OPERASYON ÝMPLANT

14 Ekim 2019 19:40 / 1730 kez okundu!

 

 

Bazý hikayeler önemli anlarda yeniden deðer kazanýr. Keyifli okumalar...

 

****

 

Bazý hikayeler önemli anlarda yeniden deðer kazanýr. Keyifli okumalar...

 

OPERASYON ÝMPLANT

 

Profesör boynundaki kart okuyucuyu asansöre dayadý. Yerin altý kat dibindeki özel çelik bölmeye giden asansöre bindi. Heyecandan yerinde duramýyordu. Derin bir nefes alýp butona bastý ve asansör hareket etti. Yaklaþýk 1,5 saniyelik sürede, yýllar geçmiþ gibi geldi. Ýnmeden önce aynaya son bir kez baktýðýnda gözlerinde daha önce hiç görmediði tuhaf bir parýltýyý fark etti. Asansörden çýkýp özel bölmenin kapýsýna altý adýmda geldi. Kapýdaki retina tarama testi cihazýna doðru yaklaþtý ve eðilip gözünü ekrana dayadý. Cihazýn onaylandý diye yanýp sönen mesajýnýn ekranda belirmesinden sonra parmak izini de okuttuktan sonra çýkan metal sesinin ardýndan kapýnýn açýlmasýyla içeri girdi. Tepeden týrnaða beyaz giysiler giyinmiþ bir cerrah karþýladý. Yüzündeki ameliyat maskesini çýkararak “Hoþ geldiniz Hocam,” dedi. “Baþlayalým mý?”
“Biraz bekleyelim, bir misafirimiz gelecek.”
“Anlaþýldý Hocam.”
“Deneklerin saðlýk durumu nasýl?”
“Hepsi stabil.”
“Güzel.”
Cemal Hoca, ileriye doðru baktýðýna ameliyat masasýnda dört deneðin beynine elektrotlar baðlanmýþ halde uzandýklarýný gördü. Hoca, 30 yýlýný Tübitak ve millete hizmete adamýþ, kozmik derecede gizli bir projenin son safhalarýný biçimlendirmekle meþguldü. Arkasýndaki çelik kapýnýn açýldýðýný hissetti ve bir adamýn tam kapýda durduðunu gördü. Yüzünü ona döndüðünde telaþlý bir þekilde sordu. “Paþam, biz de sizi bekliyorduk. Aksakallý gelmeyecek miydi?”
“Cemal Hocam, endiþelenmeyin. Her an çýkagelir.”
“Paþam, güvenlik önlemleri yeterli mi? Her an sýzýntý olabilir.”
Çakmak çakmak bakan Korgeneral Burhanettin Paþa, “Bana güvenmiyor musunuz? En güvendiðim adamlarým sivil bir þekilde hem kurum içinde hem de dýþýnda tüm tedbirleri aldýlar. Havadan bile keþif ve gözetleme yapýyoruz,” dedi.
“Sizin ekibinizi titizlikle seçtiðinize güvenim tam. Peki, yabancý servislerin dýþ müdahalesini engelleyebilir miyiz?” 
“Yerin altý kat altýnda çelik bölmede olduðumuza göre, çok etkili bir karþý faaliyet yapamazlar.”
“Peki Paþam, artýk içim rahat.”
“Hocam, ek olarak siber güvenlik tedbirlerini de aldýrdýk,” dedi. 
Burhanettin Paþa, Cemal Hoca’ya söz hakký tanýmadan gerisini getirdi. “Hocam, gördüðünüz gibi endiþelenecek hiçbir þey kalmadý.” 
“Sað olun Paþam. Meslek hayatýmýn en önemli projesini tamamlamak üzere olduðumuz için heyecanýmý mazur görün.”
“Anlýyorum, biz bile heyecanlýyýz.”
Burhanettin Paþa, telsiz kulaklýðýnda bir anons duyunca “Ýzin verir misiniz Hocam,” dedi.
“Estaðfurullah Paþam.”
Kapýnýn kapanmasýyla Özel bölüme giriþteki bir yerde Paþa telsize kulak verdi. “Puma’dan Avcý’ya. Puma’dan Avcý’ya.”
“Avcý dinlemede Puma.”
“Efendim Sinyal Ýstihbarat bize olaðanüstü bir frekans hareketliliði bildirdi. Acil olabilir.”
“Hemen Turuncu alarm seviyesine geçin. Puma havada durumumuz nedir, önleme faaliyeti yapabilir miyiz?”
“Efendim tehdit havadan deðil, kaynaðýný tespit edemediðimiz bir uydudan ya da Güney’deki bir yer istasyonundan geliyor?
“Durumu kavradým, Puma.”
“Emriniz Avcý.”
“Güneydeki yer istasyonun çevresinde bir tim konuþlandýrýn ve talimatýmý bekleyin.”
“Alýndý, anlaþýldý.”
Burhanettin Paþa, telsiz görüþmesinden sonra iki elini arkasýna baðlayýp yere bakarak derin düþüncelere daldý. Hemen yanýnda yetmiþ yaþlarýnda kýr saçlý ve kartal bakýþlý adam belirdi ve ona çok derin bir bakýþ gönderdi. Burhanettin Paþa, bakýþýn gücünü kalbinin en ücra köþelerinde hissedince baþýný hafifçe öne eðip selamladý ve Aksakallý’nýn yüzünde bir iþaret aradý. Ancak balmumundan yüzünden en ufak bir mimik bile yoktu. 
“Burhanettinim.”
“Buyurun Efendim.”
“Hoca hazýr mý?”
“Hazýr efendim”
Paþa Aksakallý’yý kapýdan içeri sokup dýþarýda beklemeye koyuldu. Cemal Hoca, dev ekranda asistanýn lazer iþaretleyici ile gösterdiði verileri gözden geçiriyordu.
Çok yakýndan tanýdýðý “Cemalim” diye baðýran sesin geldiði yöne hýzla dönen Hoca, Aksakallý’yý karþýsýnda görünce “Hoþ geldiniz Efendim,” diyerek baþýyla selamladý. “Emrederseniz, baþlayabiliriz.”

Aksakallý Hoca’ya dönerek sordu. “Denekleri hangi gruptan seçtiniz?”
“Uyuyanlardan Efendim.”
“Buna dikkat etmene sevindim. Aferin. Operasyonu baþlatýn.”
Cemal Hoca, Aksakallý’ya sordu. “ Hazýr mýsýnýz Efendim?”
“Amma yaptýn Cemalim, her zaman hazýrým evelallah.”
“Peki, baþlýyoruz transfere. Siz þuradaki koltuða geçin.”
Aksakallý, siyah diþ hekimi koltuðuna benzer bir koltuða oturdu. Cemal Hoca’nýn ekibinden bir görevli elektrotlarý kafasýna baðlayýp, elektrotlarýn diðer uçlarýný birleþtirerek masadaki bir terminale baðladý. Dört ameliyat masasýndaki cerrahlara dönen Cemal Hoca, hepsine tek tek sordu ve deneklerin kafataslarýnýn açýldýðý iþaretini aldý. Yanýna gelen diðer görevliye sordu. “Mühendisler çipleri hazýrladý mý?”
“Evet Hocam,” deyip elindeki minik poþetleri gösterdi. 
“Þahane,” diye beðenisini dile getiren Cemal Hoca, Aksakallý’nýn yanýna giderek terminalde son kontrolleri yaptý. Ve çipleri terminale baðlý cihaza takarak birkaç tuþa birden bastý. Telefonu çalýnca hemen açtý. “Ters giden bir þey mi var Paþam?”
“Elimizi çabuk tutmamýz lazým. Güneydeki karanlýk yer istasyonun frekans karýþtýrmasý yüzünden, bizimkileri atlatan bir tim buraya doðru yaklaþýyor. Dýþarýdaki adamlarým teyakkuzda ancak nerden sýzma yapacaklarýný bilmiyoruz.”
“Ne kadar zamaným var?”
“Sadece yarým saat, sonra tahliye iþlemini baþlatacaðýz.”
“Çok sýkýþýrýz.”
“Hocam, ne yap et bitir. Ülkemizin geleceði için hayati öneme sahip olduðunu biliyorsun. Ýstikbali ellerine teslim ettik.
Yaþadýðý gerilimi atmak için birkaç nefes aldýktan sonra Cemal Hoca kararlý bir þekilde “Tamam,” dedi ve telefonu kapattý.
Asistanýna sordu. “Veri transferi hangi aþamada?”
“Hocam, muhterem Zat’ýn tüm bilinçaltý kayýtlarý ve zihin verilerinin dörtte üçünü çiplere aktarýlmasý bitti.”
“Harikasýnýz arkadaþlar.”
Cemal Hoca, Aksakallý’nýn yanýna gitti ve elinde tuttu. Aksakallý delici bakýþlarýný üzerinde gezdirerek sordu. “Nasýl gidiyor Cemalim?”
“Efendim, yormayýn kendinizi. Çok þükür, her þey kontrol altýnda.”
“Ýyi iyi.”
Cemal Hoca, dev ekranda veri transferlerinin gidiþatýný izledikten sonra telefonu çalýnca açtý. “ Efendim Paþam, bir sorun mu var?”
“Hocam, sýzma yapan düþman unsurlarý binanýn dýþýndaki timlerimle çatýþmaya girmiþler. Baþka yerlerden de saldýrýda bulunabileceklerini tahmin ediyoruz. Ne yapýp edip bitirin þu iþi, tahliyeyi saðlayalým.”
“Az kaldý, bitiyor” diyen Cemal Hoca, ekibindeki asistanýna baktý. Cerrah kýlýðýndaki adam baþparmaðýný yukarý doðru kaldýrýnca telefonda “Çiplerin iþlenmesi tamamlandý,” dedi. “Deneklere takýlmasý yarým saat sürer.”
“Tamam, Hocam elimizden geleni yapacaðýz,” diye karþýlýk veren Paþa, telefonu kapatýp, vakur bir þekilde telsizinden anons yaptý.
“Avcý’dan Puma’ya.
“Puma dinlemede Avcý.”
“Angajman raporu verin.”
“Avcý sýzma yapan timlerle yoðun temasýmýz var.”
“Kaybýmýz var mý?”
“Üç þehit, beþ yaralý.”
“Aziz þehitlerimizin ruhlarý þad olsun, vatan sað olsun.”
“Âmin.”
“Ne yapýp edin, düþmaný kapýdan içeri sokmayýn.”
“Anlaþýldý.”
Paþa þehitler için dua ettikten sonra telefonuna bir kez daha sarýldý. Cemal Hoca “Çipler beyinlere implant edilmeye baþlandý,” diye cevap verdi. “Operasyon tamamlanýr tamamlanmaz arayacaðým”
“Bekliyorum Hocam.”
Cemal Hoca, iþlemin tamamlandýðýný görünce asistanýna sordu. “Bitti mi?”
“Evet efendim.”
“Dev ekranda yaþamsal fonksiyonlarýný gösterebilir misin?”
Asistan, dört denekle ilgili verileri ekrana aktardý.
“Hepsi normal görünüyor Hocam, onaylarsanýz uyandýrma iþlemine baþlayabiliriz.”
“Evet, uyandýrmaya geçin.”
Dört masada bekleyen anestezistler damar yollarýndan deneklere iðne yapýnca, denekler kendilerine gelmeye baþladý. Cemal Hoca, Paþayý aradý. “Paþam, operasyonu baþarýyla tamamladýk.”
“Çok þükür, on dakikamýz kaldý sadece. Sýzma yapan timler, uydu desteði de almýþ. Çok zor durumdayýz. Buradan hemen çýkmamýz lazým,”
“Sizi içeri alýyorum, Aksakallý gerekeni yapar.”
Paþa kapý açýlýnca, koþar adým içeri girdi. Cemal Hoca’nýn Aksakallý’nýn baþýnda açýklama yaptýðýný gördü. Aksakallý eliyle iþaret etti. “Gel Paþam,”
Paþa büyük bir saygýyla konuþmayý dinlemeye koyuldu.
“Sadece ikinizin bildiði kozmik operasyonun son detayýný açýklýyorum, iyi dinleyin.”
Hoca ve Paþa neredeyse nefes almadan can kulaðýyla dinliyordu. 
“Burhanettinim, evlatlarýnýn ne kadar kahramanca çarpýþtýðýný biliyorum. Canlarý pahasýna düþmana geçit vermediler. Devletimizin en gizli projesini korudular. Ruhlarý þad olsun. Onlar makamlarýn en büyüðüne ermiþlerdir. Allah hepimize nasip etsin. Cemalim tüm ekibine þükranlarýmý sunarým. Bizi mahcup etmediler. Deneklerin her ikisini Düþmanýn saflarýna katacaksýnýz. Onlardan birini Roma’ya, diðerini Þam’a göndereceksiniz. Roma’daki Carbonari cemiyetine, Þam’daki Rejim partisine katýlacak. Diðer ikisini Dost saflarýna katacaksýnýz. Biri, Tel Abyad’daki Türkmenlere katýlacak, diðeri Erbil’deki dost Kürt aþiretlerine girecek.”
Paþa, kafasý karýþmýþ gibi “Efendim dört unsur bir araya nasýl gelecek. Gücümüz bölünmesin,” dedi.
“Yorum yapmadan dinle. Onlara tüm hazineyi devrettim. Düþman saflarýna katýlacak ikiliye karanlýk aðýn tüm verilerini, dost saflarýna katýlacak ikiliye aydýnlýk aðýn tüm verilerini yükledik. Ana kumanda bende olacak. Zamaný gelince, Düþman taraftaki deneklerimiz dost taraftaki deneklerimizle birleþecek.”
Paþa, komutan ciddiyetiyle “Baþüstüne Efendim,” dedi.
“Roma, Þam, Tel Abyad ve Kerkük’teki uyuyan hücrelerimiz hazýr mý?”
“Hazýr Efendim.”
“Alâ, denekler görev yerlerinde aktif olunca, hücreleri uyandýracaðýz.”
Cemal Hoca araya girerek “Hücreleri uyandýrma kodlarýný hazýrladýk Efendim, yýllardýr bu görev için hazýrlanmýþlardý” dedi.
“Söyle bakalým.”
“Roma hücresine Atilla, Tel Abyad’a Kültigin, Þam’a Yavuz, Kerkük’e Salahaddin.”
“Aklýmdan geçeni hissetmiþsin, Hoca.”
“Sað olun Efendim.”
“Geri sayýmý baþlatýn, tahliye olalým.”
Özel bölmedeki herkes koltuklarýna oturdu ve ýþýklar kapatýldý. Sadece Aksakallý’nýn sesi duyuluyordu. “Kýlýç kýnýndan çýktý. Artýk Devletimiz Dünya’nýn dört köþesine Zülfikâr’ýn adaletini götürecek. Gazamýz mübarek olsun aslanlarým.” Iþýklar üç kere yanýp söndükten sonra Aksakallý’nýn elinde gözleri kamaþtýran bir fener belirdi. Odanýn her tarafýnda aydýnlýk yayýldý. Göz gözü görmüyordu, odadaki ekibin her üyesi kendini ýþýk kaynaðýnýn içine çekildiðini hissetti. Onun vücudunda adeta birer birer kayboluyorlardý. Tüm perde inmiþ ve oyun bitmiþti sanki. Geriye insanlarý yutan bir kör karanlýk kaldý. Sonra bir uçak sesi duyuldu derinlerde, yükseliyordu gökyüzüne. Karanlýklar yavaþ yavaþ daðýlýrken, ortalýk aydýnlanmaya baþladý. Uçakta bir pilot, telsiz operatörü ve dört yolcu vardý. Telsiz operatörü anons yaptý. “Avcý’dan Aksakallý’ya.”
“Aksakallý dinlemede Avcý.”
“Kalkýþ güvenli tamamlandý, kargolarý teslimata gidiyoruz.”
“Anlaþýldý, kuþlardan ikisini kara deliðe, ikisini ak deliðe postalayýn.”
“Emredersiniz Efendim.”
“Bahtýnýz açýk olsun.”


#hikaye #operasyon #implant #fetih #kýzýlelma #barýþpýnarý

 

Murat ÞAÞZADE

11.10.2019

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.