İsrailin atom bombaları, Mükemmel Bebek, Avrupa Birleşik Devletleri?

13 Haziran 2012 14:53 / 1423 kez okundu!

 


Avrupa Birleşik Devletleri?

Büyük olaylar bazen hamasi konuşmalar ile değil, daha sakinleşen ve sessizleşen liderlerintavrıyla ortaya çıkabilir. Avrupa’da para birliği ve merkezi bir Maliye Bakanlığı kurulabilir Tüm AT parası Almanya’ya emanet edilecek mi? Almanya buna ancak halkoylaması ile karar verebilir. Almanya’da sonbahara bir halkoylaması ile önce Almanların buna hazır olup olmadıklarının sorgulanacağı konuşuluyor. Eğer bu sorumluluğu devralırlarsa Avrupa para birliği kurtulabilir almak istemezlerse büyük bir Euro krizi önümüzde olabilir.

Pekiyi Almanlar netice itibariyle özerkliklerinden feragat etmeye hazır olacaklar mı? Yani AT oylamalarla sonunda (seçimle) bir Yunan veya İspanyol Maliye Bakanlığı haline gelirse ne olacak? Üç aydan kısa bir sürede diyorlar ama üç aylık bir sürede iki sınıflı bir AT kurulacak mı? Avrupa Birleşik Devletleri iki sınıflı bir toplum mu olacak?

Ekonomik sancılar hangi boyutta olacak ve bu Obama’nın ikinci kez seçilmesini de önleyecek mi? Büyük resimde görünen şeyler bunlar.

İsrail Nükleer Güç

İsrail nükleer bir güç, artık bunu bilmeyen kalmadı. Almanya, İsrail’e nükleer başlıklı denizlatı yapılmasında yardım etmesinin ortaya çıkması skandalı ile çalkalanıyor. Bu da doğal olarak bölgemize daha fazla sukunet katacak bir haber değil.

Mükemmel Bebek

Gelişen teknoloji ile daha evvel anne ve çocuk için riskli yöntemlerle hamilelerden alınabilen fetal gen haritası yapmak için gereken biyolojik madde artık basitçe anne kanından alınabilecek. Ana rahminden cenin malzemesi alınması cenin için tehlikeli idi. Bu şekilde hamileliğin erken dönemlerinde de cenin’in gen haritası çıkartılabilinecek. Sadece mongol vs değil romatizmal hastalıklar şişmanlık tansiyona, artrite, kanserlere meyil gibi bilgiler de ortaya çıkacak. Bu bilgiler ışığında birçok ebeveyn “mükemmel bebek” seçmek isteyebilir ve mükemmel olmayınca kürtaj yolunu tercih edebilir. Tam bir gen haritası çıkartmak eskiden yüzbinlerle dolar iken artık yaklaşık onbin dolara düştü ve gelişen teknoloji ile bunun daha da ucuzlaması bekleniyor. Her bebekte yapılr hale gelmesi ile anne babayı daha erken bir tercih yapmaya zorlayabilir. Devletlerin erken dönemde kürtaja müdahele etmesi pek düşünülemiyor. Zaten pratik olarak da bir yasaklama mümkün değil, sınırlar çok yakın. Batı Avrupa’da ise skandallar ile çalkalanan Vatikan’ın kürtaj yasağı tutumunu ne kadar daha sürdürebileceği konuşuluyor.


Mahmut TOLON

13.06.2012

Son Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2012 23:29

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.