikir jimnastiði yapalým.

Normalleþmekten kastedilen eski hayata dönmek, alýþkanlýklarýmýza kavuþmak, sokaða çýkýp eskisi gibi çýlgýnca tüketmek, alýþveriþ yapmak, restoran ve kafeleri doldurmak, berbat müzikleri dinleyip eller havaya yapmak, tatile çýkmak vb. gibi insanýn boþ hevesleri peþinde koþmasý ise; korkarým, aldýðýmýz geçici zevklerin ardýndan bizi büyük bir hayal kýrýklýðý ve yýkým bekliyor. Üretmeden tüketmeye, rant geliri üzerine yan gelip yatmayý ve kiþisel zevklerimizin peþinden koþmayý bir marifet sanan bizler, Yeni Dünya Düzeni kurulurken sisteme köle olacak ve tarihe iþe yaramaz, atýk insanlar olarak geçeceðiz. Eski hayatýmýz zaten normal deðildi. Bir mirasyedi gibi har vurup harman savuruyor, ne somut mal ve hizmet ne de fikir üretimi yapýyorduk. Dolayýsýyla havalar biraz ýlýnýnca gününü gün etmek, vur patlasýn çal oynasýna dayalý tatlý hayat fantezileri kurmak, bu güzel vatanýn istikbaline hançer saplamaktan baþka bir þey deðildir. Cehaletten böyle davranýyorsak gaflettir. Yok eðer benmerkezci bir anlayýþýmýzýn -benden sonrasý tufan- sonucuysa açýkçasý ihanettir.

Bu bakýmdan hepimiz yaþadýðýmýz tüketim ve zevk merkezli hayatýn insanlýk adýna bir utanç vesikasý ve hastalýklý bir anlayýþ olduðunu itiraf edelim. Ýnþallah salgýn sonrasý, yeni tehditlere hazýrlýk yapar, üretim seferberliði inisiyatifi üstlenerek, topluma ne verebilirim konusu üzerine çalýþýr, kendimize yeni, üretken ve saðlýklý bir yeni hayat inþa eder; ihtiyaç sahipleriyle paylaþýma dayalý bir insanlýk düzeni kurarýz.

Lütfen Devletimiz tehlike geçti bildiriminde bulununcaya kadar evimizde kalalým, evde spor yapalým, yeni beceriler edinelim.

Selam ve Sevgilerimle...

 

Murat ÞAÞZADE

 

#normalleþme #evdekal #paylaþým #yenidünyadüzeni #karantina #insanlýk

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.