BÝR VÝRÜSÜN ÖÐRETTÝKLERÝ
25 Mart 2020 18:58 / 2124 kez okundu!
"Eski Dünya Düzenini bir salgýn yýkmaya baþladý, yenisi kuruluncaya kadar yorum yapmayalým. Evimizden iþimizi en iyi þekilde yapalým, kendimizle hesaplaþalým ve bu süreci bir temizlik, tasfiye ve arýnma süreci olarak kabul ederek gerek ülkemiz ve gerekse insanlýk için nasýl faydalý olabileceðimizi düþünelim."
****
Bir Virüsün Öðrettikleri
Sevgili Dostlar, malum insanlýk tarihinin en zor ve en belirsiz dönemini yaþýyoruz: Her ne kadar bu virüs olumsuz ve kötü bir tablo sunsa da onun sayesinde bazý þeyler öðrendik.
1. Öncelikle sahip olduklarýmýzla, kendimizi güçlü, zengin ve yenilmez zannederken, kaðýttan bir kaplan olduðumuzu anladýk ve ne kadar zayýf, çaresiz, kýrýlgan, savunmasýz ve güçsüz olduðumuzu yaþayarak gördük. Bir virüs karþýsýnda adeta teslim olduk.
2. Cesur olduðumuzu iddia ederken, pabucun pahalý olduðunu gördük ve ölüm korkumuz depreþti. Tüm endiþelerimiz uykudan uyandý, ya aç kalýrsam endiþesiyle maðazalarý talan ettik. Baþkalarýnýn haklarýný umursamadan tüm yiyecekleri kendimize ayýrýr gibi sepetlerimizi doldurduk. Yiyeceklerde baþkalarýnýn da hakkýnýn olduðunu yine unuttuk.
3. Virüs sayesinde ne kadar bencil olduðumuzu öðrendik. Artýk herkes kendi gemisinin telaþýna düþtü, evlerimize çekildik ve baþkalarýnýn, dostlarýmýzýn neler hissettiðini umursamadýk. Yalnýz kendi hayatýmýz var zannetmeye devam ettik. Dostlarýmýzýn hatýrýný sormayý býraktýk, bu krizle nasýl baþa çýktýklarýný merak etmez olduk.
4. Tüm insanlýðýn en zayýf noktasý, ölüm korkusunun bizi felc ettiðini tüketim alýþkanlýklarýmýzla, medyadan etkilenme biçimimizle, ben hasta olmayayým da baþkasý ne olursa olsun düþüncesiyle, bazý ihtiyaç maddelerine saldýrýþýmýzla öðrendik. Ayný zamanda hastanede odasýnda tek baþýna karantinaya alýnma, tüm sevdiklerimizden tecrit edilme senaryosunu tüm gün düþünüp bir vesvese üretme makinesi olduk.
5. Virüs öncesi birbirimizi sever gibi yapýp, sevgi üzerine nutuklar atarken, sokaklarda birbirimizden kaçýþýmýz, kendimiz dýþýnda kimseyle ilgilenmeyiþimizle, aslýnda nefret temeli üzerinde bir hayat sürdüðümüzü anladýk. Kendimizden nefret ettiðimizi ve korkularýmýzýn esiri olduðumuzu gördük. Nasýl büyük bir egoist olduðumuza þahit olduk.
6. Gelecek üzerine plan yaparken, çocuklarýmýzýn yarýnlarýný düþünürken, çýlgýnlar gibi yatýrým araçlarýný, dolar, borsa, altýn, bitcoini bir kumarbaz tutkusuyla çalýþýrken, paradan para kazanma hesaplarý yaparken, bir virüs tüm gelecek planlarýný çöpe attý. Aslolanýn þimdiki zaman olduðunu, geleceðin bir hayal olduðunu bu sayede öðrendik. Belki þimdiki zamanda en doðru ve en iyi davranýþta bulunmayý da öðreniriz.
7. Tüm bilinen ideolojik akýmlarýn ve doktrinlerin de iþe yaramadýðýný ve iflas ettiðini de yaþayarak öðrendik. Umarým hiçbir görüþün baðýmlýsý olmayýz ve hiçbir ideolojiyi mutlak doðru zannedip körü körüne savunmayýz.
8. Tüm bildiklerimizi unutmanýn zamaný geldiðini bir virüs çýkýp sistemi sýfýrlayýnca anladýk. Demek ki bildiðimizi zanettiðimiz hiçbir þey iþe yaramýyormuþ.
Kýsacasý Eski Dünya Düzenini bir salgýn yýkmaya baþladý, yenisi kuruluncaya kadar yorum yapmayalým. Evimizden iþimizi en iyi þekilde yapalým, kendimizle hesaplaþalým ve bu süreci bir temizlik, tasfiye ve arýnma süreci olarak kabul ederek gerek ülkemiz ve gerekse insanlýk için nasýl faydalý olabileceðimizi düþünelim.
Selam ve Sevgilerimle...
Murat ÞAÞZADE
#yenidünyadüzeni #insanlýk #dersler #dayanýþma #arýnma #temizlik #evindekal
Son Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2020 15:33