Meclis küçük davet büyük

18 Şubat 2013 13:18  

 

Meclis küçük davet büyük

Sanatçı ve toplum aktivisti Şanar Yurdatapan'ın İkMM tarafından belediye başkanlarının barış için bir araya gelmesi kararı ile ilgili çağrısı ses getirdi

Sanatçı ve toplum aktivisti Şanar Yurdatapan'ın belediye başkanlarının barış için bir araya gelmesi ile ilgili çağrısı olumlu tepki gördü. İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM); İzmir, Diyarbakır ve İstanbul'un belediye başkanlarını barış için el ele vermeye çağırdı. Bu öneri Diyarbakır ve İstanbul küçük Millet Meclisleri'ni de harekete geçirdi. Oluşum, 'İzmir Barış İstemiyor' şeklindeki olumsuz algının yayılmasından duydukları üzüntüyle ve bu yanlış algıyı düzeltmek amacıyla hep birlikte, bu şehirlerin belediye başkanlarını barış için el ele vermeye çağırmaya karar verdi. Toplumun her kesimini bir araya getirmeyi amaçlayan oluşumun çağrısı üzerine her üç şehrin belediye başkanlarına gönderilen öneride 1 Mart 2013 Cuma günü, İzmir kMM toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir onur konuğu olarak davet edildi. Ev sahipliğini de Başkan Aziz Kocaoğlu'nun yapması önerildi. Ertesi gün, yani 2 Mart 2013 Cumartesi günü de Diyarbakır'da yapılacak kMM toplantısına Kocaoğlu davet edildi. Diyarbakır'daki davete de Osman Baydemir'in ev sahipliği yapması istendi. Aynı şekilde, İstanbul küçük Millet Meclisi de Osman Baydemir'i 3 Mart 2013 Pazar günü İstanbul'da yapılacak toplantıya davet etti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ev sahipliği üstlenmesi önerildi.

KOCAOĞLU KATILMIYOR

İzmir kMM'nin bu çağrısıyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocaoğlu; 'İzmir Barış İstemiyor' algısının düzeltilmesi amacıyla 1 Mart günü gerçekleştirilecek olan ve Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in onur konuğu olarak davet edildiği toplantıya katılamayacağını belirterek davete teşekkür etti. Gazetecilerin sorusu üzerine konuşan Kocaoğlu, "Biz Diyarbakır'a da diğer illerimize de gideriz. Ama şu anda bizim gündemimizde EXPO çalışmalarımız var. Biz onların çalışmalarını, düşüncelerini, fikirlerini tabi ki destekleriz. Ama İzmir zaten barışın kentidir. Bir sorun yoktur. Zaman içinde biz de Diyarbakır'a gideriz. Diyarbakırlılar da buraya gelir, zaten geliyorlar, belediye başkanımız da gelir. Bizim gündemimizde şu anda böyle bir etkinlik söz konusu değil" diye konuştu.

HAMLET'İ BERABER İZLEDİK

Başkan Kocaoğlu, bir süre önce Kürtçe oynanan Hamlet oyununu İzmir'e gelen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile izlediğini anımsattı. Kocaoğlu, şunları söyledi: "Bir defa bildiğiniz gibi burada Hamlet oynandı. Sayın meslektaşımız Osman Baydemir beyi konuk ettik. Oyunu beraber seyrettik. İkimiz birlikte barış mesajını zaten verdik. "

Sabah - Egeli

Son Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2013 12:52

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0