Blog Türkiye'de açıldı

12 Ocak 2023 10:47 / 409 kez okundu!

 

 

Bu kadar önemli iş olup biterken bu önemsiz ayrıntıya fazla laf harcamayacağım. Ama kısaca bilgi vereyim. 5 ay kadar yanlışlıkla Türkiye’de bu bloga erişim engeli vardı. Bin kadar yazıda bir tanesi- ki onu da 2015 yılında Hürriyet baskını ile ilgili yazmıştım- sakıncalı görülmüş. Mahkeme emri ile tüm site Türkiye’de erişime engellenmiş.

 

****

 

Blog Türkiye’de açıldı

 

Bu kadar önemli iş olup biterken bu önemsiz ayrıntıya fazla laf harcamayacağım. Ama kısaca bilgi vereyim. 5 ay kadar yanlışlıkla Türkiye’de bu bloga erişim engeli vardı. Bin kadar yazıda bir tanesi- ki onu da 2015 yılında Hürriyet baskını ile ilgili yazmıştım- sakıncalı görülmüş. Mahkeme emri ile tüm site Türkiye’de erişime engellenmiş. Mahkemeye başvurmamız fayda etmedi. Av. Hilal Elbüken ve Murat Fatih Ülkü Anayasa mahkemesine de başvurdular. (Üç yılda neticelenirmiş) Şikayetçi kişi ile temas kuruldu. Eski AKP gençlik kolu başkanı imiş. Hakkında çıkan yazılara engel koydurtmuş. Sadece basın toplantısına katılmış, baskın ile ilgisi yok imiş. Biz o yazıyı kaldırdık ve tüm siteye engel konulmasının haksızlık olduğunu WordPress’e anlattık. Şikayetçinin avukatı da zaten tek yazıya engel konulması gerekirken tüm siteye engel konulmasının bir hata olduğunu kabul etmişti iki ay kadar önce. 

Neyse engel kalktı, isteyen eski bilinç vs hakkındaki yazıları Türkiye’den de okuyabilir artık. Emeği geçenlere  tekrar tekrar teşekkür ederim. Sadettin Atığ kardeşimi andım bu arada tekrar. Kendisini geçen yıl kaybettik. Bana "yazma ağabey, vallahi içeri atarlar, kimliğini sorana kadar altı ay geçer", demişti. Bu hikaye de bitti umarım.  Bu arada çıkan yazıların bir kısmını yükledim, bir kısmını da yüklemedim. O yazılar da istenirse Gözlem Gazetesi- Mahmut Tolon diye aranırsa bulunabilir.

Mutlu bir 2023 dileklerimle!..

 

Mahmut TOLON

09.01.2023

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.