GÖRGÜSÜZLÜK!MÜ? BELEDÝYE BAÞKANLARININ, HALKIN PARASIYLA REKLAM MERAKI MI?

15 Ekim 2021 11:14 / 700 kez okundu!

 

 

"Beyaz Türklerde bir ümit. AKP gidecek ve pespembe bir Türkiye gelecek. Öyle zannet.

Tamam kabinenin ezici çoðunluðu doðudan. Tamam baþörtülü hanýmefendiler vs. Bunlar CHP dünyasýný sarsýyor, da, unutmayýn: biz bize benzeriz. Veya kýsaca: malzeme bu!"

 

***

GÖRGÜSÜZLÜK!MÜ? BELEDÝYE BAÞKANLARININ, HALKIN PARASIYLA REKLAM MERAKI MI?

Beyaz Türklerde bir ümit. AKP gidecek ve pespembe bir Türkiye gelecek. Öyle zannet.

Tamam kabinenin ezici çoðunluðu doðudan. Tamam baþörtülü hanýmefendiler vs. Bunlar CHP dünyasýný sarsýyor, da, unutmayýn: biz bize benzeriz.

 

Veya kýsaca: malzeme bu!

 

25 yýl aradan sonra Antalya’dan Kaþ Kalkan yolu ile Fethiye’ye gittim. Antalya’da Böcek sarmýþ her yaný. Adým baþý tabela ve adamýn ismi. Þu yapýlýyor Antalya Belediyesi Böcek, bu yapýlýyor, Böcek. Kaþ’ta devam ediyor. Kalkan’da da kýsmen… Kaþ Belediye baþkaný yaklaþýk yüz metre bir yolu ve biraz daha az bir duvar inþaatýný bulmuþ, sadece kendi ismini yazdýrmýþ. Sn Böcek dikkat ‘Rol çalan mý var acep?’

Nedir bu merak? Kendi ismini okuyunca mutlu mu oluyor Baþkanlar? Sadece Belediye inþaatýdýr yazsan olmayacak mý?  Milletin parasýný çarçur etmek deðil de ne bu?

 

Geçenlerde Çeþme’ye gittiðimde de devasa “Baþkan, Kýlýçdaroðlu” tabelalarý. Araya serpiþtrilmiþ Atatürk… Genel Baþkan yolda her yerde kendi ismini bir kez okusun diye bu kadar masraf? Arada da yerel Belediye baþkanýnýn ismi her yerde.

 

Antalya’da sordum ‘hangi partiden bu Böcek?’ diye. Seçimlerden süre geçti unutmuþum. CHP’li imiþ.

 

Alçakgönüllülük prim yapmýyor. Bu, vergi ödeyenlerin paralarý ile yapýlan reklam esasen. ‘Görmemiþlik mi? Ayýp mý? Buna halk karar verecek ve korkarým sað demeden sol demeden sivil toplum kuruluþlarý (STK) bu halkýn vergisi ile yapýlan reklamý ve devasa tabelalarý kýnamadan da bir þey deðiþmeyecek. STK’lar bir araya gelip bu konuda eylem yapmayý düþünmezler mi acaba?

 

Reklamýn iyisi kötüsü olmaz mantýðý ile baþkanlarýn kendi isimlerini halkýn zihnine kazýma meraklarý eðer tepki gelmez ise sürüp gidecek.  Genel baþkan düzeyinde de kendi resmini, ismini her yerde görme meraký oldukça partiler içinden de tepki gelmeyecek. Çok farklý tellerden çalan STK’lar acaba birleþip bir kýnama eylemi yapabilirler mi?

 

Falan þehir belediyesi diye bir aydýnlatýcý tabela konsa herkes zaten baþkan kim biliyor bu geçici isimleri yazma meraký sürüp gidecek mi?  Nedir bu tabela israfý ve tabela kirliliði?

 

Bu arada not: Kaþ ve Kalkan çok geliþmiþ. Artan nüfusun bir kýsmý buralara gelmiþ. Gerek Antalya Kale-içinde gerek Kalkan’da, Bodrum’da bu iklimde elektrikli, belki ilerde þöförsüz giden küçük tramvaylar veya dýþ mekan yürüyen merdivenleri dik yokuþlarý altedeceklerdir. Bu cihazlar yaþlanan nüfus ile giderek artan bir þekilde yapýlacak ve yokuþlarda site içlerinde dahi kullanýlacaklardýr.

 

Mahmut TOLON

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.